Seçim gecesi solan umutlar,yeşermeye başladı

31 Mart seçim gecesi sabaha kadar gözümü kırpmadan,Televizyondan seçim sonuçlarını takip etmeye çalıştım.Seçim öncesi yaşanan süreç o kadar vahimdi’ki bazı siyasilerin telafuzları ve halkı ayrıştırıcı sözleri,sanırım hala belleklerimizdedir. Her şey amma, her şeye rağmen yinede umutsuz degildim. Tek dileğim ülke’de bir an önce tekrar rayların yerine oturması ve barışın hakim kılınmasıydı. Sanırım solan umutlarım,seçim gecesi […]

Yayınlama: 03.04.2019
A+
A-

31 Mart seçim gecesi sabaha kadar gözümü kırpmadan,Televizyondan seçim sonuçlarını takip etmeye çalıştım.Seçim öncesi yaşanan süreç o kadar vahimdi’ki bazı siyasilerin telafuzları ve halkı ayrıştırıcı sözleri,sanırım hala belleklerimizdedir.

Her şey amma, her şeye rağmen yinede umutsuz degildim. Tek dileğim ülke’de bir an önce tekrar rayların yerine oturması ve barışın hakim kılınmasıydı.

Sanırım solan umutlarım,seçim gecesi yaşanılan birleştirici sözleri duymakla,biraz olsun umutlarım yeşermeyemi başladı neeee…..

Siyasi liderlerin seçim gecesi gecde olsa,birleştirici ve yapıcı sözlerini duymak umut verici bir durumdu.Doğrusunu söylemek gerekirse gerçekten memnuniyet vericiydi.

Ancak gece yaşanılan ve asla afedilmesi mümkün olmayan ,vatandaşın seçimlerdeki özgür iradesini sandığa yansıtması ve bu sonuçları kamuoyuna yansıtabilmek için ,seçim sonuç verilerini görsel medyaya aktarma sorumluluğunu üstlendiği açıklanan Anadolu Ajansının tutarsızlığı afedilemez.

AA denen kurum devletin yayın organıdır. Bu kurum hem vatandaşın ödediği vergilerle ayakta duracak,hemide san’ki partinin sözcüsü gibi tavırlar içerisinde olacak…

Olamaz böyle bir şey…

Sen kendi kafana göre ,hareket edemezsin.Adil olmak zorundasın. Ne demek saatlerce  veri sunmayı durdurarak,vatandaşın haber alma özgürlüğünü kısıtlarsın.Sen bir partinin yayın organı gibi davranamazsın….

Gecenin en dikkat çekici davranışlarından biri’de İstanbul’da yaşandı. Millet ittifakının İstanbul Büyük Şehir Adayı Ekrem İmamoğlu,seçim sonuçlarının açıklanmasında Anadolu Ajansının veri açıklamasında’ki yanlı tutumunu tam 11 defa basın açıklamasıyla kamuoyuna duyururken,saat 11 civarlarında daha henüz seçim sonuçları açıklanmamış’ken İstanbul’un Cumhur ittifakı adayı Binali beyin kazandık konuşmasını yapıp, şehrin her yerine pankart astırması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Tüm gelişmeler sonucunda sabah saatlerinde,Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın İstanbul’da şu an itibariyle alınan ve henüz resmi olmayan seçim verilerine göre Ekrem İmamoğlu’nun seçimleri kazandığını teyid etti. Bu açıklamaya rağmen demokrasiyi içselleştirmeyen, kaybetmeyi kabul edemeyenlerin manipülasyon oyunlarının devam ettiği görülüyor.

Oysa bu seçimin bir yerel seçim olduğunu siyasilerin unutmaması gerekirdi. Değdimi yani seçim öncesi bir sürü hakaretler iftiralar,ayrıştırmalar,siyasilerin birbirlerine karşı düşmanca davranışları,sanırım belleklerde hep yerini koruyacaktır.

 

Genel seçimlere daha 4.5 yıl var. Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerekir.İcranın başı ve muhalefet bir an önce ülkede yaşayan halkın ekonomik sorunlarına çare bulacak arayışlar içerisinde olmalıdır.Ülke olarak sorunlarda çözüm yolunun birlik beraberlik ve kardeşlik ortamının gelişmesinden geçtiğine inananlardanım.

Seçimlerde vatandaşın vermiş olduğu mesaj çok önemlidir.Vatandaş birlik beraberlik istiyor.Barış içinde yaşamak istiyor.

Kim ne derse desin bu seçimin bir tek galibi vardır.Ülkede yaşayan Kürtlerin bu seçimlerde’ki tutum ve davranışları çok önem arzediyor.Kürtlerin çoğunluğu ne diyor verilen mesajda bu ülkede biz ayrılmaz bir bütünüz,barış içinde yaşamak istiyoruz bakın bu sebeple bazı yerlerde ülkücü olarak bilinen adaylara dahi oylarımızı verdik.İşte bu çok önemli ve gözden kaçmamalıdır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.