Devletin Çivisimi Çıktı Ne?

Günlerdir kamuoyu; organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in YouTube üzerinden ortaya attığı videolarla ülke çalkanalıp duruyor. Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker’in YouTube’daki açıklamaları ve bu açıklamalarda öncelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef almış olması akla hizan… Burada asıl amaç nedir? Hedef neden Süleyman Soylu oldu… Peki Süleyman Soylu bir […]

Yayınlama: 24.05.2021
A+
A-

Günlerdir kamuoyu; organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in YouTube üzerinden ortaya attığı videolarla ülke çalkanalıp duruyor.

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş olan Sedat Peker’in YouTube’daki açıklamaları ve bu açıklamalarda öncelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef almış olması akla hizan…

Burada asıl amaç nedir? Hedef neden Süleyman Soylu oldu… Peki Süleyman Soylu bir açıklamasında: “Görevden alınmam bir kararnameye bakar” şeklindeki açıklaması neyi ifade eder. Bu açıklama,elbette sadece muhalefet cephesinde değil, AK Parti cephesinde de dikkatleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevirdi. Ancak konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan hala sessizliğini koruyor.

Bakan Süleyman Soylu bir açıklamasında bakın şunları söylüyor:  “Çok basit söylüyorum, burada uluslararası bir operasyon var ve bu operasyon nasıl, hangi ayaklar tarafından yönetildiğini çok net bir şekilde ifade ettim. Devlet Süleyman Soylu değildir, burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu devlet suçluyla suçsuzu, haklıyla haksızı en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır, getirir, adalete teslim eder. Bu bir operasyondur, bu operasyon devam ediyor. Hiç kimse merak etmesin, millet bu koltuklarda oturanlara yanlış iş yaptırmaz” diyor. Peki olanlar nedir? Neden Soylu hedef seçilmiştir.

Bu işin içinde neler var? Kamuoyu soruların cevabını merakla bekliyor. Bekliyor, bekliyor’da videolar tek tek ortaya atılarak, gizli kapaklı şefretelli perde arkası olan iddialar kamuoyunca cevap bekliyor. Bunlar oluyorda; bu iddialarla ilgili yargılama ve araştırma süreci başlarmı? Bilemem… Bu bilinmezliklere ve sessizliğe, doğal ve haklı olarak, mualefet tarafından yükseltilen ses ve tepkilerlerle sorular cevaplarını bekliyor…

Bir video açıklamasında Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın, Kutlu Adalı’yı öldürtmek için kendisinden tetikçi talep ettiğini iddia etti. Kutlu Adalı cinayetinin arkasındaki sır perde nedir? Sedat Peker’in iddialarının ardından ‘Soruşturma yeniden açılsın‘ çağrı ve talepleri tırmanmaya başlar’ken iddiaların ardı arkası bitmiyor.

Eski Başbakanlardan Binali Yıldırım’ın oğlu hakkında, pekii ortaya atılan iddiaya ne dersiniz?

Şu an AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım ilgili olarak “Venezuela’ya yeni bir uyuşturucu güzergahı kurmak için gitti” iddiasına bakın Binali Yıldırım ne cevap vermiştir.

Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Oraya bahsedildiği gibi Ocak’ta, Şubat’ta değil, geçen sene Aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmış açıklamasında bulunabildi.

Sorular İddialar Cevaplar ve Açıklamalar bu şekilde gündemi meşkul ediyorsa sorun var demektir. Yargının hemen harekete geçerek bu faili meçulleri ve ortaya atılan iddiaları gerçek anlamda şeffaf olarak çözmesi, Türkiye halkının gerçek anlamda güvenini kazanacaktır. Hak Hukuk ve Adalet herkes için geçerli ve şeffaf bir şekilde uygulanmalıdır.

Kişinin makamı ne olursa olsun, yapılmış olan bir yanlış varsa, elbette bunun bir karşılığı olması, devlete olan güveni sağlayacaktır.

Demokrasilerde “istifa” denen bir olay ve mekanizma vardır. Yargılanıp aklanmak da bir erdemlilik ve haktır. Devlet ile hükümet aynı şey değildir. Kamu yararı ve devletin saygınlığı için bu adım ve uygulama şarttır. Aksi Taktirde vatandaşlar haklı olarak, Devletin Çivisimi Çıktı Ne?  Sorusunu elbette sormaktan kendilerini geri alamazlar…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.