HUKUK MU GUGUK MU

Hukuk devleti yasalarla belirlenmiş ilkelerin devlet yönetimde esas alınmasıdır. Bir Hukuk devletinin Anayasası olur bu anayasaya devletin bütün kurumları, yönetenler aynen uyar. Bu yasalar karşısında bütün vatandaşlar eşittir, Cumhurbaşkanı, Bakanlar siyaset dünyası zengin fakir demeden, herkese eşit uygulanır. Türkiye siyaseti ilginçliklerle dolu, Selahattin Demirtaş ve HDP terörle arasına mesafe koyamadıkları ve terör örgütünü övdükleri için, […]

Yayınlama: 04.12.2020
A+
A-

Hukuk devleti yasalarla belirlenmiş ilkelerin devlet yönetimde esas alınmasıdır. Bir Hukuk
devletinin Anayasası olur bu anayasaya devletin bütün kurumları, yönetenler aynen uyar. Bu yasalar karşısında bütün vatandaşlar eşittir, Cumhurbaşkanı, Bakanlar siyaset dünyası zengin fakir demeden, herkese eşit uygulanır.
Türkiye siyaseti ilginçliklerle dolu, Selahattin Demirtaş ve HDP terörle arasına mesafe
koyamadıkları ve terör örgütünü övdükleri için, Belediyelerine kayyum atanıp Milletvekilleri
tutuklanıyor. Hukuk herkese eşit uygulanacaksa neden Devlet Bahçeli bir mafya babası olan Çakıcıya Ülküdaşım dava arkadaşım diye sahip çıkıp, özel kanunla dışarı salıverdirebiliyor. Demirtaşa terörist diyen diller Çakıcıya canım ciğerim gardaşım güzellemeleri yapıyor. Demirtaş eline silah almamış, silahlı şiddeti övmemiş, her zaman Demokrasiyi insan haklarını ön plana çıkarmış bir politikacı. Pkk kurucusu lideri Abdullah Öcalan ı seçimlerde AKP ye oy getirsin diye İmralıdan basın açıklaması yaptırıp, kardeşi Osman Öcalan ı devletin televizyonunda devlet ve hükümet adına konuşturunca sorun olmuyor.

Demirtaş için Yasin Börünün öldürülmesini ağızlarında sakız yapıyorlar ama gelin bu olayları meclis araştırsın deyince hayır, biz ne dersek o öyle kabul edilmeli diye karşı çıkıyorlar.
Bülent Arınç durup durduk yerde bir açıklama yaptı, Hukukun aksadığını Osman Kavala ve
Demirtaşın beyhude hapis yattığını anlattı. Mhp ve sertlik yanlıları ateş püskürdüler, Bahçeli yine
eline ipi aldı. Tamda Erdoğanın Hukuk ve Ekonomi reformu yapacağız açıklamasından sonra. Derler ya akıllı adam söyleyeceği sözü başkasına söyletir diye, Arıncın sözleri aslında Erdoğanın reform diye göz boyama manevralarının eseri. Arınca dışarıdan içerden büyük destek gelmeyince Küçük ortak Bahçelinin hezimetine uğradı.
Bu demokrasi Hukuk Ekonomi insan hakları gibi uzayan reformların nereden çıktığını deşeleyelim. Amerika seçimleri galibi Demokrat aday Baydın olunca Akp zorlanmaya başladı. Baydın Turamp gibi değil, demokrasi insan hakları ve Ekonomi konularında çok hassas. Birde İsrail kökenli bir kadın 42 yaşındaki Avukat Rashida Tlaib Michigan her şeye rağmen ABD Kongresine seçildi. Sadece bu değil Porto Rico kökenli 29 yaşındaki Alexandria Ocasio Cortez Somali kökenli İlhan Omar bu üç kongre üyeleri bütün dünyada Çevre İnsan ve Kadın hakları Demokrasi konularında ABD Yönetimini zorlayacak gibi görünüyor. Şimdi Akp hükümeti artık bir yumuşama dönemine girmek zorunda, Avrupa’yla Amerika’yla zayıflamış kopma noktasına gelmiş ilişkileri nasıl düzeltiriz in çareleri aranıyor. Artık eyyy Merkel ey falan demenin içerdeki koyunlara iyi hoş gelse de Fransa ya hele de Macrona hiç hoş gelmiyor.
AKP politikalarında hiçbir dönem bir tutarlılık bulamazsınız, rüzgâr ne yandan eserse o istikamete dönerler. Bu politikasızlığın kahrını zararını hep alt taban çekiyor, halka bu yanlış politikalar, her şeye zamlanarak yansıyor, çünkü Doların yükselmesi domine taşı gibi her şeyi etkiliyor.
Şimdi AKP politikacıları her konuda yalan söyleyip gerçeğin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Yalan ve
gizleme konusunda çok başarılılar ama artık sökmüyor içerde etkisi Helen sürse de dışarıda hiçbir inandırıcılığı kalmamış durumda. Denize düşen yılana sarılır misali Akp şimdi yeniden yönümüzü Avrupa’ya ve Amerika’ya dön derdik diyor ama onlar bizden yönünü öteye dön dermiş durumdalar. Küçük ortak Akp yi çok zorluyor, sert politikaları Cumhur ittifakında huzur bozuyor sert bir kayaya toslamaya az kaldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.