Karanlıklar Aydınlanmalı

Gün geçmiyor’ki bir katliam ve vahşetin vuku bulduğu bir anma etkinliği ve hüznün yaşandığı bir etkinlik olmasın. Ülke halkını adeta yasa boğan değerler tarihte tek tek  yok olduğu gibi, günümüzdede yok olmaya devam ediyor. Bundan tam  28 yıl önce ülke halkını adeta yasa boğan bir katliam yaşanmıştı. Katliamı yaşayan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından araştırmacı gazeteci Uğur […]

Yayınlama: 25.01.2021
A+
A-

Gün geçmiyor’ki bir katliam ve vahşetin vuku bulduğu bir anma etkinliği ve hüznün yaşandığı bir etkinlik olmasın. Ülke halkını adeta yasa boğan değerler tarihte tek tek  yok olduğu gibi, günümüzdede yok olmaya devam ediyor.

Bundan tam  28 yıl önce ülke halkını adeta yasa boğan bir katliam yaşanmıştı. Katliamı yaşayan Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu kirli ellerce acımasızca katledilmişti.

Yine aynı keza  Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yapar’ken halkın sevip saydığı halktan biri Ali Gaffar Okkan Alçakca yapılan bir saldırı sonucu katledilmişti. Olayın vuku bulduğu o günler içerisinde bu alçak saldırının sorumlu faillerinin mutlaka bulunacağına dair yetkililerin sarfetmiş ve vermiş olduğu sözler. Hala belleklerimizde yaşıyor.

Ne diyorlardı? Olayın sorumluları mutlaka yakalanıp hesap sorulacaktır. Peki bu sözler şu ana kadar yerine getirildimi? Sonuç koskoca bir hüsran…

Türkiye halkı hala faili meçhul cinayetlerin sorumlularının bulunmasını bekliyor. Faili meçhul cinayetlerin sorumluları bulunmayıp rafta kaldığı müddetçe, halkın Adalete hukuka ve yargıya olan güveni sarsılmaya devam edecektir. Faili meçhul cinayetler aydınlanmalıdır. Aydınlanmadan korkmamak gerekir. Gelecek için Türkiye halkı aydınlanmadan yanadır.

Ülkede faili meçhul cinayetlere son verecek olan, halktan yana siyasi iradenin gerçek anlamda meclise yansıması ve caydırıcı adil şeffaf kararların alınarak gerçek anlamda ülkenin tam bağımsızlığını koruma çerçevesinde, ülke ve ülke halkının çıkar ve menfaatlerini koruma göz önünde bulundurularak  alınacak her türlü yasal uygulamanın tarafsız bir şekilde uygulanmasıyla mümkün olacaktır. Ülkede karanlıklar aydınlanmalı ve değerler tek tek yok edilmesin diyerek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Hoşça ve dostça kalın….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.