85 milyonun Cumhurbaşkanı olabilmek

28 Mayıs seçimleri sonrası mualefet açısından büyük bir hüsranla biten seçim sonuçları, her ne kadar seçim süreci adaletsiz demokratik bir yarış olmasa’da, nihayi itibarıyla Sn Erdoğan’ın tekrar seçilerek, 5 yıllığına yeniden Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmaya devam edecektir. Seçim sonrası muhalefet partilerinde yaşanan sessizlik, bu hafta itibarıyla bu sessizlik bozularak, bazı partilerde yeniden hareketlenme başladı. Örneğin;  İYİ […]

Yayınlama: 07.06.2023
A+
A-

28 Mayıs seçimleri sonrası mualefet açısından büyük bir hüsranla biten seçim sonuçları, her ne kadar seçim süreci adaletsiz demokratik bir yarış olmasa’da, nihayi itibarıyla Sn Erdoğan’ın tekrar seçilerek, 5 yıllığına yeniden Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmaya devam edecektir.

Seçim sonrası muhalefet partilerinde yaşanan sessizlik, bu hafta itibarıyla bu sessizlik bozularak, bazı partilerde yeniden hareketlenme başladı. Örneğin;  İYİ parti içerisinde partinin önemli isimlerinden Aytun Çıray partisinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP’de iç hesaplaşmalar başladı. Yeni oluşturulan MYK’lar ve kurultay hazırlıkları için kollar sıvandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişmesi yönünde oluşturulmaya çalışılan algı operasyonu boşa çıkarıldı. Sn Kılıçdaroğlu daha kararlı bir tutum’la, kurultayın önünü açar’ken, MYK’da bazı isimleri tasviye ederek, yeni MYK’yı belirledi.

Ülke’de yaşanan bu kadar ekonomik sıkıntılara, çekilen ızdırap ve buhranlara rağmen, Emekli dul yetim, işçi, köylü, emekli ve devlet memuru perişan hale düşürülerek yaşamsal mücadele vererek hayatta kalmaya çalışıyorsa ve hala bu durumda, vatandaşlar çeşitli neden ve algı operasyonlarının etkisi altında’da olsa, seçim günü her şeye rağmen, tercihini bu şekilde kullanmış ise tüm siyasilerin’de, o tercihe saygı göstermesi gerekir. Ne diyelim sonuşlar, ülkeye ve millete hayırlı olsun….

Türkiye Yüzyılı’nın inşası için Bismillah diyerek hep birlikte yola revan olduk diyen Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamasında; “Bizim anlayışımızda kesinti veya kopukluk değil, devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakar devrimciliktir.” Bir taraftan kendimizi, kadrolarımızı, politikalarımızı yenilerken, diğer taraftan da özümüze hep bağlı kaldık. Ruh kökümüzden asla kopmadık diyor.

Bu arada Sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapmış olduğu bir açıklamasında da o büyük müjdeyi vererek “Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Kurban Bayramı’nda 26-27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır” diyor. Eh verilen bu müjde ve alacağımız yemekle  bitmez olan bu para ile 9 gün boyunca, doyasıya bir tatil yapma imkanı bulur ve emekli olarak her gün şükür duası okumaya devam ederiz….

Devleti yönetmek ve yönetebilmek büyük bir erdemliliktir. Önemli olan o göreve gelindikten sonra, ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayarak sevgi ortamı içerisinde, Ülkede var olan 85 milyonun Cumhurbaşkanı olabilmektir. Haydi hayırlısı, bakalım göreceğiz…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.