CHP’de kongreler süreci devam ediyor…

CHP’de kongreler süreci devam ediyor… Parti icerisinde, belirli bir hiyerahşi ve uzantılar yoluyla, biatcı anlayış icerisinde uyum saglanabilecek kişilerle belirlenmeye calışılan mahalle ve ilçe kongreleri tamamlanmiştı. Şu an sıra il kongrelerinin yapılması için yine kollar sıvanmış gibi görülüyor… Bu kafayla bu mantikla nereye varilmak isteniyor, anlamış degilim. Sn. Genel başkan, belediye baskanlari siyaset yapar derken, […]

Yayınlama: 05.02.2020
A+
A-

CHP’de kongreler süreci devam ediyor…
Parti icerisinde, belirli bir hiyerahşi ve uzantılar yoluyla, biatcı anlayış icerisinde uyum saglanabilecek kişilerle belirlenmeye calışılan mahalle ve ilçe kongreleri tamamlanmiştı.
Şu an sıra il kongrelerinin yapılması için yine kollar sıvanmış gibi görülüyor…
Bu kafayla bu mantikla nereye varilmak isteniyor, anlamış degilim.
Sn. Genel başkan, belediye baskanlari siyaset yapar derken, bu açıklamasıyla, belediye başkanlarının parti içerisinde kendi sahsi siyasi istikballerini pekiştirmek adına, partilileri ve örgütleri kendilerine göre dizayin edin demedi.

O nedenle sorumlular, bir an önce, partinin ve ülkenin cikar ve menfatleri icin, partinin iktidara yürüyebilmesi için bu tutarsızlıga bir an önce son vermeye davet ediyorum.

Her ne kadar’da kongre sürecinde biat külturü ve bu dogrultuda mahalle ve ilce kongreleri yapilarak il delegeleri belirlenmis olsa’da, kücük bir azınlık dısında inanıyorum o delegeler kendi özgur iradeleriyle yeri zamanı geldiginde en dogru karari vereceklerdir.

Bu nedenle, il başkan adaylıgını dusunupte, partide’ki gelismelerden dolayı cesaret edemeyenler, o medeni cesareti kendilerinde bulmaları gerekir.
Bu iş yürek ve cesaret ister….
Unutmayın, hic bir fert, kimlik ve makami ne olursa olsun ülkenin ve bu partinin cikar ve menfatlerini korumak ve kollamaktan üstün degildir.
Parti idolojisinden sapmadan, partinin iktidara yuruyebilmesi icin herkes amma herkesin, bir ozveri icerisinde, korkmadan yılmadan, tum zorluklara karşı, cesaretle azimle yanlış uygulamaların ustune yuruyerek, ilkeler icerisinde CHP’nin iktidara yürüyebilmesi icin caba sarfetmesi gerekir.

Biat kulturunden uzaklaşmak gerek…
Parti icerisinde birlik ve beraberligi saglamanin yolu, bireysellikten uzak, toplumsal düşünebilmenin zamanı geldi ve geçiyor.

Kanayan yaraya mudahale etmenin tamda zamanı. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bu nedenle tüm sorumlulara herkese büyük gorev duşmekte ve kendi işine bakması gerekir. Parti içi yapılanma ve işlevler örgütlerin görevidir. Aksi müdahale ve hezeyanlar partililer arasında kırgınlığı ve dağınıklığı yaratırak başarısızlıga sürükler….

Yazıktır günahtır. Parti’nin sekteye ugratılmasına hiç kimsenin hakkı yoktur…. 

Herkes kendi görevine baksın…

Partiyi kongre ve seçimlere hazırlamak, örgütlerin işi olmalıdır ! O nedenle kararlılıkla ve cesaretle korkmadan yılmadan yanlısa dur demek, her partilinin erdemli bir şekilde görevi olmalıdır. CHP bir kitle partisidir.Hic kimsenin veya bir zumrenin kendi şahsi çıkar ve menfaatleri için kullanacağı bir partisi degildir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.