Sol Partiye destek verelimmi?

Bu ülke 50 lili yılardan beri sağ parti iktidarlarının elinde. Yıl olmuş 2021 geldiğimiz durum ortada .Son 20 yıldır daha da beter durumdayız, inşaat işleri hariç .O da kapitalist sisteme hizmet ettiği için kamu faydası taşımadığı gibi verilen garantilerle üç beş müteahhit ve onlardan komisyon alanların karına işleyen bir durum. Yani halk olarak sadece ülkenin […]

Yayınlama: 12.04.2021
A+
A-

Bu ülke 50 lili yılardan beri sağ parti iktidarlarının elinde. Yıl olmuş 2021 geldiğimiz durum ortada .Son 20 yıldır daha da beter durumdayız, inşaat işleri hariç .O da kapitalist sisteme hizmet ettiği için kamu faydası taşımadığı gibi verilen garantilerle üç beş müteahhit ve onlardan komisyon alanların karına işleyen bir durum. Yani halk olarak sadece ülkenin % 10 ununa çalışıyoruz maalesef.

Şimdi ben diyorum ki; bir daha ki seçimde hep beraber bir sol partiye oy versek her şey çok güzel olacakmış gibi geliyor .Bir deneyelim yani. En kötü ne olabilir ki? Ekonomi daha mı kötü olur? Daha mı çok şehit veririz? Dış politikada daha mı beter duruma düşeriz? Daha mı çok zenginliklerimiz yabancılara peşkeş çekilir? Daha mı dejenere oluruz? Ne olur yani? Hem belki alışırız .
Solculuk ,sosyal demokratlık, medeniyet, daha çok sanat falan; hak hukuk aramak, aradığını bulmak, liyakat, emeğinle para kazanmak hoşumuza gider belki. Belki alışırız ve daha iyisini isteriz. İnsanca yaşamak, kendimizi değerli hissetmek, seçtiklerimize biat etmek yerine kendimize daha iyi hizmet ettirmek, etmeyeni şikayet edebilmek, değiştirebilmek ,adalet falan belki hoşumuza gider..
Dışarı çıktığımızda gülümsemek, herkese selam vermek dövmek öldürmek yerine..İnsanları dini ,cinsi, ırkı, mezhebi yüzünden ayrıştırmamak, ötekileştirmemek belki hayat tarzımız olur. Ve artık bu hayat tarzından geri dönmemeyi isteriz ne belli?
Hayat daha güzel olmaz mı? Bir düşünün derim.​Ne dersiniz?
 
 
 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.