Ülkemin güzel insanlarına selam olsun

Bugün köşem’de güzel bir konuyla sizlerle beraber olmak isterdim. Ancak bu gün sabahın erken saatlerinde beni gerçekten etkileyen bir konuyla yazıma başlamak istiyorum.Umarım bir gün sizlere” ülkemin güzellikleriyle beraber,dağlarında karanfil kokan çiçeklerinden böceklerinden ve tüm canlıların varlıklarıyla beraber güzelliklerini sizlerle yaşayacağım.  Bir insan niye intihar eder? Kişiyi intihara kalkıştıracak derecede sebep olan unsurlar nelerdir… İnsanın belli bir yaşa gelmesiyle olgunlaştığına inanılır.Sizce var olan bu […]

Yayınlama: 06.11.2019
A+
A-

Bugün köşem’de güzel bir konuyla sizlerle beraber olmak isterdim. Ancak bu gün sabahın erken saatlerinde beni gerçekten etkileyen bir konuyla yazıma başlamak istiyorum.Umarım bir gün sizlere” ülkemin güzellikleriyle beraber,dağlarında karanfil kokan çiçeklerinden böceklerinden ve tüm canlıların varlıklarıyla beraber güzelliklerini sizlerle yaşayacağım. 

Bir insan niye intihar eder? Kişiyi intihara kalkıştıracak derecede sebep olan unsurlar nelerdir…
İnsanın belli bir yaşa gelmesiyle olgunlaştığına inanılır.Sizce var olan bu gerçek değil mi? Kişi belirli bir yaşa gelince olayları daha iyi analiz ederek daha iyi absorbe eder daha rasyonel çözümlere yönelir..
Ancak bu gün Fatih’te yaşları kemale ermiş dört kardeşin intiharı, bize bu ülkede artık çaresizliğin ve çözümsüzlüğün had safhaya vardığını gösteriyor..
Başımızda bulunanların yozlaşması, vicdansızlaşması, her gün ekranlarda birbirlerine karşı kullanılan pervasız usluplar,Adaletten yoksun hukuksuzluk her alana yayılınca elbette örnek alanlar mualesef çok olabiliyor..
Yozlaşma baştan başlamışsa büyük sorun var demektir. Ülkenin içinde bulunduğu vahamet her geçen gün daha’da zorlaşıyor.Vatandaş perişan,ekonomide’ki istikrarsızlık,soygun düzenine davetiye çıkarıyor. Yozlaşma bütün kurumlara bulaşıyor..
Kurumsal şirketler, bankalar herkes dolandırıcılık kervanına katılıyor.Hak hukuk rafa kalkınca tüm değerlerde rafa kalkıyor. Bir telefon şirketiyle yada uydu yayın sistemleriyle sorun yaşamayan yoktur sanırım….
İnsanlar şikayetleriyle sonuca ulaşamıyor çünkü seni mahkeme yoluna itmeye çalişıyorlar.
Neden? Çünkü bu ülkede avukatla mahkemeyle uğşaşıp sonuca ulaşman çok meşakkatli ve aynı zamanda her zaman adaletin sağlanacağına dair şüpheli yaklaşım kendini göstermeye devam ediyor. Bu yüzden bir bezdirme bir yıldırma politikası izleniyor tüm kurumlarda.
Umutsuzluk en büyük hastalığımız oldu. Bu hastalıktan bir an önce kurtulmamız için bir ışık lazım..
O ışığıda başkalarından beklemek biraz ütüyopya olduğuna göre,bir insan olarak önce kendimize bakarak, İçimizde’ki yanan o ışığı yakalayarak yaymamızdan başka çare yok..
Evet evet evet yoksa 48 ,60 yaşındaki insanlar niye intihar eder ki? Işıkla dolu yarınlar’da tekrar sizlerle buluşmak dileğiyle…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.