TARİKATLAR VE CEMAATLER GERÇEĞİ

Cumhuriyetten öncede sonrada bu günde, Tarikatlar ve Cemaatler çağdaş yaşamın başına bela olmaya devam ediyor. Cumhuriyet eşit yurttaşlık ilkesiyle, Padişahın kulu olan vatandaşı özgür ve eşit birey yaptı. Kim olursa olsun Cumhurbaşkanı da ülkenin en zenin ve en fakiri, altı üstü yasalar karşısında eşit olacaktı. Gelişmiş çağdaş dünyada yerini alacak ve dünyayla entegre olacaktı. Atatürk’ün […]

Yayınlama: 12.09.2020
A+
A-

Cumhuriyetten öncede sonrada bu günde, Tarikatlar ve Cemaatler çağdaş yaşamın başına bela olmaya devam ediyor. Cumhuriyet eşit yurttaşlık ilkesiyle, Padişahın kulu olan vatandaşı özgür ve eşit birey yaptı. Kim olursa olsun Cumhurbaşkanı da ülkenin en zenin ve en fakiri, altı üstü yasalar karşısında eşit olacaktı.

Gelişmiş çağdaş dünyada yerini alacak ve dünyayla entegre olacaktı. Atatürk’ün bu ülke Şeyhler, Şıhlar, Dedeler ve Müritler ülkesi olamaz diye, Tekke ve Zaviyeleri özel bir kanunla kapattı. Cumhuriyette çok partili döneme geçtikten sonra Osmanlı hayranlığı hortlayıp geriye dönüş başladı. Bu gün bu geriye dönüş en son duruma gelmiş sos vermektedir. Gün geçmiyor ki bu Tarikat ve Cemaatlerin akıl, bilim, mantık dışı insanlık dışı çirkefliklerini izliyoruz duyuyoruz.
Ülkemizdeki Tarikatların ve Cemaatlerin durumu nedir diye bir göz atalım istedik. Yabancı Deutsehe Welle dergisi Türkiye’deki bu durumu öğrenmek için Türk muhabir Tunca Öğretene görev vermiş. Muhabir bu konuyu bilimsel olarak araştıran Prof. Dr. Esergül Balcının 1918 yılında hazırladığı raporu esas alarak işe başlamış. Rapora göre Türkiye’de 30 Tarikat varmış ama bu Tarikatlara bağlı tam 400 değişik kol bulunuyormuş. Sadece İstanbul da 445 açıktan faaliyet gösteren Tekke varmış.
Doğu ve Güney doğu illerinde, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Batman, Van, Hakkâri, Şırnak, Muş, Bitlis, Gaziantep ve Urfa da Tarikat ve Cemaatlere ait 800 ün üzerinde faal Medrese bulunuyormuş. İstanbul’da apartman Medrese sayısı o kadar çokmuş ki günden güne arattığı için sayısı bilinemiyormuş. Türkiye’de Tarikat ve Cemaatlere bağlı onlarla organik ilişkisi olan 2. 6 milyon insan varmış. Kaynak ve gelirler işletmeler şirketleşmiş, Kobiler bunların içinde.
AKP den sonra Tarikatlar ve Cemaatler devletçe desteklenmiş, batık krediler vs. AKP Hükümetiyle Doğu ve Güneydoğu illerinde Kur an kursları dernekler vasıtasıyla faaliyet göstermeye başlamış. Milli Eğitim Bakanlığının bilgilerine göre 10 bin 53 özel eğitim kurumunun üçte biri Tarikat ve Cemaatlere ait. Tarikat ve Cemaate bağlı özel eğitim kurumlarının 210 bin öğrencisi varmış. Devlet bu Okullarda okuyan öğrenciler için her yıl 898 milyon 800 bin lira eğitim desteği vermiş, yani devlet finansörlük yapmış.

Tarikat ve Cemaatlerin kontrol ettiği para miktarı bilinmiyor Devletinde bunu açığa çıkaracak gibi bir derdi yok. Türkiye’deki 4000 binin üzerideki öğrenci yurdunun 2480 i Tarikat ve Cemaatlere aitmiş. Tarikatlar iki temelde örgütleniyorlarmış 1. Sahibi oldukları eğitim kurumları aracılığı ile2. Boşluğa düşmüş, suça karışmış alkol, uyuşturucu kullanan ve bunlardan arınmak için başvurdukları yerlerde genç beyinleri yıkıyorlar. Bunlar bilinebilenler peki ya bilinmeyen daha neler var zor soru.
Hacılar Hocalar Tarikat Şeyhleri müritlerine konuşurken Allaha çok şükür evimde Televizyon yok diye gururla övünerek söylüyorlar. Televizyon gâvur icadı ya onlar tövbe Gâvurun icat ettiğini kullanmazlar. Afganistan Pakistan gibi Şeriat ülkelerinde canları sıkılınca bir Gâvur icadı Televizyon, telefon yâda Elektrikli bir aleti, meydanda linç ediyorlar. Her gün Caminin önden geçerken namaz kılan genç insanların önünde elinde akıllı Telefon görüyorum, İnternetten bir şeyler izliyorlar tabi bu günah sayılmıyor.
Yaşlı bir kadın evinde ölüyor Polise haber veriliyor, Adli tıp Doktoru uzaktan bakıyor ve kalp krizinden ölmüştür raporu vererek defnediliyor. Akrabaları şikâyet ediyor kadın mezardan çıkarılıyor, yeniden Adli Tıpta otopsi yapılıyor kadının vücudundan saçma çıkıyor. Oğlu Tüfekle vurup elbisesini değiştirip yatağına yatırıyor, bizim Doktor Kadın namahrem ben Müslüman’ım günah diye elini vurmuyor. Geldiğimiz ve daha nereye geleceğimizin kısa bir göstergesi, haydi buyurun gelin cenaze Namazına….

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.