Millet can derdinde,iktidar kayyum derdinde

Her kesimin kendine özgü öncelikleri vardır, çıkar bu dünyada, her şeyin üstünde geliyor.Kapitalizm bütün dünyayı ve insanlığı kendi sistemine öyle bağladı ki, insan ve can, paradan ve kardan sonra gelmeye başladı. Her şey kar için, her şey sermaye için diyebileceğimiz bir durum yaşanıyor. Bir küçücük virüs, binlerce yıllık dünya dengelerini, yerle bir etti, esas sonuç […]

Yayınlama: 27.03.2020
A+
A-

Her kesimin kendine özgü öncelikleri vardır, çıkar bu dünyada, her şeyin üstünde geliyor.Kapitalizm bütün dünyayı ve insanlığı kendi sistemine öyle bağladı ki, insan ve can, paradan ve kardan sonra gelmeye başladı. Her şey kar için, her şey sermaye için diyebileceğimiz bir durum yaşanıyor.
Bir küçücük virüs, binlerce yıllık dünya dengelerini, yerle bir etti, esas sonuç ortalık durulup,yaşam normale döndüğünde alınacak. Hem iyi hem de kötü diyeceğimiz, yeni uygulamalar, yeni gelenekler hayatımıza girecek.
Bundan sonra, gereksiz, abartılı ve sağlık açısından, sakıncalı olan birçok gelenek ve alışkanlıklarımız tarihin çöplüğüne atılacak.

Vay gardaşım, canım ciğerim diye, çok gereksiz ve abes bir selamlaşma şekli. Defalarca sarılıp, hayvanların tuz yaladığı gibi, insanların bir birlerini öpüp, salya sümük öpüşmeleri, yerini uzaktan selamlaşmaya bırakacak.

Hastanelerde hasta ziyaretleri, bütün ailenin, hatta mahalle ve tanıdıkların, büyük bir sürü halinde gelmeleri, azalacak. Cenazelerin o kalabalık hali bundan sonra azalır düşüncesindeyim. Hele, hele de, şu cenaze yemekleri, bir sosyal yaradır ki, bundan sonra tamamen kaybolursa, çok iyi olur umudundayım. Bundan sonra kalabalık toplantılar, ev gezmeleri, dost muhabbetleri nasıl olur, merak ediyorum.

Çin de bu meret, virüs salgını çıkınca, Trump Çinin sonu geldi diye, Avrupalı Kapitalistlerle, adeta göbek atıyorlardı. Şimdi Çin büyük felaketi çok az bir zayiatla atlatırken, esas bela Avrupa ve Amerikanın başına patladı. Sosyalizm insana yatırım yaparken, Kapitalizm kar amacı güder, her yatırımında. Amerika bundan sonra, sağlık sektöründe büyük sıkıntılar çekeceğe benziyor. Parası olan Hastaneye gider misali, olmayan ne olacak diye, Amerikalılar kara, kara düşünüyorlar. Avrupa ve dünya, sağlık sisteminin kamulaştırılmasını tartışırken, Belçika bütün Hastaneleri kamuya aktardığını ilan etti.

Şu küçücük ve acından öldüğü söylenen Küba’ya ne demeli, dünyada kişi başına, en çok Doktor düşen ülke, birde başı sıkı ülkelere yardıma gidiyor.
Peki? Bizim siyasi iktidarımıza ne demeli, yazımızın başlığındaki, Kasap misali gibiler maşallah. Yangından mal kaçırır gibi, muhalefetin bütün, Belediyelerine Kayyum atadılar. HDP den sekiz, bir de CHP Ceyhan belediye başkanını görevden alıp, Kayyum atandılar. Ben ileriki zamanlarda İstanbul, İzmir ve Ankara da iktidarın azizliğine uğrar diye korkuyorum. Hak, hukuk, adalet diye bir kavram iktidarımızca, tamamen ortadan kaldırıldı, artık bu iktidardan, kimse böyle şeyler beklemiyor.
Fırsatçılık iktidarın birinci önceliği, zihinlerinin en arkasındaki sakladıklarını, bir fırsatını bulduklarında, anında uyguluyorlar. İktidarın önceliği, Ekonomi, vatandaş, sağlık vs değil, uzaktan eğitimde, küçücük çocuklara, ilk günde Adnan Menderesin idamını izlettirebiliyorlar. Hiçbir ahlak, hukuk insaniyet yok, bunların kitabında, ben yaparım, halk da uyar diyorlar öyle de oluyor.

Dünya ülkeleri, kendi insanının aşını, işini geleceğini düşünürken, bunlar sadece sermayeye yüz milyar liralık paket açıklıyorlar. Şimdi birde kanal, İstanbul u hemen devreye soktular ki, akıllara zarar. Yakında sokağa çıkma yasağı uygulanacak, bakalım bizim hiç aklımızdan geçemeyecek olan, neler çıkaracaklar.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.