Yahu bu CHP içinde hiç mi adam akıllı bir muhalefet yok

Devşirme değişimden, değiştirmekten geliyor. Var olanı değiştirmek, değişikliğe uğratmak,başkalaştırmak. Bu dünya tarihinde değişik zamanlarda, farklı şekillerde yapılan işlerdir. İslam orduları, Orta Asyayı ve bütün toprakları İslamlaştırmak için akınlara başladılar. İslam dünyadaki her şeyin Allah adına Allahın varisleri olan, Müslümanların olduğuna inanıyorlardı. Bu dini bir savunma idi,gerçeği ganimet, yani talandı. En büyük ganimet, köle ticareti idi. […]

Yayınlama: 25.12.2019
A+
A-

Devşirme değişimden, değiştirmekten geliyor.

Var olanı değiştirmek, değişikliğe uğratmak,başkalaştırmak. Bu dünya tarihinde değişik zamanlarda, farklı şekillerde yapılan işlerdir. İslam
orduları, Orta Asyayı ve bütün toprakları İslamlaştırmak için akınlara başladılar. İslam dünyadaki her şeyin Allah adına Allahın varisleri olan, Müslümanların olduğuna inanıyorlardı. Bu dini bir savunma idi,gerçeği ganimet, yani talandı.

En büyük ganimet, köle ticareti idi. Asya bozkırlarında, esir aldıkları Türkleri, önce köle olarak sattılar. Sonra bu kölelerin, iyi ok atıp, iyi at binip, iyi savaşçı olduklarını görüp, sadece bunlardan kurulu, ordular kurdular. Emevi ve Abbasi Halifeleri, en büyük ordularını,Türk kölelerden kuruyorlardı, otuz bin kırk bin kişilik ordulardı.

Bu ordular, sahiplerini bir gün devirip,devlet yönetiminin başına geçtiler. Memluklu, Kölemenler, Mısır, Irak, Suriye, Anadolu ya kadar
sınırları olan, devletti. Aynı politikayı, Osmanlı Hıristiyan, Sırp, Rum çocuklarını devşirerek, Yeniçerileri kurdular. Yeniçeriler ne Türk ne de Müslüman’dı, Osmanlı çocuk yaşta zorla ailelerinden koparıp,onları eğitip, kendisine asker yaptı.

Yeniçeriler bir zaman sonra, her savaştan kendi paylarına düşen ganimeti istediler. Padişah vermem deyince, Viyana sınırından, geri Anadolu ya geldiler, tabi Viyana kuşatması, oracıkta kaldı.
Bu devşirme kendi halkına, insanına güvenmedikleri nimi, ölen başkasından olsun anlayışımı idi tartışılacak bir büyük soru. Bugün AKP, Özgür Suriye Ordusu dediği, İşidden, El- Nusradan ve en kanlı terör örgütlerinden arta kalan artıklardan peydahlandılar. Bunları her gün görüyoruz, Suriye’deki Alevileri, Türkmenleri, başka Arapları, damdan aşağı atıyor, kelle kesiyorlardı. Şimdi bu artıkları, Pkk ya, Pyd ye karşı kullanmayı kafaya koymuşlar.
Tarihte görüldüğü gibi bu devşirmelerin hiç biri, devşirenlerin işine pek yaramadı ama başına büyük belalar açtı. Açmaya da devam edecek gibi, çünkü bu devşirmeler, her an bir suç işleyecek suç makineleri gibi, patlamaya hazır bombalar.
CHP bu kadar tarihi geçmişin, hiç muhasebesini yapmadan, tarihteki yanlışları, hiç görmemişçesine tekrarlıyor. Koca bir köklü partide, hiç mi tarihi bir bilgi olmaz, koca bir Sol partide hiç mi, aklı başında bir tarihçi yoktur, pes vallahi.

CHP nedense solculara değil, sağcılara, muhafazakârlara güvenip onlardan medet umuyorlar. CHP deki bu sağ sevdasını anlamak çok zor, hâlbuki bu memlekette, öyle kaliteli, bilgili, ahlaklı demir gibi solcular varki. CHP yanına bir sağdan, birini alınca, sağcıların CHP ye oy vereceğini düşünüyor. Bu geçmişte Simyacıların, Demiri, Bakırı Altın suyuna batırıp, onların Altına dönüşeceği, yanlışını aynen tekrarlıyorlar.

CHP tarihinde ne kadar sağ politikacıyı, partiye alarak, allayıp pulladıysa, hepside geri dönüp CHP yi vurdu. Hiç birinden hiçbir fayda görmediği gibi, kapanması çok zor yaralar aldı, yani başına büyük belaları devşirdi.
Ekmeleddin İhsan oğlunu bilirsiniz, hepimizin Allah belanı versin CHP diye oy verdiğimiz, sol düşmanı Cumhurbaşkanı adayı. Nereden buluyorlarsa ama çok aradıkları kesin, hani Halep büyük elçisi, işid esir almıştı, salıverilince bir baktık ki adam CHP Milletvekili, şimdi sol düşmanlığı yapıyor. En son Sinan Aygün onu da yağlayıp, ballayıp ne methiyeler dizerek, getirmişlerdi.

Şimdi onların pisliklerini, açtıkları yaraları kapatmak için bütün sol, çırpınıp duruyor. Yahu bu CHP içinde hiç mi adam akıllı bir muhalefet yok. Muhalefet deyince, genel başkan adayı falan demiyorum. Adam gibi bir sol değer üzerinden solu tarif eden muhalefetten bahsediyorum. Bunları sonuna kadar eleştiren ve sol politikalar üreten bir muhalefet iyi olacaktır.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.