Yass-ı mateminiz ve niyet dualarınız hak katında kabul olsun

Hz .Zeynep’in geri adım atmadığının bu dava mazlumla zalim arasındaki davadır bu Hüseyin ve mazlumun sahipsizin ve kimsesizin davasıdır. İslam tarihinde Kerbela vakası Hazreti Hüseyin’in 10 Ekim 680’de Kerbela’da Emevi ordusu tarafından kuşatılıp Yezid’e biat etmesi istenmesiyle meydana geldiğini hatırlatarak, “Erkeklere biat talep edilmiş, dayatılmış. Hz .Hüseyin kendi ifadesidir, ‘Ben Evlad-ı Resulüm, böylesi bir fasıka, […]

Yayınlama: 21.08.2020
A+
A-

Hz .Zeynep’in geri adım atmadığının bu dava mazlumla zalim arasındaki davadır bu Hüseyin ve mazlumun sahipsizin ve kimsesizin davasıdır.

İslam tarihinde Kerbela vakası Hazreti Hüseyin’in 10 Ekim 680’de Kerbela’da Emevi ordusu tarafından kuşatılıp Yezid’e biat etmesi istenmesiyle meydana geldiğini hatırlatarak, “Erkeklere biat talep edilmiş, dayatılmış.

Hz .Hüseyin kendi ifadesidir, ‘Ben Evlad-ı Resulüm, böylesi bir fasıka, zalime biat edersem, kıyamete kadar herkes zalimin ardında durur, kimse zalime, zulme haykıramaz.’ Hz Hüseyin bu gibi gerekçelerle 72 yareniyle beraber Hakk uğruna canını vermişti.

Dönem örfü kadınlardan biat talep etmiyordu. Kadınlardan talep edilen şey görünüşte daha asgari bir şey. Nedir o? ‘Kabul edin Yezid sizden güçlü. Kabul edin kaybettiniz. Emevi Sultanı Yezid güçlü deyin ve kenara çekilin.’ derler ama kadınlar bunu yapmadı.”
Kalan yetimlerin ve kadınların başında olan Hz. Zeynep’in dilinde sürekli olarak Allahuekber lafzının bulunduğunu o dönemin propaganda savaşları olarak Kufe’de, Nusaybin’de, Mardin’de, Hama’da, Halep’te, Humus’ta, Şam’da bir güzergah üzerinde şehir şehir gezdirilerek taşlanmalarına rağmen .baş eğmiyoruz diyenlerin ve mazlumların davadır.
Muharrem ayında Olduğumuzdan Dolayı yass-ı mateminiz ve niyet dualarınızin hak katında Kabul Olmasını diliyorum

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.