DEĞİŞİM DİYEREK, İHANETE KOŞANLAR

Yenilikçi olmak, Değişimci olmak, Sosyalist olmak, Sosyal Demokrat olmak, tabi’ki yaşanması gereken
olmazsa olmazımızdır. Fakat değişim talebinde bulunduğunuz zaman bir dönüp kendinize bakmanız lazım. Önünüz arkanız, sağınız solunuz temiz olması gerekir

Yayınlama: 16.10.2023
A+
A-
Yenilikçi olmak, Değişimci olmak, Sosyalist olmak, Sosyal Demokrat olmak, tabi’ki yaşanması gereken 
olmazsa olmazımızdır. Fakat değişim talebinde bulunduğunuz zaman bir dönüp kendinize bakmanız lazım. Önünüz arkanız, sağınız solunuz temiz olması gerekir…. 
Arkanızda bıraktığınız şaibelerin cevabını verecek durumda olmadığınız zaman, Partiyi ve Partiliye yapmış olduğunuz olumsuzluklara ortak etmiş olursunuz.
Biri kalkmış Genel Başkanlık Adaylığı için kendi çalışmalarına başlamış. Bu elbette en doğal bir haktır. Seçme ve seçilme hakkına sahip olan, her bireyin aday olma hakkı vardır.
Demokrasi ve Laiklik vurgularını hep ağzından düşürmeyen, sürekli demogoji yapan kişinin geçmişte yaptıklarına bakarım.  O kişinin ne kadar inandırıcı olup olmadığını hep birlikte görmüş oluruz. Bu kişi çok şu an hep yalan konuşarak, kendince yol almaya çalışıyor. Ama bu işler yalanla dolanla olmuyor ve vermiş olduğu çaba nafile dersek yanılmamış oluruz. Bunu hep beraber izleyeceğiz ve göreceğiz… O ne kadar yalanla yürümeye devam ederse etsin. Onun bu yalanlarına ne bu Partili, nede mevcut olan delegeler, bu gibi yalanlara kanmaz…
İşte tam bu esnada kendisine, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin bir güzel sözünü hatırlatmak isterim:
“Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabımız var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye”
Şimdi gelelim bu zatı muhterem aday olan şahsa birkaç soru soralım bakalım. Kendisi cevap verir veya vermez. Onun kendi kararıdır. Saygı duymak gerekir. Çünkü daha sonra kendisinin yaptıklarıy’la ilgili bir kaç soracağım, daha net ve ağır sorularım olacaktır.
1- Bu zatı muhterem parti sağa kaydı diye her yerde konuşuyor. Evet doğru. Parti sağa kaydı, peki bu kararlar alınır’ken sen yetkiliydin ve bu konuda ne yaptın veya neredeydin diye sormazlar’mı adama… Şu an sen kimi kandırıyorsun?
2-Bu zatı muhterem 2013’de Ekmek için Ekmeleddin CB adayı yapılınca,Genel Başkan için yaptığı övgülerden bir söylemini istersen hatırlatayım sana:  İşte liderlik budur. Yeni CHP, yeni açılım böyle olur diyenlerdendin.
3-Bu zatı muhterem 2015 de geçmişi sağcı ve muhafazakar kişilerin, partiye katılıp rozetleri takılırken, hemen koşup resim çekip paylaşan kişilerden birisi sen değilmisin? Şimdi ne oldu’da kalkıp suçlu arıyorsun….
4-Bu zatı muhterem Adalet yürüyüşü döneminde, en başta yürüme hevesine kapılıp kortej sorumlusuy’ken  genel başkan hakkında Gandi Kemal diyordu. Ne oldu da ? Gandi Kemal’in Hak Hukuk ve Adalet yürüyüşü kısa zamanda unutulup gitti.
5-Bu  zatı muhterem 2018 de 15 mv İYİ partiye verilince, bu kişinin açıklaması aynen şöyledir. Bu konu tamamen MYK kararı ile verilmiştir. “Bu karar bir dehadır” diyen sen değilmiydin? Şimdi neden başka suçlu arıyorsun.
6-Bu zatı muhteremin “Muharrem İnce” aday yapılınca yaptığı konuşma aynen şöyle: Genel Başkan ahtı vefa bilen bir dava adamıdır diyordun. Şimdi ne oldu’da bir anda dava adamlığı bitti?
7-Bu zatı muhterem ve bazı familyalar 2023 de ittifak yapılınca, bir beklenti içine girerek, bakanlık heveslerine kapılarak, o günlerde yapılan açıklamalardan biri aynen şöyle: Genel Başkan tam bir devlet adamıdır. diyorlardı. Seçimin bitmesi ve ihanetin sonucu, kaybedilen seçimin ardından harekete geçen zatı muhterem ve familyaları… ne oldu da Genel başkanın Devlet adamlığı bir anda bitti?
8- Bu zatı muhterem Genel Başkan Grup salonunda veda konuşması yaparken,Timsah göz yaşlarını döken kişi olduğunu ne çabuk unutuverdi ?
İşte tüm bu soruların kararını ve cevabını siz değerli partili yol arkadaşlarıma ve Delegelerimizin taktirine bırakıyorum.
Bu zatı muhterem’e bir sorun veya araştırın bu parti için kendisi beş kuruş harcamış mı Acaba ?  Evet derse sonrasını o zaman bizim’de açıklamamız şartıyla buradan kendilerine soruyorum…
Bu zatı muhterem ve bunun gibi familya takımları, partinin bütün nimetlerinden faydalanacaklar, hayal bile edemeyecekleri makam ve mevkilerde oturacaklar. Sonra’da “değişim” adı altında ihanet oyunları kuracaklar.
Madem değişim diyorsunuz başta sizler kendinizi değiştirin. Yıllardır o koltuklara yapışıp kaldınız. Yedi sülalenizi geçindirecek kazançları sağlamanıza rağmen, daha’da devam ettirmek için yeni yol arayışlarına girerek, adına “değişim” yok yenilik, yok Partiyi özüne çevireceğiz sözleriyle, milletin sırtından yeni
geçinme planlarını yapıyorsunuz…
Ama bu partili ve delegeler elbette sizin bu yalanlarınıza inanmaz. İnandırmak için, söyleyeceğiniz bol palavra ve yalanlarınız yetmez…
Bir sonraki köşe yazımda ilkgunhaber.com‘da ihanetin içinde olan zatı muhterem ve onunla birlikte boy göstermeye çalışan familya takımın dan olanların tek tek iç yüzünü ve pisliklerini sizler’le paylaşacağım. Haftaya hazır olun…. derken, Yalan dolanla, düzen kuran politikacılara, ithafen bu hafta’ki yazımı bir şiirle noktalamak istiyorum. Haftaya görüşmek dileğiyle, Hoşça ve dostca kalın….
“YANDIM”
Yandım yandım kül olmadım
Bir yanım,pınarda benim
Tutsak oldum, kul olmadım
Bir yanım,rüzgarda benim
 
Ölünceye, insan benim
İnsanadır, emeklerim
Ayaz yedi, çiçeklerim
Bir yanım, baharda benim
 
Banaz’da sultan abdalım
Kör oğlu’yum, hem dadalım
Dost nesimi, bilir halım
Bir yanım, dağlarda benim

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.