Adana Sevdalısı Başkan Aranıyor…

Dışarıdan gelenlen misafirler, Adana’ya gıpta ile bakması gerekir’ken, tüm hayelleri yok olup gitmektedir.

Yayınlama: 06.10.2023
Düzenleme: 15.11.2023 11:51
A+
A-

Sevdamız var Ülkemize ve yaşadığımız kente..!

Ancak gelin görün’ki Adana ve Adana halkına olan bu sevdamızı yıkmak için, elden ne geliyorsa inanın yapmaya çalışıyorlar.Hani derler ya gelen gideni aratıyor diye…İşte buda böyle bir şey olsa gerek… Konuşmaya gelince mangalda köz bırakılmıyor. Çocuktuk büyüdük ve yaşlanıyoruz, hep aynı nakaratlar. Oysa Adana’nın kaderi bu olmasa gerekir.

Güzelim Adana mız bir türlü köylülükten kurtulamıyor. Dışarıdan gelen misafirler Adana’ya gıpta ile bakması gerekir’ken, tüm hayaller tek tek yok olup gidiyor. Tüm yaşananları Adana ve Adana halkı hak ediyormu derseniz, elbette asla hakketmiyor.

Güzelim Adana sahipsiz kalmamalı!

Bu güne kadar Adana’yı yönetmeye kalkışan belediye başkanlarımız, Adana ya ne hizmet verebildi?  Muhteremler başka işlerle uğraşmaktan bir türlü hizmete yönelemedi. Adana ve Adana halkına vermeye çalışılan sözde hizmetler, göstermelik çabadan öteye bir türlü varamıyor.Yazıktır günahtır.Adana halkına yapılan en büyük zulümdür.

Yanlışım varsa söylesinler!

Adana’da bu güne kadar tüm gelen belediye başkanları, halkın yararına olan sosyal, kültürel, ekonomik ve Turizm patlaması açısından, kalıcı olarak Adana için ne tür bir hizmet sunabildiler?

Burada kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Eleştirilerim parti ayrımı yapmaksızın, Bu güne kadar Adana da tüm göreve gelmiş belediye başkanları için söylüyorum.

Ülkemin en güzel bereketli toprakları Adana’da mevcuttur. Tarım ve sanayisi ile ülkede parmakla gösterilen bir kent özelliği taşıyordu. Ne oldu da bir anda fabrikalar tek tek elimizden kaydı ve fabrika bacaları kentimizde tütmez oldu…

Oysa geçmişte binlerce insan  Adana da fabrikalarda çalışıyor ve ekmeğini kazanıyordu. İşçi memnun, esnaf memnun, fabrikatör memnundu. Sağolsun o zamanın belediye başkanı sayesinde, tek tek Adana dan elini ayağını çeken sanayiciler, Adanamızda tüten bu bacaları başka alanlara taşıdılar. O iş insanlarının buralardan çekilmesine sebep olan, elbette ben değilim. Belediye başkanları eliyle yapılan yanlış siyaset anlayışı ve beceriksizlikleridir.

Belediyelerin görevi sadece;  Asvalt yol su kanalizasyon çalışması yapmak demek değildir. Gerçi onu da tam anlamıyla kentimizde yapılıyor dersek, yalan söylemiş oluruz. En ufak bir sağnak yağışta, Adana nın halini hep beraber görüyor ve izliyoruz. Kültür sanat ve sosyal etkinlik alanında  bir çalışma yapılıyor desek, onda da yanılırız.

Her şey amma her şey, bir türlü  göstermelikten öteye gidemiyor. Son zamanlarda sözde gerçekleşen festivaller’den Adana halkı bihaber… Kendileri çalıyor, kendileri oynuyorlar. Adana nın değerleri tek tek yok oluyor. Olanlara seyirci kalmamız elbette mümkün değildir.

Belediye başkanları biraz özverili ve üretken bir hizmet sunabilmiş olsalar, hiç kimsenin o zaman bir söz söylemeye hakkı olamaz. Başarının ana temeli, hizmette sevgi ve özveriden geçer. Adana görkemi ile daha güçlü olabilir. Çokmu zor dersiniz hizmet sunabilmek…Asla değil.

Önemli olan özverili bir şekilde, severek ve isteyerek bir işe soyunmak, başarının ilk adımıdır. Bir hizmet yeterki samimi bir şekilde yapılmak istensin. Yapacak  olduktan sonra yapılmayacak hiçbir şey olamaz.

Örnekmi diyorsunuz? Alın size bir örnek…

Karataş burnumuzun dibindedir. Bu güne kadar gelen belediye başkanları, Turizm anlamında Karataş’a ne gibi bir hizmet ve tesis oluşumu için çaba sarfetmişlerdir?

Seyhan gölü ve çevresini dersek, tam bir rezalet… Gölün etrafı, adeta düzensiz bir işgal altında. Bu bölgeler her gelen belediye başkanı tarafından adeta birilerine peşkeş çekilmekten öteye bir türlü varamıyor. Burada amacımız belediye başkanlarımızı yermek ve eleştirmek değildir.Var olan gerçekleri sergilemektir. Adana halkı olanları haketmiyor. Oysa çok güzel hizmetler istenirse yapılabilir. Neden yapılmıyor anlamış değilim.

Örneğin; Adana Karataş arası kaç km dir?

Seyhan nehri Adana’mız için büyük nimet ve fırsattır. Deniz bağlantısı seyhan nehri üzerinden neden şehir merkezine kadar ulaşmasın’ki?  Turizm açısından ve deniz taşımacılığı açısından inanın çok faydalı olacaktır. Amma kimin umurunda’ki Adana’nın kalkınması ve güzelleşmesi….

Seyhan gölü ve çevresi aynı keza, güzelim yerleri birilerine peşkeş çekmekten derhal vazgeçilmelidir. Bu yaklaşım Adana’ya ve Adana halkına hiçbir fayda sağlamaz. Adana köy görünümü ve anlayışından bir an önce kurtulmalıdır.Bu işi yapmak çok zor değildir.

Bu bölgelerde belediyemiz adına halka açık çok amaçlı kullanımlı tesis veya mekanlar birkaç tanede olsa oluşturulabilir. Göl kenarında menderes bulvarında, Belediyemize ait yapılacak olan şık mekan veya tesislerde, Adana ya gelen misafirlerimizi ağırlamak,belediyemize ekonomik olarakta bir gelir sağlar’ken aynı zamanda istihtamda sağlanmış olur.

Örnek;

Gitsinler Malatya, İstanbul, Muğla  Bodrum, Marmaris ve ülkenin bir çok yerinde gelir getiren bu tür işletmeler mevcuttur. Vatandaşlar  rahatlıkla hem ekonomik hemide kazıklanmayacağı mekanların oluşmasında mutlu olur. Dolayısıyla bu işletmeler kanalıyla  belediyeler  gelir sağlamış oluyor. Çokmu zor kardeşim bunları yapmak, çokmu zor dersiniz.

Adana’nın kaderi, sadece seçimden seçime hatırlanmamalıdır.

Önemli olan seçimden sonra göreve seçilen Belediye başkanının Adana’ya ve Adana halkına  vereceği hizmetler önemdir. Yoksa burada biz kimsenin düşüncesini yargılama derdinde değiliz.

2024 Mart ayında yerel seçimler yapılacaktır. Yani kısaca seçimlere 4 ay gibi bir süre kaldı. Geçmiş başkanlar Adana’yı bir köy görünümünden kurtarabildilermi? Burada Belediye başkanının benim partimden, senin partinden olması bir şey ifade etmiyor. Şahsen ben şu saatten sonra kişinin yapacağı hizmet ve projesine bakarım. Yerelde partiden ziyade kişinin yapabileceği beceri vasıflarına bakmak, en doğal bir hak olduğuna inananlardanım.

Sonuç olarak, Adana’da sosyal kültürel aktivitelerle ekonomiye katkı sağlayacak olan Turizm’e önem verilerek yaygınlaştırılması gerekir. Bu açıdan Adana’da büyük bir potensiyel olan barajlar, göller, nehirler ve denizin yakın olması gerçekten Adana için büyük bir fırsattır.

Tüm bunlara birde iklim ve hava şartlarını, yaylalık bölgeleri eklerseniz, Adana için bulunmaz bir fırsattır. Bu özelliklere sahip olan başka bir kent çok nadir bulunur.

Gelin bu saydıklarımı mevcut belediye başkanları veya gelecek olan belediye başkanlarının bir daha gözden geçirmelerini temenni eylerim.

Adana da sorunlara çözüm bulacak, hizmet sunacak bir belediye başkanı ve bu başkanın bir  Adana sevdalısı olmak gerekir. Yerel seçimlerde Adanamız için, gerçek bir Adana sevdalısını bulmak zorundayız. Haydi Hayırlısı…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.