TÜED Genel Merkezi ve Adana gündemi

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube başkanlığına aday bolluğu devam ediyor. Kongre sürecinde seçim gününün pandemi nedeniyle belirsizliği her ne kadar devam etse’de, adaylık konusunda her geçen gün yeni isimlerin ortaya çıkması devam ediyor. Adana’da, Türkiye Emekliler Dernegi (TÜED) şubesine aday olma cazibesi güncelliğini koruyor. Gün geçmiyor’ki bazı adaylar, bol keseden vaatlerde bulunarak, eğer seçilirsem ben şunu yapacam, […]

Yayınlama: 04.04.2021
A+
A-

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube başkanlığına aday bolluğu devam ediyor. Kongre sürecinde seçim gününün pandemi nedeniyle belirsizliği her ne kadar devam etse’de, adaylık konusunda her geçen gün yeni isimlerin ortaya çıkması devam ediyor.

Adana’da, Türkiye Emekliler Dernegi (TÜED) şubesine aday olma cazibesi güncelliğini koruyor. Gün geçmiyor’ki bazı adaylar, bol keseden vaatlerde bulunarak, eğer seçilirsem ben şunu yapacam, ben bunu yapacam gibi söylemlerle somut olmayan ciddiyetten uzak vaatleri vermeye devam edenleri görmemek mümkünmü?

Eh bol keseden vaat vermek kolay… Nede olsa Ülkemin güzide yöneticileri tarafından yok sayılmaya mahküm edilmiş, köleci anlayış misali sahipsiz gariban emeklilerin sözüm ona haklarını savunacak örgütlü bir sivil toplum örgütüdür. 14 milyona yakın bir emeklinin olduğu ülkede, emekliler yok sayılarak aclığa sefalete itiliyorsa ve bunlar adına ülke genelinde oluşturulan dernekler gerçek anlamda işlevini yerine getiremiyor ve emeklilerin sesi olamıyorsa, elbette sorun var demektir. Sorunların çözüm yolu gerçek örgütlenmeden geçer. Genel merkez’de kendilerine çeki düzen vermelidir.Şubelerde vermelidir. Aklın yolu birdir. Çözüm: Birlik dayanışma ve örgütlülükten geçer. Çabalar Emeklilerin örgütlülüğü için olmalıdır. Burada herkese sorumluluk düşmektedir.

İşte tam bu temelde, örgütlülüğün önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. TÜED Adana şubesinin 70 binin üzerinde bir üye kayıdı bulunan bir dernekten bahsediliyor. Potansiyel olarak çekim gücü fazla ve mali yönden güçlü bir bütçeye sahip olan bir yer… Bu güç sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirirse, emekliler açısından ülkede büyük bir ses getireceğine inanıyorum. Aday olacaklar bu misyonu yerine getirebileceklerine inanıyorlarsa ortaya çıkıp aday olmalıdır. Aksi halini söylemeye dahi dilim varmadığını açıklarım.

Şu ana kadar görebildiğimizce adaylık konusunda Adana merkez şubeye 11 aday ismi ortada dönüp dolaşıyor. Ancak kongre sürecinin belirsizce uzaması, adaylar açısından sıkıntı yaratır’ken, ekonomik olarak’ta bir yıpranmayı’da beraberinde getiriyor. Ancak her şeye rağmen, durmak yok yola devam diyen bazı adaylar ise seçim kulislerine ve çalışmalarına devam ediyor. 

Adana kamuoyunda bunlar devam eder’ken, Adaylar açısından bir sıkıntıda, bu seçim yarışında adil olmayan bir seçim yarışı ile yola devam edilmesi, handikaplarıda beraberinde getiriyor.

Örneğin; Adana TÜED’de mevcut yönetim mekanizması, bireysel hırslarından uzak kalamıyor. Diğer adaylara demokratik hak tanınmıyor. Bir başkan Adayı dernek üye isim listesini mevcut yönetimden tüm israrlara rağmen alamıyor. İlla’ki bir başkan adayı üye isim listesini mahkeme yoluylamı alması gerekiyor. Bunlar hoş bir şey değildir. Örgütlülüğe zarar vermektedir. Diğer adaylar bu haklardan mahrum kalır’ken, Başkan Seyfi İyiyürek’in hayanını kaybetmesinden sonra, yönetim başkanı olan kişi, yapılacak kongrede kendisi başkanlığa aday ve derneğin her türlü maddi manevi imkanlardan yararlanabiliyor.

Geçen gün Yüreğirli kadın bir başkan adayı dernek binasına gidiyor. Mevcut başkan’dan şeçimlerin yapılması konusunda genel merkezle iştişare içerisinde olunması yönünde, seyhan’daki adaylarla dernek binasında bir araya gelebilme önerisi sunuyor. Mevcut başkan, bir başkan adayını azarlarcasına tepki gösteriyor ve sen Yüregir ilçenin başkan adayısın, senin burada işin  nedir? Karışma sen git kendi ilçende çalışmana bak ne demek oluyor!  İşte tam bu balgamda oranın bir üyesi olarak, elbette soru sorma hakkı doğmaktadır?

Bey efendi sevgili başkan; Orası babanızın çifliği değildir! Her dernek üyesi emeklinin aday olma hakkıda vardır. Orada bulunma hakkıda vardır. Siz yönetici olarak hiç kimseyi ötekileştirme gibi bir lüksünüz olamaz…

Bu tutum ve davranış yanlıştır. Tüm üyelere eşit davranmak zorundasınız. Üyenin Otomotik olarak maaşından üye aidatı kesiliyorsa. Herkes aynı haklara sahipse, hiç bir yönetici bir üyesini ötekileştiremez. Hele hele kovma lüksüne sahip değildir. O nedenle herkesi görevinin bilinci içerisinde saygı ve sevgi çerçevesine davet ediyoruz.

Oysa birlik ve beraberlik emekliler açısından günümüz koşullarında büyük önem arzediyor. Bu şartlar içerisinde, yapılacak olan kongre’de, adil demokratik bir kongre yarışı yapılmasından yanadır gönlümüz. Belki siz buna inanıyormusunuz diye sorabilirsiniz? Şahsen ben inanmıyorum. Dilerim; Genel merkez’de bu yapılanlara biraz duyarlı olur’da, belki yaşanan adaletsizliğe müdahale ederek, sağlıklı bir ortam sergilenir ve ayırıştırıcı değil birleştirici bir ortam sağlanır. Temennimiz budur…

Adana’da  bu nedenlerle TÜED Genel merkez yöneticilerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Genel merkez yöneticileri, yapılacak kongrede tüm adaylara eşit davranmak zorundadır. Geçmiş kongre’de yaşananları unutmadık. Elimizde bir önceki kongrede yaşanan usulsüzlükler ve ferdi davranış dökümanları hala belleğimizde yaşıyor.

Fakat dileriz’ki; önümüzde’ki yapılacak olan Adana şube kongresinde,Genel merkez yöneticilerinin daha duyarlı davranarak, adil ve şeffaf olur’da, geçmişte yaşanan tutarsızlığa davetiye çıkarılmaz ve daha adil bir kongre yaşanılarak, genel merkezin güvenirliği ve saygınlığı perçinleşmiş olsun.

Elbet’te üyesi bulunduğumuz bir sivil toplum örgütünün en üstten tabana kadar şeffaf ve demokratik bir ortam yaratılarak, ayırıştırıcı değil barış ve sevgi ortamı içerisinde, üyelerinin sorunlarına çare olmak adına, üretken bir tablo sergilemesini istemekten daha güzel bir şey olabilirmi? Elbette olamaz…

Tüm Adaylara başarılar diler’ken seçim yarışının bir kardeşlik ortamı içerisinde geçmesini temenni eyleyerek mücadelenin emeklilerin örgütlü gücüne ortam sağlaması dileğiyle hoşça ve dostça kalın diyorum.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.