İsraf Bahane, Yerel Basını Dövmek Şahane

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan “tasarruf genelgesi” ile kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması ve zorunlu ilânlar dışında ilân yayımlatılmaması yönünde talimat verilmişti. Pandemi nedeni ve ülke şartlarında hemen hemen daima gazete kağıdına yapılan zamlar ve çeşitli giderler nedeniyle zor durumda olan yerel basına, birde tasarruf genelgesi kapsamında’da bir darbe vurulmak […]

Yayınlama: 10.07.2021
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan “tasarruf genelgesi” ile kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması ve zorunlu ilânlar dışında ilân yayımlatılmaması yönünde talimat verilmişti.

Pandemi nedeni ve ülke şartlarında hemen hemen daima gazete kağıdına yapılan zamlar ve çeşitli giderler nedeniyle zor durumda olan yerel basına, birde tasarruf genelgesi kapsamında’da bir darbe vurulmak isteniyor olması manidardır. Yerel basının gerçek anlamda halkla iç içe olması sanırım gözden kaçırılıyor.  Yeri zamanı geldiğinde yok saymaya çalışılan yerel basının neler yapabileceğini veya yapmaya çalışacağını küçümsemek ve yok saymak hoş olmasa gerekir.

Ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle, iktidarın tasarruf tedbirleri kapsamında önlemler alması  elbette iyi güzel ve hoş olan tedbirlerdir. Ancak bu tedbirlerin muatabı neden yerel basın oldu onu anlamış değiliz.

İsraf elbette kötü bir şeydir. Ancak bir şeye kalkışılırken iğneyi önce kendinize sonra bir başkasına tatbik etmeniz’de fayda var deriz. Yerel basını bitirmek anlamında bir gecede genelge yayınlamak sizler için kolay olabilir.  Bunun birde tersini düşünün, pekii sizin yaptığınız İsrafın hesabını sormak adına kim genelge yayınlayacak ve talimat verecek bunu hiç düşündünüzmü?

Benim bildiğim ve inanmak istediğim halktan büyük güç yoktur. O halk bir gün şayet bir genelge yayınlamaya kalkışırsa, işte o zaman yer yerinden oynar ve gerçek tasarruf tedbirleri nasıl olurmuş, o zaman havuz medyanızda sizi kurtaramaz ve hep beraber bunu görmüş oluruz. O nedenle bir kez daha genelgenin tekrar gözden geçirilmesi herkesin hayrına olacak deriz…

Yerel medya tabanın sesidir…

Belki bir gün herkesin yerel medyaya yolu düşebilir. Yine de kapıyı tam kapatmamakta fayda var. Yerel basın ilaç gibidir. Yerel basın halkla beraber, halkın içindedir.

Halkın haber alma özgürlüğü engellenemez. Engellenmemelidir. Gazetemize dokunmayın!

Yerel basın, şayet çeşitli bahanelerle susturulmak isteniyorsa, açık söylüyorum çok yanlış yapılıyor.

……….İSRAF HARAM VE GÜNAHTIR…….

İsraf yerel basın üzerinden değil’de başka alanlar’da aranırsa, sanırım daha çok isabetli olacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.