Andımız artık okullarda okunmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılında çıkardığı yönetmelikle, 1933’ten beri ilköğretim okullarında okunmuş olan öğrenci andı, Türkiye’de “Çözüm Süreci” döneminde kaldırılmıştı. Türk Eğitim-Sen bunun üzerine Danıştay’da dava açmış ve Danıştay 8. Dairesi de, 2018 yılında andımızı kaldıran yönetmeliği oy çokluğu ile iptal etmişti. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, dairenin bu kararını temyiz etti. Temyiz üzerine bu dosya tekrar Danıştay […]

Yayınlama: 14.03.2021
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılında çıkardığı yönetmelikle, 1933’ten beri ilköğretim okullarında okunmuş olan öğrenci andı, Türkiye’de “Çözüm Süreci” döneminde kaldırılmıştı.

Türk Eğitim-Sen bunun üzerine Danıştay’da dava açmış ve Danıştay 8. Dairesi de, 2018 yılında andımızı kaldıran yönetmeliği oy çokluğu ile iptal etmişti.

Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı, dairenin bu kararını temyiz etti. Temyiz üzerine bu dosya tekrar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na geldi. Kurul’da Andımız ile ilgili nihai kararını verdi. MEB’in itirazını oyçokluğuyla kabul ederek, Danıştay 8. Dairesi’nin yönetmeliği iptal eden kararını kaldırdı. Bu karar uyarınca bundan sonra andımız okullarda okunmayacaktır.

İki yıla yakın bir zamandır Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu gündeminde bulunan dosya, geçen ay karara bağlandı. Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozuldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda 11’e karşı 4 oyla alınan kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı kaydedildi. Kamuoyu açıklanacak olan bu karar gerekcesini merakla bekliyor.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun almış olduğu bu karara karşı, yıllardır vatan millet bayrak şiarını dillerinden düşürmeyen ve kendilerinden başkasını milliyetci saymayan bir anlayış içerisinde olan siyasetcilerin bu suskunluğu ve görmez duymaz tavırları anlaşılır gibi değil….

Peki bunlar suskun’da havuz medya suskun değilmi? Bakıyoruz konuyla ilgili bir kaç medya haberi dışında, ne bir doğru dürüst haber, nede bir köşe yazısı… 

Nerede o vatan millet bayrak naraları atan milliyetci kardeşlerim. Bu teslimiyetcilik ve bu suskunluk niye? Belki kızacaksınız amma, bu soruyu haklı olarak tekrar sormaktan elbette kendimi alamıyorum…

Ülkenin değerlerini bireysel çıkarlar uğruna hiçe sayanlar asla milliyetci olamazlar. İşte bu nedenledir’ki ülkemin değerleriyle oynandığı an bir vatansever olarak, asla susmadık ve susmayacağız. Ülkemin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü rehber edinmiş olan tüm iyi düşünen insanları için Andımızın sözlerini paylaşmaktan,hiç gocunmadan ve korkmadan onur duyacağımı belirterek sizlere paylaşıyorum.

Türk’üm, doğruyum, çalışkanım..
İlkem: Küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm: Yükselmek ve ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım: Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türk’üm diyene!

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.