Kuran da kurtaran da, İnsanoğlu insandır

Benim Kabem insandır.Hele nenni nenni dost nenni.Kuran da kurtaran da, İnsanoğlu insandır. Evet sevgili dostlar, tüm güzelliklerin aynası İnsan diyoruz. Var eden de insan, yok eden de İnsan. Binayı kuran da İnsan, binayı yıkan da İnsan, bu çelişkiler yumağını zaman zaman çözme ye bir türlü aklım ermiyor. Oysa İnsan en üstün varlıktır. Bu varlığı yok etmek […]

Yayınlama: 06.09.2023
A+
A-

Benim Kabem insandır.Hele nenni nenni dost nenni.Kuran da kurtaran da, İnsanoğlu insandır. Evet sevgili dostlar, tüm güzelliklerin aynası İnsan diyoruz. Var eden de insan, yok eden de İnsan. Binayı kuran da İnsan, binayı yıkan da İnsan, bu çelişkiler yumağını zaman zaman çözme ye bir türlü aklım ermiyor.

Oysa İnsan en üstün varlıktır. Bu varlığı yok etmek için neden hep uğraşılır durulur. Bunca olan ve yaşanılan olumsuz felaketlerin sorumlusu, yine İnsan değilmi? Yaşanılan bunca acı çile ve zulimleri unutmak elbette mümkün değildir. Dunya bir avuç arsızın hırsızın, bir türlü doymak bilmeyen kan emici emperyal güçlerin baronları ve onlaın kukla piyonları tarafından bir oyana, bir bu yana, hep savrulup duruyor.Ne olacak bu İnsanların hal ve gidişatı?

Dünya üzerinde yaşanılan olumsuzlukların tek mimarı, ne acıkı sözde yine bir insan. Dili dini inancı düşüncesi ne olursa olsun, zulüm yapan insan olamaz… Hani zaman zaman diyoruz ya Hak; sevgi ve emeğin içerisindedir… 

Sevgi ve inanca ulaşmak istiyorsan emeğe saygı duyacaksın. Emeği yok sayarsanız,insan’a zulüm ederseniz, sevgi barış ve inancınıza hançer saplarsınız. Hani nerede sizin insanlığınız ve inancınız…

İstediğiniz kadar camiye, kiliseye, havraya veya nereye gidiyorsanız gidin, hiç farketmiyor. Vallaha hiç kusura bakmayın. Günde 5 vakit namaz kılsanız da, kilise ye veya havraya gidip ibadetimi yapıyorum desenizde hepsi boş. Haşa; Hak görmeyen ve öyle sandığınız gibi enayi değildir. Yapılanın tek tek hesabının sorulacağı gün ve vakit elbet gelecektir. İşte o zamanda hesap soracak ve hakkını arayacak olan yine insandır.
Ne demiştik; İnsan en üstün varlıktır. İnsan’ın gönlünü kırma. Emeğini çalma.Kul hakkına el uzatma. Uzatırsan yeri zamı geldiğine elini kıracak ve yine hesap soracak olanında insan olduğunu unutma. Ne demiştik benim Kabem insandır.

Bu işle sözde Kabe ye  yani Hacca gidip, şeytan taşlamakla olmuyor.Şeytan insan’ın içindeki nefsidir. Şeytanı görmek ve ondan uzaklaşmanın yolu, emeğe insan’a saygılı olacaksın. Helalinden kazanacaksın bu işler öyle yaptığınız gibi yalanla, çamur atmakla, hakkı hukuku tanımamakla ancak size hoş gelen yere varabilirsiniz. Hakka varamazsınız. Çünkü HAK sevginin içindedir. Siz o sevgiyi emeği yok saydınız…
Zekat vermeyi, Fitre ile karıştırdınız. İnsana hep sadaka fitre vererek geçiştirmele bu işler olmuyor. Müslümanım deyip, Namazı sadece Cuma sandınız… Sözde kendinizi rahatlatarak, zaman zaman oruçlu, ibadetli dindar bit görüntü vermekle, inanca en büyük zararı verdiniz. Tavırlarınızla insanları dinden sovuttunuz.

Daha ne diyeyim be kardeşim… Yazıklar olsun nefsinin esiri olanlara. Yazıklar olsun çıkar ve menfatleri uğruna insanlara zulmedenlere. Yazıklar olsun insan emeğini çalanlara…..

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.