CHP Tabanı 2.Ekmelettin olayını yaşamak istemiyor

İktidarın erken seçim kararından sonra,partiler arasında hızla gelişen hummalı ittifak çalışmaları devam ediyor. MHP ve AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdogan net olarak bilinen bir gerçek,aylardır buna göre çalışmalar yürütülüyor. MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli’nin ani çıkışıyla,erken seçim kararının gündeme taşınması ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile 24 Haziran’da Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı seçiminin birlikte yapılma kararı […]

Yayınlama: 26.04.2018
A+
A-

İktidarın erken seçim kararından sonra,partiler arasında hızla gelişen hummalı ittifak çalışmaları devam ediyor.

MHP ve AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayip Erdogan net olarak bilinen bir gerçek,aylardır buna göre çalışmalar yürütülüyor.

MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli’nin ani çıkışıyla,erken seçim kararının gündeme taşınması ve Cumhurbaşkanı’nın onayı ile 24 Haziran’da Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı seçiminin birlikte yapılma kararı alınarak kamuoyuna duyurulmasıyla harekete geçen muhalif kanattaki partiler bir arayış içerisine girdiler.

Ancak bu arada,erken seçim kararının iktidar ve MHP tarafından İYİ Partiyi seçimlere sokmama düşüncesiyle bu kararın alındığı muhalefet tarafından öne sürülmesi kamuoyunda dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan bazı görüşmeler sonucu,15 CHP Milletvekili İYİ Parti’ye gönderilerek,5 İYİ Partili Milet vekili ile birlikte sayı 20 kişiye ulaşarak,İYİ Partinin TBMM’de gurup kurması sağlandı.Böylelikle Cumhurbaşkanlığı adaylığında 100 bin imza şartı çözülmüş oldu.

Muhalafet partileri ittifak çerçevesinde görüşmelerini yürütür’ken,bu görüşmeler  büyük oranda sonlandırıldı diyebiliriz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  partisinin MYK ve PM’sini arka arkaya topladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylıkta ısrarıyla ortak aday seçeneği büyük oranda sona ermiş görülüyor.Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk tur için tüm partiler kendi adaylarını gösterecek gibi…

Burada asıl sorun Muhalefet açısından önem arzediyor.Değişik isimler bir bir ortaya atılmaya çalışılıyor. Seçimlerde kilit konumunda gözüken Sadet Partisi Abdullah Gül ismi üzerinde durmaya çalışırken,özellikle CHP içerisinde bazı taraflarca bilinçli bir şekilde Abdullah Gül isminin sosyal medyada ve parti içerisinde dillendirilmesi bazı partililer tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Partililer kendi adaylarını CHP içerisinden belirlenmesinden yana tavır takınıyor.İkinci bir EKMELETTİN olayını yaşamak istemiyorlar.

Cumhurbaşkanlığı adaylık şartlarına göre, aday gösterilirken, TBMM üyesi olsun veya olmasın, aday hariç en az 20 milletvekilinin yazılı teklifi gerekiyor.

Bu durumu göz önünde bulunduran CHP Genel merkezi ,CHP PM’de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin isimlerinin tartışıldığı öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu’nun ise yasaya göre adayın kendisi hariç en az 20 milletvekili ile cumhurbaşkanı adayı gösterilebileceğine dikkat çekerek, ’Cumhurbaşkanı adayını grup belirleyecek’ dediği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.