Adana CHP’de Heyecansız ve zevksiz bir il kongresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı’nın 17.Olağan kongresi yarın saat 10.00’da  Çukurova ilçesi Yurt mahallesi Mahfesığmaz postane civarında bulunan ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda yapılacaktır. Günler öncesinden kongre hazırlığı için partide her şeyi ben bilirim ve kendime göre dizayn ederim diyen anlayış ve onun uzantıları yine iş başındaydı. Hak Hukuk ve Adalet kavramının yok edilmeye çalışıldığı bir süreç […]

Yayınlama: 21.02.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı’nın 17.Olağan kongresi yarın saat 10.00’da  Çukurova ilçesi Yurt mahallesi Mahfesığmaz postane civarında bulunan ASKİ Kapalı Spor Salonu’nda yapılacaktır.

Günler öncesinden kongre hazırlığı için partide her şeyi ben bilirim ve kendime göre dizayn ederim diyen anlayış ve onun uzantıları yine iş başındaydı. Hak Hukuk ve Adalet kavramının yok edilmeye çalışıldığı bir süreç içerisinde, Hak hukuk ve adaletsizliği haykırır’ken şahsi siyasi çıkar ve menfaat uğruna, parti içerisinde adaletsizliği sergilemek partiye yapılan en büyük kötülüktür.  

CHP Adana il kongresinde başkan adaylığı için, günler öncesinden mevcut İl Başkanı Mehmet Çelebi’nin ismi üzerinde mutabakat sağlandığı belirli çevrelerce bilinçli olarak kamuoyuna lanse edilmeye çalışıldı. 

Demokrasiden ve demokratik anlayıştan hemi bahsedecegiz, sonra kalkıp demokratik davranmayacağız. Bu davranış hoş bir şey değildir. Talimatlarla baskı,korku ve biat kültürüyle bir yere varılamaz. Partide aday olmanın yolları tıkanmış hale gelmişse sorun var demektir. Parti içerisinde’ki tıkanıklığa, kırgınlığa, küskünlüğe bir an önce son verilmelidir. Hiç bir güç ve kişi partinin idoloji ve ilkelerinden üstün değildir. Partiyi yıpratmaya ve partilinin,partiyi iktidar edebilme yolunda’ki çabasını heba etmeye hakkı olamaz. İşte tam bu balgamda il başkanı adayı olmayı düşünen Hüseyin Kılıç ortaya çıkıyor….

Ben parti içerisinde yaratılan bu korku imparatorluğuna karşı, demokratik hakkımı kullanacağım diyerek,CHP Adana il başkanlığına aday olarak, yola çıkan ve çalışmalarını yürüten Av. Hüseyin Kılıç, delegeler üzerinde oynanan baskı ve oyunlar yüzünden adaylıktan geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Kapalı kapılar ardında İlçe başkanları aldıkları talimat doğrultusunda günlerdir,kolları sıvamış ve tek tek il delegeleri ile görüşerek, mevcut başkan Çelebiye  oy vermelerini istediler. 

Sonuç itibariyle CHP Adana’da 17. olagan il kongresine tek adayla mevcut il başkanı Mehmet Çelebi ile gidiyor. Kongrede 638 il delegesi gelirlerse tek adaya oy kullanacak. Seçimlerde 30 asil ve 30 yedek yönetim kurulu,30 kurultay delegesi ve 9 kişiden oluşan disiplin kurulu üyesi belirlenmiş olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.