Dolar Kuru ve Akaryakıt zamları, vatandaşın belini büküyor

Akaryakıt fiyatları ve kurların artması ithal ürünler ve hammadde başta olmak üzere tüm gıda ürünlerine yeniden zamların gelmesine sebep oluyor. Zamların gelmesi vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Ekonomik krizden dolayı her geçen gün derinleşen yoksulluğun çözümü olarak bankaları gören vatandaşlar, mualesef bir çıkmaza girdi. Ödeyemedikleri kredi borçlarından dolayı kara kara düşünen vatandaşlara, bir darbe de […]

Yayınlama: 24.10.2021
A+
A-

Akaryakıt fiyatları ve kurların artması ithal ürünler ve hammadde başta olmak üzere tüm gıda ürünlerine yeniden zamların gelmesine sebep oluyor. Zamların gelmesi vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.

Ekonomik krizden dolayı her geçen gün derinleşen yoksulluğun çözümü olarak bankaları gören vatandaşlar, mualesef bir çıkmaza girdi. Ödeyemedikleri kredi borçlarından dolayı kara kara düşünen vatandaşlara, bir darbe de aşırı yükselen döviz kuru ve ard arda her şeye gelen zamlar insanları çileden çıkaracak gibi görülüyor.

Benzin, motorin ve LPG’ye art arda gelen zamlar, hem ülke ekonomisine hem de aile bütçesine ağır darbe vuruyor. Asgari ücretli ve emekliler ise yaşanan enflasyon karşısında, almış oldukları maaşla mualesef ay sonunu getiremeyeceğe benziyor.

Dolar kurunun alabildiğince yükselmesi ve ekonominin kötüye gitmesiyle yaşam daha da zorlaşıyor. Halkın alım gücü kalmadı. Hiç bir şeyin yanına yaklaşılmıyor. Asgari ücretli ve emekliler bu şartlarda nasıl geçinebilsin.

Her geçen gün yoksullaşan halkın dertlerine deva olabilmek adına iktidarıyla mualefetiyle çözüm bulmak zorunluluğu hasıl olmuştur. Vatandaşların yaklaşan kış aylarında, evinde ac susuz perişan bir halde sovuktan titreyerek ölmesini istemiyorsanız. Çözüm üretmek zorundasınız.

Ülkede bir çok vatandaş, Asgari ücreti dahi alamıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Ard arda gerçekleşen bu zamlarla, emeklinin almış olduğu maaş resmen eridi gitti. Bu şartlarda gariban, fakir fukara emekli, asgari ücretli hayatını nasıl sürdürebilsin.  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.