Durmak yok bişey yapmalı…

Freni patlayan bir araba misali,arabamız yokuş aşağı gitmeye başladıysa gerçekten ülkede büyük sorun var demektir. Şu an kısmi’de olsa firenlenmiş olan ülkemizdeki döviz artışı ekonomik sıkıntılar içerisinde zar zor geçinmeye çalışan insanlar için büyük sorun yaratmaya devam ediyor. Ülkede askari ücretle çalışan veya emeklinin aldığı maaşı gözönünde bulunduracak olursak, gerçekten durumlar çok vahim. Hele günü […]

Yayınlama: 23.11.2020
A+
A-

Freni patlayan bir araba misali,arabamız yokuş aşağı gitmeye başladıysa gerçekten ülkede büyük sorun var demektir. Şu an kısmi’de olsa firenlenmiş olan ülkemizdeki döviz artışı ekonomik sıkıntılar içerisinde zar zor geçinmeye çalışan insanlar için büyük sorun yaratmaya devam ediyor. Ülkede askari ücretle çalışan veya emeklinin aldığı maaşı gözönünde bulunduracak olursak, gerçekten durumlar çok vahim. Hele günü birlik olarak çalışanların yaşamsal mücadelesini, nasıl anlatayım bilemiyorum.

Her ne kadar inkar edilmeye çalışılsa’da ülke gerçeklerinden hiç kimse kaçamaz. ülkemizde gıdadan giyime herşey amma herşeyin,kısacası tüm ürünlerin dolara endeksli olduğunu görmemezlikten gelemeyiz. Sorun çözüm gerektirir.

Bunu çözecek olan siyasi iktidar ve iktidarın başıdır. Hani diyor yaa sanatçının biri, derin uykudaydım,sesine uyandım,ter içinde kaldım,uyku tutmadı.Bişey yapmalı, bir şey yapmalı…

Aynen öyle, Bir şey yapmalı.

Bu işler öyle nutuk atmalarla, beyanatlarla düzelmiyor. Evet evet bişey yapmalı, amma ne yapmalız? Gelin birazcık buna kafa yoralım.

Çözüm ülkenin tam bağımsızlığındadır. Çözüm üretimdedir. Toplumsal seferberlik ve dışa bağımlı olmaktan ziyade,üretime yönelmeliyiz.Tek kurtuluş ve çare bunu gerektirir.Tarımda, tekstilde, hayvancılıkta,sanayide üretim,çözümün ta kendisidir. Çifci, köylü,sanayici üretemiyor ve eli kolu yasal çerçevede bağlanıyorsa, sorun buradadır. Üretene köstek değil, destek olarak teşvik ederek üretimi artırmalıyız.Aklın yolu birdir.

Üreterek dışa bağımlı olmaktan kurtulmak zorundayız.Ülke’de emperyalist düşüncenin oyunlarına gelinmişse, “sen üretme biz daha ucuz veriririz” mantığından ve  dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerekir. En büyük kayıp ülkenin değerlerinin tek tek yok olmasından kaynaklanıyor.Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk, “köylü milletin efendisidir” sözünü boşunamı söylemişti.

Ülke’de acilen kuruluş fabrika ayarlarına dönülmelidir.Siyasi iktidarlar gelip geçicidir. Ülkenin değerleri ve çıkarları her şeyden üstündür.Bizi her yönüyle kurtaracak olan,bu ülkenin dışa bağımlı olmaktan kurtulması için, ülkemizin kuruluş ilkelerine dönmekle, halkla bütünleşmekle olacaktır. Durmak yok bişey yapmalı…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.