Üç kuruş verilen zam’la, emekli uyutulmaya çalışılıyor

Ülkede emeklilerin durumu içler acısı. Üç kuruş verilen zam’la, emekli uyutulmaya çalışılıyor. Emekli dernekleri ve emekliler uyumaya devam..

Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

Ne garip bir ülkeyiz.Ülkemizde 13 milyon’un üzerinde bir emekli topluluğu vardır. Ülkede emeklilerin durumu içler acısı. Üç kuruş verilen zam’la, emekli uyutulmaya çalışılıyor.Emekli daha maaşını almadan,gelen zamlar’la maaşlar eriyip gitti.Emekli dernekleri ve bazı emekliler, siz uyumaya devam edebilrsiniz…. 

Emekli her zaman olduğu gibi yine öksüz ve yalnız bırakılarak yokluk içinde perşan olmaya devam ediyor. Emeklinin sesini duyan, gören bilen yok…Emekliler yaşananları hakmı ediyor sizce… Yakın zamanda bir seçim yaşandı. Ancak bir çok emekli seçimde ne yaptı dersiniz? Emekli seçimlerde adeta geçmişte yaşananları unutarak, çeşitli bahaneler’le gerçekleşen seçimlerde Erdoğan’a tekrar oy vererek, yeniden seçilmesine vesile oldular. Şu an emekliye yapılanlar karşısında, emeklinin konuşmaya hakkı olabilirmi?

Hiç kusura bakmasınlar, herkes halinden memnunsa, nereden incelirse oradan kopsun diyorum. Bir emekli olarak bu şartlarda, bizde memnunuz demekten başka bir çare kaldımı sizce? Bu gün kalkıp dert yanılmaya çalışılıyor. Bu konuda bir çok emeklinin konuşmaya, dert yanmaya hakkı olmaması gerekir.

Sözüm onlara çeşitli isimlerle emekliler adına kurulmuş bir çok dernek ve sendikalar var. Bey efendilerin saltanatları keyifleri yerinde, bu güne kadar bu dernekler, hangi gün emekliler için bir mücadele verdiler. Sistem içerisinde, bu beyefendiler kendi şahsi çıkarlarını gözetmekten başka ne yaptılar? Tek yaptıkları, gücün çanağından şerbet içmek değilmidir?  Yazıklar olsun be size, yazıklar olsun.

Seçimler bitti, Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar kazandı. Ne oldu emekliye ne verdi? Emekliye sadece yüzde 17,5 zam yaptı, memura ise yüzde 17,5’un yanında refah payı olarak 8 bin TL seyyanen verdi. Emekli açlığa sefalete mahkum edilmeye devam ediyor. Eee… emekliler şimdi ne düşünüyor ve ne yapıyorlar acaba

İnanın emeklilerden yana, her gün kulaklarım çınlamaya devam ediyor. “ Yaaa ben Kılıçdaroğlu’na vefasızlık ettim.” Keşke elim kırılsaydı’da oy vermeseydim. 15000 Tl bayram ikramiyesi alacaktık. Kılıçdaroğlu seçilemedi 15000 bayram ikramiyesi de gitti sesleri çevrede çok yükselmeye başladı. Hani derler yaa, toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirmiş. Bu da böyle bir şey olsa gerek…. Haydi hayırlısı olsun.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.