HAYIRLI CUMALAR

Her Cuma günü geldiğinde bütün tanıdıklardan hayırlı cumalar, cumanız mübarek olsun gibi tebrikler geliyor. Hayatımda ne Cuma günü’nü hayırladım, ne Cuma namazına gittim nede öyle bir düşüncem ve inancım hiç olmadı. Bu ülkede dini, imanı elinde bulunduran din sömürücüleri ve tacirleri, dini kullanarak dini insanların zihnine, günlük hayatına girdirmek için olmadık işler yapıyorlar. Kutlu doğum […]

Yayınlama: 23.10.2021
A+
A-

Her Cuma günü geldiğinde bütün tanıdıklardan hayırlı cumalar, cumanız mübarek olsun gibi tebrikler geliyor. Hayatımda ne Cuma günü’nü hayırladım, ne Cuma namazına gittim nede öyle bir düşüncem ve inancım hiç olmadı.

Bu ülkede dini, imanı elinde bulunduran din sömürücüleri ve tacirleri, dini kullanarak dini insanların zihnine, günlük hayatına girdirmek için olmadık işler yapıyorlar. Kutlu doğum haftaları, Mevlit Kandilleri gibi dinde ve kitapta hiç yeri yokken bu açıkgöz
din tacirleri uydurup halkın aklını çeliyorlar. Bu ülkede ne kötülük varsa, ne kadar Mezhep inanç kavgası varsa bu din tacirlerinin yüzünden yaşanmıştır. 
Bu ülkenin geri kalması, ekonomisinin dibe çöküp çağ dışı bir ülke haline gelmesinin tek neden tekçi din din anlayışı yüzündendir.

1993 madımak katliamı kutsal Cuma günü diye Cuma namazından çıkanlarca insanlar diri, diri yakılmış yakılanlar birde suçlu ilan edilmiştir. Her Ramazan orucunda oruç tutmuyorlar Ramazanı yiyorlar diye dövülüp öldürülmüş. Bu ülkede bütün hayırlı Cuma günleri din tacirlerinin katliamı başka inançları yıldırma, sindirme ve öldürme günü olmuştur.

Ünlü bir düşünür ‘’ gelenekler tarihin geri vitesidir der, bu geleneklere uyarsanız geri gidersiniz’’ der. Ben bilime inanıyorum.  Laik Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine bağlıyım diyen herkes titreyip kendine dönüp bu uydurulmuş hurafelerden ve Şeriat yağcılığından kendini arındırması gerekir. Yoksa Afganistan’da Taliban Suriye’de İşid bu ülkede her zaman iktidar olur.

Eğer iyi insan olmak istiyorsanız dini kurallara uyarak, oruç tutup Namaz kılarak ve her gün Allaha yalvararak ne iyi insan olabilirsiniz ne de Cennet diye uydurulmuş kimsenin gitmediği, gelmediği, nerede olduğu bilinmeyen o yere gidemezsiniz. İyi insan olmak istiyorsanız önce ahlaklı olun, yalandan bütünüyle kendinizi arındırın, her türlü haksızlığa, adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı çıkın.
Sadece insan değil bütün canlıları kendi canınız gibi görüp ona iyi davranın, bütün canlılar ve hayvanların yaşam hakkına saygılı olun. Dağa, taşa ağaç dikin, Kedileri, Köpekleri ve kimsesiz mağdurları doyurun, giydirin. Âşık Veysel’in dediği gibi oğlum Şemsi( Yastıman) oruç tutarak hayır işleyemezsin iki yetimin elinden tutarsan büyük hayır işlersin dediği gibi, fakirin, fukaranın, garip, gurebanın yetimin elinden tutun.

Gerçek bir Laik olun, dini ve dini kuralları hayatınızın gündelik yaşamından uzaklaştırın. İnanıyorsanız inancınızı içinizde kimseye reklam yapmadan aslına uygun yaşayın. Eğer dinden, imandan medet umup köşeyi dönmek ve günahlarınızdan böylece arınacağınızı düşünüyorsanız Allah sizin her türlü belanızı verecektir bundan hiç tereddüdünüz olmasın.
Allah için kelle kesip, Allah din, iman için adam öldürüp, Allah adına başka inançtakilere kötülük edenlerin laneti bütün dünya ve ahrette yüzlerine tükürüleceğini hiç unutmayın. Allahla kandırıp, Allahla avutulmayın ve Allahı her şeye alet edenlere kanmayın inanmayın.

İyilik, güzellik, sevgi, saygı, tevazu ve bir arada özgürce yaşamanın en güzel Hak dini olduğunu da bilin. Başkalarını sevmeyen, herkesi kendisi gibi olmaya, inanmaya ve yaşamaya davet edip zorlayanlar Hakkın reddettiği lanetlilerdir, bunu da iyi bilin.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.