HÜSEYNi DURUŞ VE DİRENİŞ

Hz. Hüseynin Kerbelada yolunu kesen Yezidin komutanı Hür Hüseyine hiç bir çaren yok bütün ailenle öldürüleceksin Yazıktır size gel Yezide biat et seni Saraylarda yaşatacak der. Hüseyin ben sonumun ne olacağını iyi biliyorum ama zalim ne kadar güçlü olursa olun zulüm ne kadar dayanılmaz olursa olsun ben  bütün mazlum dünya halklarına bana yakışır bir direnişle […]

Yayınlama: 23.08.2021
A+
A-

Hz. Hüseynin Kerbelada yolunu kesen Yezidin komutanı Hür Hüseyine hiç bir çaren yok bütün ailenle öldürüleceksin Yazıktır size gel Yezide biat et seni Saraylarda yaşatacak der. Hüseyin ben sonumun ne olacağını iyi biliyorum ama zalim ne kadar güçlü olursa olun zulüm ne kadar dayanılmaz olursa olsun ben  bütün mazlum dünya halklarına bana yakışır bir direnişle tarihe bir örnek olacağım der. 
Hür Hüseynin insanın kanına işleyen sözlerine hayran kalıp bende senin tarafında senin yolunda ilk şehit ben olacağım diye Yezidin ordusuna ilk direnen ve şehit olan direnişçi olur. Hüseynin Yezidin ordusuna karşı direnecek ne askeri ne de silahı vardır. Bu zalimin zulmüne karşı Mazlumlara bir duruş ve direniş geleneği bırakır. Bu duruşa mazlumlar Hüseyni duruş derler. 
Bundan sonraki bütün mazlumlar zalime karşı Hüseyni bir direnişle direnirler.  816 yılında Babek Hürremi zalim Abbasi ordularına karşı Hüseyni bir direniş gösterir.  Pirsultana içinde Şah olmayan bir deyiş yaz seni affedelim derler. Açılın kapılar Şaha gidelim diye başlar. 
1826. 2 Mahmut Hacıbektaş Postnişini Hamdullah Çelebiye Alevilik sapık bir din de ve pişman olduğunu söyle seni asmayalım derler. Hamdullah Çelebi şeriat mahkemesine bu benim için ölümlerin en iğrencidir. Beni öldürün ruhum kurtulsun der ve direnir.  Şeyh Sait Medrese okumuş bir İmamdır. Mahkemede beni asmayın diye yalvarır. Seyit Rıza hiç okul yüzü görmemiş birisidir. Size boyun eğip af dilemeyeceğim buda size des olsun der. 
Nazım Hikmete Komünizmden vaz geçtim pişmanım diye şu boş kağıdı imzala seni rahat bırakalım derler. Ben davama ve ideolojime ihanet etmem ne yapacaksanız yapın der ve direnir.  Necip Fazıl Kısakürek Menderes hükümetine bana para verin diye dilenir. 
Cemil Gezmiş benim oğlumun idam edilecek bir suçu yok diye oğlunun affedilmesini ister. Deniz Gezmiş baba biz pişman değiliz kesinlikle af dilemeyiz diye babasına mektup yazar. Gezide ve Boğaziçi öğrencileri Hüseyni duruş ve direnişleriyle adaletin, özgürlüğün vicdanın sesi olup zalimin zulmüne mazlumun direncinin zaferini yaşattılar. 
Hüseyni duruş ve direnciyle bütün mazlum halklar zalimin zulmünü yıkıp her zaman lanetlenecektir. 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.