İhanetin bedeli Kılıçdaroğlu’na çıkarılamaz

Seçim süreci ve öncesinde genelbaşkanın etrafında pervane dönenler, bu gün kalkmışlar genel başkana veryansın ediyorlar.

Yayınlama: 02.07.2023
A+
A-

Ülkenin kurucu partisi CHP’de bir türlü sular durulmuyor. 28 Mayıs seçimleri sonrası parti içerisinde başlayan değişim rüzgarının tam tam sesleri, gün geçtikçe daha’da net çıkmaya başladı..

Seçim süreci ve öncesinde genel başkanın etrafında pervane dönenler, bu gün kalkmışlar genel başkana veryansın ediyorlar. Ve hey utanmazlar!

Siz değilmisiniz partiyi içinden çıkılmaz hale sokanlar….Daha düne kadar her türlü kirli entrikalar içerisine girerek, kendi şahsi bireysel çıkarlarınız için, tepeden inme bir anlayışla, bazı kişilerin hak etmediği halde bir yerlere gelmesine vesile olanlar. Siz değilmisiniz partilinin emeğini yok sayarak partiliyi küstürmeye kalkışanlar.Siz değilmisiniz bu tavırlarınızla partiye en büyük zararı verenler. Siz değilmisiniz parti içi çalışmalarda veya halkın yararına olan bazı adımların atılmasında, genelbaşkanı yanlış yönlendirmeye kalkışanlar….

Siz değilmisiniz ahtı vefayı bilmeyen, gözlerini hırs bürümüş, havaya giren bazı kişilerle ilişki içerisine girerek, partinin kamuoyunda tartışılır hale gelmesine sebep olanlar. Siz değilmisiniz 28 Mayıs seçiminin hemen akşamı, daha sonuçlar dahi tam olarak alınmamış’ken, genelbaşkan hakkında ileri geri konuşanlar.Siz değilmisiniz seçimdeki başarısızlığınızı sadece Genelbaşkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yükleyerek, faturayı ona çıkarmaya çalışanlar. Zatı muhteremler önce kendilerine bakmalıdır. Şayet bir günah keçisi aranıyorsa oda elbette sizsiniz siz….

Şimdi utanmadan sıkılmadan bey efendinin biri, kalkmış bazı ekranlarda  değişim tellallığı yapıyor. Genel başkan hakkında ileri geri konuşuyor. Bu beyefendinin kendi seçim bölgesi olan Ege’de de neler yaptığını sanki bilmiyormuşuz…

Tüm olanlar hakkında, konunun takipçisi olarak neler neler duyduğumuz halde, partiye zarar vermemek adına bazen susulmaya gayret gösterildi. Bazende konuyu üstü kapalı’da olsa, İLKGÜN Köşe yazarı Sn. H. Karabulut  kendi köşesine taşımaya çalışmıştı. Yeri zamanı geldiğinde elbette ifşa etme hakkını Sn Karabulut kullanmak zorunda olabilir.

Şu an partide genelbaşkanın değişmesi için tellallık yapan kişinin derdi, partinin büyümesi, partilinin veya ülkenin çıkarları değil, varsa yoksa kendi menfaatlerini koruma ve gözetmenin derdindeler…

Zatı muhterem kalkmış utanmadan sıkılmadan, ekranlara çıkıp, partide değişimden söz ederek, genel başkanın değişmesinden söz edebiliyor. Bu kişiye bayrama girilmesi nedeniyle aynı anda gerekli cevabı verilmemesinin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu kişi bu partinin Yurtdışı sorumlusu olan, kendi değilmiydi? Eeee Partinin seçimlerde yurtdışından ne kadar oy aldığı resmen ortada değilmidir? Kendi başarısızlığının faturasını şimdi kalkıp başkalarına yüklemesine veya Genelbaşkanı suçlamasına hiç gerek yoktur.  Bu tür kişiler ekranlara çıkıp açıklama yapmadan önce, dönüp kendi  arkasında bıraktıkları enkazlardan ve yaptıkları entrikalı kirli siyasetten kendilerini arındırmaları gerekmezmiydi?

Bu tür açıklamaları yapan bütün üst kadroda bulunanlar, önce kendilerini tasviye etmeleri gerekir ve bulundukları görevlerden derhal istifa etmeleri en doğru karar olurdu. Asıl değişim ve temizlik oradan başlatılırsa, partili ve halk o zaman vitrine bakar ve konunun ne kadar inandırıcı olduğunu görerek, ona göre partide Genelbaşkan sorunu olup olmadığına karar vermesi daha doğru olmazmıydı?

Elbette genelbaşkanlık makamı kimseye baki değildir. Yeri zamanı geldiğinde, parti tüzüğünün hükümleri doğrultusunda kurultay’da ne gerekiyorsa o gerçekleştirilir. Yerel seçim öncesi bu kıvılcımı başlatanlar, hangi aldıkları akıl’la kimin ekmeğine yağ çalmaya çalışıyorlar onu’da halkın ve kamuoyunun vijdanına bırakıyoruz. Tüm bu olanları bu gün burada açıklıyorsak, sakın şu yanlış anlaşılmasın.Bu güne kadar,sade bir üyeliğin dışında hiçbir zaman için, gerek parti içi gerekse parti dışı hiçbir makam ve göreve talip olmadık ve olmayacağız. Bizim derdimiz sadece ve sadece halkın ve ülkemizin çıkarlarını gözeterek partili olmuşuzdur.

Seçim öncesi Sn. Genelbaşkanın çabasını görmezden gelerek şu an onu yerden yere vurmaya çalışanlar,seçimi kazanmak için, onun çabasının binde birini vermiş olsalardı, bu gün bunları konuşmuyor olacaktık. Şimdi hangi yüzle bu tür insanlar konuşmaya çalışıyor anlamış değilim.

Yıllarca partiye en büyük zararı veren sizlersiniz. Genelbaşkanın haberi olmaksızın, yapmış olduğunuz çeşitli entrikalarla, yapılan kirli siyaset ve çıkar ilişkileriniz sonucu adayların belirlenmesine vesile olarak, parti tabanında, partilinin emeğine saygısızlık yapanlar,partiliye ve partiye en büyük ihaneti yapanlardır. Gerek sizlerin gerekse yerelde uzantılarınız eliyle yapılan yanlışlardan dolayı, Partilinin partiden küstürülmesine vesile olanlar’da sizlerin olduğunu sakın unutmadan, ona göre adımlarınızı atmanızı öneriyor ve bir partilinin sorumluluk görevi olarak sizlere hatırlattığının bilinmesini isteriz….  

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.