13 Milyon emekli sokağa inerse şaşırmayın

Emekli maaş zammı için heyecanlı bir bekleyiş devam ediyor. Onlar beklemeye devam eder’ken Akaryakıt fiyatlarına yapılan üst üste zamlar, vatandaş’ta adeta şok etkisi yaratıyor. Benzinin litresi 25 lirayı, motorinin litresi ise 24 lirayı geride bıraktı. Benzine 1 lira 45 kuruş, motorine ise 1 lira 38 kuruş zam gelmişti.  Sadece iş yakıtla kalsa belki vatandaş,çözüm yolunu bulmaya […]

Yayınlama: 29.05.2022
A+
A-

Emekli maaş zammı için heyecanlı bir bekleyiş devam ediyor. Onlar beklemeye devam eder’ken Akaryakıt fiyatlarına yapılan üst üste zamlar, vatandaş’ta adeta şok etkisi yaratıyor. Benzinin litresi 25 lirayı, motorinin litresi ise 24 lirayı geride bıraktı. Benzine 1 lira 45 kuruş, motorine ise 1 lira 38 kuruş zam gelmişti. 

Sadece iş yakıtla kalsa belki vatandaş,çözüm yolunu bulmaya çalışabilir. Ancak; İnsanların açlıkla terbiye edilir hale getirilmesi, Allah korusun  ülke ve ülke insanları üzerinde sosyal psikolojik etki yaratacaktır. Yarına umudu olmayan kişinin ne yapabileceğini kestirebilirmisiniz?  O neden’le siyasi erkin ağzından çıkacak her olumsuz cümle, sorunlarıda beraberinde getirmektedir. Fırsatcılar, fırsatları çok iyi değerlendirmektedir. Burada önemli olan kendi çıkar menfaat ve istikballeri için çaba sarfedenlere o fırsatı vermemek adına devlet adamlığına yakışır şekilde hareket etmek, ülke insanına umut enjekte edecektir.

Lütfen Umutları tüketmeyelim. Başka ülkemiz yok. Ülkemizin değerini bilmek büyük bir erdemlilik olacaktır. Ev kiraları almış başını gitmiştir. Konut alış satışları ise tam bir muamma, fırsatçılara gün doğmuştur.

300 – 500.000 TL olan bir evin fiyatı bu gün 1,5 – 2 Trilyona çıkmış’sa, ülkeyi yöneten siyasi erk iki elini başına katıp biz nerede hata yaptık diye çok iyi düşünmelidir. Emlak sektörüyle uğraşanlar, tekrar gözden geçirilmelidir. Ticari ahlak önem arzeder. Devlet babalığını göstermelidir. Bu işler üç beş özel mütahite kıyak geçmekle olmaz. Çözüm iktidarın elindedir. Devletcilik anlayışı, milli duruşun semboli olmalıdır. Konut olayında’da devlet isterse çözüm üretebilir. Fırsatcılara fırsat verilmeden sıkı bir denetimin yolu çok kalaydır. Konut satış sitelerinin gözetim altına alınması, emlak sektörünün iç yüzünü ortaya çıkaracaktır. Bir devlet olarak bu o kadar’da zor olmasa gerek…

Ülkede gidişat iyi gitmemektedir. Halk her geçen gün bir çıkmaz içerisine giriyor. Çözümü üretecek olan iktidarın kendisidir. Ne demiştik; Emekliler, maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili bir bekleyiş içerisindedir. Ne yapsın aclıkla sınanan ve terbiye edilmeye çalışılan emekli gariplerim. Beklemekten başka çareleri varmı? Evde bekle, yolda bekle, ekmek kuyruğunda bekle, bekle babam bekle, bu işin sonu nereye varacak bilemiyoruz.

Emeklilere yılda iki kez uygulanan zam yansıması,6 aylık enflasyon oranının açıklanmasının ardından belli olmaktadır.  4 aylık enflasyon rakamlarına göre emeklilere yüzde 31,71, memurlara ise yüzde 31,21 oranında zam uygulanması beklenirken, Mayıs ve Haziran ayının enflasyon oranı belirlendikten sonra, “SK-BAĞKUR ve memur emekli maaş zammı ne kadar olacak onu hep beraber açıklandığında göreceğiz.

Dileriz gerçek anlamda insana yakışır bir şekilde Emeklilere bir zam oranı belirlenir’de emekli azda olsa biraz rahat eder. Aksi halinde, emeklilerin seslerini duyurabilmek adına yaklaşık 13 milyon kişiyle beraber sokağa inmekten başka çareleri olmayacağını söylemek için bir kain olmak gerekmez diyoruz. İşte o zaman Tüm emekli derneklerine büyük görev düşmektedir. O zaman göreceğiz gerçek anlamda hangi emekli derneklerinin, emeklilerin yanında olacağını gerçekten çok merak ediyoruz. Sırtını bir yerlere dayamakla dernekcilik yapılamayacağını hep beraber göreceğiz.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.