“İKTİDARIN YAPTIKLARINI ANLAMAK YETMİYOR, ONU DEĞİŞTİRMEK İÇİN GÜVEN VERMEK GEREKİYOR”

Değerli Okurlarım ! Ülkemizde yapılanları görünce, z​aman zaman tereddüte düşüyor ve hak etmiş olamayız diyorum. ​Bu halkın bu Milletin başına gelmeyen kalmadı ama, Ne hikmetse korkudan kimsenin sesi çıkmıyor.  Lakin politikacılar da bol bol yalan dolan vaatler vererek, Halkı kandırmanın kolay olacağını düşünüyorlar. Halbuki kendilerini kandırdıklarının farkında bile degiller. Bu şekliyle politikacı parti liderleri siz “allame-i cihan” olsanız bile, Bu halkın size güven […]

Yayınlama: 13.06.2022
A+
A-

Değerli Okurlarım !

Ülkemizde yapılanları görünce, z​aman zaman tereddüte düşüyor ve hak etmiş olamayız diyorum. ​Bu halkın bu Milletin başına gelmeyen kalmadı ama, Ne hikmetse korkudan kimsenin sesi çıkmıyor. 

Lakin politikacılar da bol bol yalan dolan vaatler vererek, Halkı kandırmanın kolay olacağını düşünüyorlar. Halbuki kendilerini kandırdıklarının farkında bile degiller.

Bu şekliyle politikacı parti liderleri siz “allame-i cihan” olsanız bile, Bu halkın size güven duyması için aşağıdaki sorulara açıklık getirmeniz kaçınılmaz olmuştur. Çünkü Halk, söylediklerinize ve yaptıklarınıza bakarak, yapacağız dediklerinize hiç inanmıyor. Başta şunu hatırlatmakta fayda vardır. Bu iktidarın zamanında seçim yapacağına inanıyor musunuz ? 

Ola ki seçim yapıldı diyelim. Her duruma karşı hazırmısınız?

1- Mevcut iktidar sayesinde Ülkenin hangi zorluklar içinde olduğu ortadadır. “Kasa tam takır kuru bakır” bu durumu bilmenize rağmen verdiğiniz sözlerin, vaatlerin kaynağını net bir şekilde anlatmanız gerekiyor.

2- Tarım ve Besicilik çökmüş durumdayken, onun canlandırılması için hangi reçeteyi kullanmak istiyorsunuz. Veya hangi serumu vermek istiyorsanız, Halka anlatmalısınız. 

3- Demokratikleşmeden ve genişletilmiş Parlamenter sistemden bahsederken, göstereceğiniz Milletvekili adaylarını veya Belediye Başkan adaylarını, Halka sorarakmı belirleyeceksiniz? Yoksa şu ana kadar uyguladığınız sisteme dayalı yukarda oturarak kalem elinizde kendiniz mi yazacaksınız? Nasıl olsa kimse sesini çıkarmıyor. Etrafınızda suçu üstlenecek Yalaka ve dalkavuk takımı da hazır vardır. Tabi o yalaka ve dalkavuk takımı o günkü koşulları göz önünde bulundurarak, kişilerin piyasasına göre mi davranacaklar ? Halk bunların tek tek cevaplanmasını isterken, bu güne kadar verdiğiniz sözleri tutmadığınızdan dolayı sizlere inanmamaktadır…

4- Kendi Partilerinizin genel veya yerel yöneticilerinin olumsuz ve liyakatsiz, her türlü çıkar için çalışmalarını görmeniz halinde, Haklarında herhangi bir işlem veya uygulama yapmadığınızı bilen millete kendinizi nasıl anlatacaksınız…

5- Kendi partilerinde ömür boyu emek vermiş olmalarına rağmen,Yer bulamayan insanların hakkını gasp etmeniz halinde, dışarıdan, oradan buradan toplama kampı gibi getirip vitrine koyduklarınız yetmiyormuş gibi, birde milletin aklıyla dalga geçercesine kul hakkından söz etmeniz ne kadar inandırıcı olabilir?

Benim izlediğim kadarıyla, bu Halk size güvenmemekte haklıdır. Yeni bir yol bulmanın ve yenilikçi bir kadro yaratmanın tam zamanıdır diyor ve bu haftaki yazımı Karl Marx ın bir sözüyle bitirmek istiyorum.

İnsan kalmanın tek yolu , insanlık dışı bu sisteme karşı savaşmaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.