MENZİLİ TOPRAK OLANIN KIBLESİ İNSANDIR

Bazen düşündügümde aklıma gelen ilk konu,menzili toprak olanın kıblesi insandır.Varsayımı ile yola çıkıyor ve zaman zaman düşüncelere dalışım gözlerimin önüne geliyor. Ülkemizde olup biten şu oyunların arkasında bir hükümet Yönetimimi var, yoksa topraktan nasibini almamış karanlık eller’mi var ikilemi hep kafama takılır durur. Nasıl kafama takılmasın’ki etrafa bakıyorum, koltuk sevdasına kapılmış halkın en acı anında dahi İradesini […]

Yayınlama: 28.11.2020
A+
A-

Bazen düşündügümde aklıma gelen ilk konu,menzili toprak olanın kıblesi insandır.Varsayımı ile yola çıkıyor ve zaman zaman düşüncelere dalışım gözlerimin önüne geliyor.

Ülkemizde olup biten şu oyunların arkasında bir hükümet Yönetimimi var, yoksa topraktan
nasibini almamış karanlık eller’mi var ikilemi hep kafama takılır durur.
Nasıl kafama takılmasın’ki etrafa bakıyorum, koltuk sevdasına kapılmış halkın en acı anında dahi İradesini ve düşüncelerini hiçe sayarak, yalan üzerine yalan söyleyen iktidar yönetimi ve
her gün sokaklara çıkan diger liderler var. Halkın gerçegi görebilmesi için, şunlara dikkat etmesini isterim
1-Bir lider elinde Inanç kitabı Ağzında yalan ona inanma derim
2-Bir lider her işi biz yaptık derse, inanma hiç bir şey yapmamıştır.
3-Bir lider kendi yoldaşına, aynı düşüncedeki arkadaşına deger vermeden, ayrı görüşe sahip birini allıyarak pulluyarak partisine vitrin yaparak, yol arkadaşlarını kandırıyorsa, o daha vahim bir olay ve sakın ona hiç inanma, ve kendisine mutlaka sor, senin partinde böyle biri yokmu yoksa niye yetiştirmediniz.
4-Bir lider geçmişindeki görev yıllarında, Demokrasi ve Özgürlük ifadelerini kullanmamışsa, genel başkan ve lider olduktan sonra, yer yer gezerek sık sık demokrasiden söz ediyorsa inanma, çünkü takiye yapıyor.
5-Bir lider bu ülkeyi biz yönetiriz.Ekonomiyi biz düzeltiriz diyorsa İnanma, çünkü o daha çok  batıracak, nedenmi geçmişte alyans yüzügünü gösterenleride gördük ve biliyoruz.
6-Bir lider digerine hakaretle yaptıklarının hesabını sormazsam namert olayım diye halka seslenirken ip atarsa, onada inanma, çünkü sonradan o eleştirdigi kişinin hamisi olur. Yada çete ve suç örgütlerinin dava arkadaşı olur. Bunları hür dikkatle inceler ve Izlerseniz sonucu çok rahat çözersiniz. Bunlar menzilini topraktan degil, Tarikatlardan ve koltuklardan aldıkları için kıblesinide insan yerine, hırs makam mevkiyi seçmişlerdir.      
Size acı ama bir gerçek olanı Anlatayım….
Bir vatandaş il özel idareden İhale almak istiyor zorluk çıkarıyorlar ama ihaleye girip Ihaleyi alıyor. İşi yapıyor bitiriyor sıra hakedişe geliyor. Hak edişi bölge müdürlerinden birisi imzalaması gerekiyor. İlkin Ömer bey isminde birine gidiyor. Ömer bey diyor’ki ben degil üçüncü katta Osman bey Imzalıyacak diyor. Üçüncü katta Osman beye Gidiyor Osman bey,de diyorki
siz bana degil, birinci katta Ömer Bey’e gidin diyor. Tabi vatandaş bir kaç defa git gel yapınca yorulmuş dinlenirken, samimi bir arkadaşıyla karşılaşıyor. Hayırdır diye sorarken vatandaş diyor’ki yahu kardeşim Ömer beni Osman’a, Osman,da beni Ömer,e gönderip duruyorlar bunun arasında yokmu bir Ali kurtarsın beni diyor.
Bizimde halimiz bu Ülkenin ve bizlerin kurtuluşu için gerçek bir ALİ,ye ihtiyaç vardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.