İnsan olarak İNSANLIK her türlü belayı yenecektir

Çığ gibi dünyayı saran Korona virüs belası dünya insanlığa mesajmı veriyor ne ? Veriyor’da insan olarak bizmi bumesajı anlamıyor veya anlamak istemiyoruz. Kapitalizmin doymak bilmeyen hırs istem ve doyumsuz arzularından, ne yazık’ki yine insanın katili insanlar olabiliyor…. Dünyayı yöneten doyumsuz güç ve insan oğlunun mualesef çıkar ve menfaat uğruna yapamayacağı hiçbir şey yok gibi… İşin […]

Yayınlama: 27.03.2020
A+
A-

Çığ gibi dünyayı saran Korona virüs belası dünya insanlığa mesajmı veriyor ne ? Veriyor’da insan olarak bizmi bumesajı anlamıyor veya anlamak istemiyoruz. Kapitalizmin doymak bilmeyen hırs istem ve doyumsuz arzularından, ne yazık’ki yine insanın katili insanlar olabiliyor….

Dünyayı yöneten doyumsuz güç ve insan oğlunun mualesef çıkar ve menfaat uğruna yapamayacağı hiçbir şey yok gibi…

İşin acı tarafı bu salgın belayı başımıza saranlar, yine bu beladan kurtarmak isteyen anlayış’ta yine insan olabiliyor. Bu virüsün yayılmasına ve çıkmasına etken olan insan değilse, bu salgın belayı başımıza kim sardı.Bu olayda +veya – yine  en çok nasibini alan yine insan olmuyormu?

Bu Korana virüs salgınından en çok etkilenen kesim hem fizyolojik hem de psikolojik olarak 65 yaş ve üstü grup olur’ken,tabi’ki tüm insanlık maddi manevi iyi veya kötü nasibini alıyor ve alacak gibi görülüyor.

Dolayısıyla bu salgın virüsün bulaşıcılığını önlemek ve korumak adına 65 yaş üstü kişilere evden çıkma yasağının gelmesi ile birlikte sosyal medya üzerinden yaşlıları hedef alan, rencide edici tarzda, sözüm onlara uyarılarda bulunarak “yaşlıları korumaya çalışan” bazı video görüntüleri ve bu görüntülerdeki hakaret vari söylemler insani olmadığı gibi hoş bir davranış değildir. Gerçi görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla yetkili merciler geregini yaptılar.

Sanki başımıza bu belayı saran yaşlılar virüsü yayıyormuş gibi bir algı oluşturulması hoş değildir.Bu salgın bela yaşlı genç dinlemiyor. Yetkili merciler bir an önce gerçek anlamda önlemler almalı ve bu önlemler alınırken insanlar mağdur edilmemelidir. İnsan olarak İnsanlık  yinede, her türlü melanetliği yeneceğine inanıyorum…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.