İyiler ölmesin, hele çocuklar hiç ölmesin

“Merhamet masum olduğu için her kalbe misafir olmaz.” İbn-i Haldun   Fatih teki dört kardeşin intiharından sonra şimdide Antalya daki bir ailenin hemde çocuklarıyla beraber intiharı, bu  çaresizlik ve umutsuzluğun hızla yayılabileceği gerçeği beni aşırı derecede sarstı ve korkuttu..Örnek olmamasını dilerdim. Bu ülkede, bir tarafta kaygısız, vicdansız, umursamaz milyarderler varken; diğer tarafta borçlar içinde kıvranıp […]

Yayınlama: 09.11.2019
A+
A-

“Merhamet masum olduğu için her kalbe misafir olmaz.” İbn-i Haldun
 

Fatih teki dört kardeşin intiharından sonra şimdide Antalya daki bir ailenin hemde çocuklarıyla beraber intiharı, bu  çaresizlik ve umutsuzluğun hızla yayılabileceği gerçeği beni aşırı derecede sarstı ve korkuttu..Örnek olmamasını dilerdim.
Bu ülkede, bir tarafta kaygısız, vicdansız, umursamaz milyarderler varken; diğer tarafta borçlar içinde kıvranıp yoksulluğa mahkum olmuş ,sesini duyuramadığı için hayatla bağını koparacak kadar vazgeçmiş bir İNSAN topluluğu var.Bu insanlar seslerini hiç bir şekilde duyuracaklarına inanmadıkları için en etkili ama en geri döndürelemez yolu seçerek belki bizim gibi kendini iyi zanneden insanları da bireysel seçimleriyle cezalandırıyorlar.  Zenginler ,tarikat üyeleri kendi çıkarlarını korumak ve büyütmek için çok iyi organize olmuşlar.Birbirlerini kollayıp gözetiyorlar. Bu durumun müsebbibi olanlar görmemezlikten, duymamazlıktan geliyor yada kendilerini sorumluluktan sıyırmak için medya kanallarıyla karalama kampanyası yapıyorlar..Ne acı, ne zavallıca bir kaçıştır bu..
Ama bizim kaçışımız yok dostlar.Artık merhametli iyi insanların da organize olması lazım. Bir şeyler yapmamız lazım.. Çok uzağa gitmemize gerek yok öncelikle etrafımızdaki “sahtekarlar hariç” eşimizi dostumuzu daha çok dinleyelim ,dertlerine daha çok yardımcı olmaya çalışalım.Elimizden ne geliyorsa ama ne geliyorsa azına çoğuna bakmadan yapalım..Merhametsizliğin değil ,merhametin ,acımasızlığın değil acımanın ,vurdumduymazlığın değil umursamanın büyümesini sağlayalım..Kötülük ve kötüler çoğalıyor dostlar.Birgün iyiyle kötünün savaşı olduğunda eşit olmamız lazım..Aksi takdirde şarkıda ki gibi “Adaletin bu mu dünya? Kötülerinsin sen dünya, iyileri öldüren dünya” der, bir kadeh rakı eşliğinde sigaramızı tüttüre tüttüre kahretmeye devam ederiz..İyiler ölmesin ,hele çocuklar hiç ölmesin..

Merhamet dolu masum kalplerin çoğalması dileğiyle…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.