“MİRASYEDİLER”

Sevgili Okurlarım ! Sizlere Ülkemiz ve mevcut iktidar hakkında, şu an için hiç bir yorum ve değerlendirme yapmak doğru olmaz… Çünkü;  Ülkemizde  öyle özgür , öyle Demokratik ,öyle şeffaf bir yönetim anlayışı vardır ki deme gitsin. Halk on numara bir yaşam sürüyor. Milletin yediği önünde yemediği arkasında ! Eh tabii ki Batı bizi kıskanıyor. Bakın batıda millet çöplerden […]

Yayınlama: 21.08.2023
A+
A-

Sevgili Okurlarım !

Sizlere Ülkemiz ve mevcut iktidar hakkında, şu an için hiç bir yorum ve değerlendirme yapmak doğru olmaz…

Çünkü;  Ülkemizde  öyle özgür , öyle Demokratik ,öyle şeffaf bir yönetim anlayışı vardır ki deme gitsin. Halk on numara bir yaşam sürüyor. Milletin yediği önünde yemediği arkasında !
Eh tabii ki Batı bizi kıskanıyor. Bakın batıda millet çöplerden yiyecek içecek, giyecek toplayıp geçiniyor. Nasıl kıskanmasınlar bizi….
Avrupa diyorsunuz… ne var Avrupa da. Adamlarda yokluk yoksulluk almış başını gidiyor. Üretimleri yok. Tüketimleri ve israfları çok. İtibar desen zaten sıfır. Bakınız bizim ülkemiz de olduğu gibi onlarda petrol çıkmıyor. Doğal gazı çıkmıyor….
Bakın bizim mevcut iktidarımız, kaç aydır doğal gaz parası almıyor. Neden ? Seçim vardır. Hepinizin ağzına bir parmak bal sürdüler millet hemen inandı ve beş sene gündüzün şükür etmesiyle , gecenin aklıyla beş sene yine bu milletin sırtından geçinmeyi garantilediler. Daha ne olsun. Avrupa bizi nasıl kıskanmasın.
Bakınız ççler acısı hallerimize şükür duasıyla kendimizi avutuyoruz. Olsun. Ne var ki bunda yani, bakın  Avrupa ve batı bizi kıskanıyor. Neden mi ? Paramızın değeri tam yerinde maşallah ! 
Gabar da Petrolümüz vardır. Karadeniz de Doğal gazımızda vardır. Merkez bankasında Milyar dolar rezervlerimiz paramızda vardır. İMF’ ye borç verdik, alacağımız vardır. Dış borcumuz olsa ne olur sanki…
Yarın, bir gün, bir yerden, bir kaç yer, arazi arsa, sahil kentleri veya denizleri veririz olur biter. Ne olacak canım. Bizim itibarımız yeter.
İşte hal böyleyken bu rahatlık varken ülkenin durumu ortadayken, nasıl olsa ülkemizde yeterince, ezen sömürende var, gerisini varın siz iyice düşünün. Dert sizin, akıl sizin. Ne diyelim…
 
Gelelim bazı Politikacılar ve mirasyedilere !
Bazı Partilerde olduğu gibi, hemen hemen tüm partilerde mirasyediler le karşılaşabilirsiniz.
Her seçim döneminde MYK da tarihi borsa açılır. Gizlilik Esastır. Ama kendi içinde bağırırlar. Çık sayın adayım, haydi durma çık, Hasan değil bu işte, basan alır. Fiyatlar belli, bunu ödemeyen delidir. Nasıl olsa parayı çıkarmak, çok kolay…. Belediye Başkanlık koltuğuna
oturduktan sonra işler çok kolay. Bir müteahhit’e bağlanarak, milyonluk iş ve ihaleler vererek ortak olursun.  Ya da bir Müteahhit’e kat fazlası vererek, büyük firmalara Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüm yapma karşılığında, Milyon dolarları alıyorlar. Al sana Halk adına şeffaf bir hizmet anlayısı…
Belediyelerde istediğin kadar sen, rüşveti soygunu söylesen, dile getirsen, yazsan ne fayda, eh nasıl olsa balık baştan kokmuş. Parti lideri her kimse,tek kelimeyle cevap şu ? belgen var mı ? ispatı var mı ?
Haydaaa gelde burdan yak. Arıyorsun tarıyorsun belgeyide buluyorsun. Getirip Liderin önüne koyuyorsun, yine de bir işlem yapılmıyor. 
Çünkü geçmişi temiz olmayan bir siyasetçi başkasının açığını sorgulama cesaretini kendinde bulamaz. Onunda heybesi doludur.
Hadi diyelim diğer partilerin kuruluş amacı bellidir. Siyasette zenginleşmek,Ülke menfaatinden dahası kendi menfaatlerine bakarlar. Arkasından gelecek olan Mirasyediler ya kendi aile fertleri veya siyasi ortaklarıdır. Amma ve lakin, Cumhuriyetin kurucu Partisi, Yüz yıllık bir parti olan CHP’nin içine sızmış bazı “Mitomani” hastası ve mirasyediler ise babasının çiftliği gibi partiyi kullanarak, kendi çıkarları ve kötü emellerine alet ediyorlar.
Sonrada yok partiyi basın önünde konuşmayın yok partiye zarar veriyorsunuz diye akıl vermeye çalışarak, kurnazlık yapıyorlar.
Hadi oradan sizi gidi borsa tüccarları sizi…
Emek vereni tanıma , Hizmet edene cevap verme , Pankart asana ayrı gözle bak, oy vereni sanki mecburmuş gibi gör, Üyesinden seçmenine kadar yoklukla yoksullukla boğuşurken, eve ekmek götürmek için kan ter içinde çalışırken, sen durmadan oradan buradan dolar topla istif et, sonra da Demokrasiden hak hukuk adaletten bahset. Hadi oradan….
Birileri cemaatle kol kola yan yana, sonra da cemaate karşıymış görüntüsü verirler. Hadi oradan, tekke düştü kel göründü….
Birisi dört buçuk senede bölgesine hizmet etmek yerine, zamanının bir çoğunu zoom toplantısında geçirirken, artan zamanının bir kısmını da ablasıyla birlikte çevireceği oyunların planını hazırlıyormuş. Eh bunlar bu kadar entrikalar çevirecekler ve partiye zarar vermiyorlarmış. Ama biri kalkıpta, basında yer almış hırsızlıkları soygunları gizli ortaklıkları mertçe dile getirince, partiye zarar veriyormuş. Yok öyle; bundan sonra yerel yönetimleri, yani
Belediye Başkanlarını Halkın tercihi ve Milletin iradesiyle seçmezseniz, yukardan aşağı olup biten bütün uyumsuz ve Antidemokratik davranışlarınızı ifşa edeceğimi asla unutmayın.
Hadi bakalım yapında, göreyim sizi…. 
Bu Millettin hür iradesinin önünde, mahkum olun da bir, görelim bakalım sizi seçecekler mi ?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.