MİTOMANİ HASTASI OLANLARDAN BAŞKAN OLMAZ

Degerli Okurlarım ! ​İnanıyorum hepiniz mitomani nin anlamını biliyorsunuz, Ben genede sizlere hatırlatmiş olayım.  Mitomani hastalığının anlamı ? Sürekli yalan söylemek ve karşısındaki kişileri kandırmak için yüz rengi ve mimik işareti belli etmeden çok ciddi durarak bol vaatler sözler vererek, yalan söylemektir. Ve bunu hayatın her alanında her konuda konuşur’ken alışkanlık haline getirme hastalığıdır.  Benjamin Franklin nin […]

Yayınlama: 05.06.2022
A+
A-

Degerli Okurlarım !

​İnanıyorum hepiniz mitomani nin anlamını biliyorsunuz, Ben genede sizlere hatırlatmiş olayım.  Mitomani hastalığının anlamı ? Sürekli yalan söylemek ve karşısındaki kişileri kandırmak için yüz rengi ve mimik işareti belli etmeden çok ciddi durarak bol vaatler sözler vererek, yalan söylemektir. Ve bunu hayatın her alanında her konuda konuşur’ken alışkanlık haline getirme hastalığıdır.  Benjamin Franklin nin bir sözü vardır.
“Yalancılık, Düzenbazlık, ve ihanet dürüst olacak kadar, zekası olmayan ahmakların işidir…
İşte bu mitomani olan kişiler bu halkı kandırmak için birbiriyle yarış yaparak, adeta milletin aklıyla oynuyorlar. Niccola Machiavelli’nin bir sözüyle devam etmek istiyorum.
Eger bir millet iktidarda bulunan kişilerin şereften, onurdan, ahlaktan yoksun davranışlarını, hırsızlığını yalnızca kendi Siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet bir gün vatanını yitirir.
Şunu belirtmem gerekiyor. Bütün liderlerin oyunu milletin cebindeki parasına, sırtındaki ceketine, elindeki toprağına, mezardaki taşına göz koyduklarından dolayı almak için her türlü oyunu oynarlar ve her yalanı utanmadan söylerler.
Bir insan çok söz ve vaatler veriyorsa ona asla güvenmiyeceksin. O insan yaşadığı sürece kendini hiç kimseye inandıramamıştır. Tabiki bunların bolluk içinde yaşayıp saltanat sürdügü günlük hayat, milletin, yoksulların ekmek parası için göz yaşı döktüğü gündür. Bunlar bu Halkın derdine derman olacak yapıları varmıdır acaba ne dersiniz ?
Bence hayır, asla inanmam. Çünkü bir liderin mayasında yalan, oyunda talan varsa, o kişi hiç kimseye derman olmaz ve olamaz..
Bakınız size bir gerçegi anlatmak istiyorum. Bir parti lideri Genel seçimlerde hastahanesi olan bir kişiyi davet ederek der’ki, sizi ve üst devlet kademesinden emekli şu isimli arkadaşı aramızda Milletvekili adayı olarak görmek istiyorum der. Hastahane sahibi emekli olan kişiyle konuyu
konuşur ve o kişi nezaketen teşekkür eder ve der’ki, hayır ben siyaseti düşünmüyorum. Hastahane sahibi aynen konuyu Parti lideri olan kişiye anlatır. Tabii parti lideri hayır kabul etmiyorum. Siz ve o beyefendi muhakkak olmalısınız diye emekli beyefendinin evine gidelim der. Hastahane sahibi ile birlikte giderler. Bey efendi parti liderini kırmaz madem siz geldiniz diye kabul eder.
Sonuç ne olur acaba tahmin edin…
Listeler açıklanır ve çok israrla istedigi kişilerin ismi yoktur.  O zaman peki bu liderin güvenirligi ne kadar olabilir. Buna benzer yalanlar ve  kendini çok akıllı sanan bu lidere ne dersiniz. Eh yalancının mummu ancak yassıya kadar yanar derler…
Bunlar kandırdıklarını sandıkları kişileri asla kandıramazlar. Bize’de düşen görev bu ve buna benzer konularda bu tür kişileri ifşa etmek olacaktır. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.