29 Ekim ve Cumhuriyet

29 Ekim Cumhuriyetin ilan edilişinin 99 yılı Ülkemizde her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ile kutlandı.

Yayınlama: 30.10.2022
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyetin ilan edilişinin 99 yılı Ülkemizde her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ile kutlandı.

Gördüklerimizle gurur duymamak mümkün değildir. Başta bu ülkede hiç araba üretilmiyormuş gibi düşünenler, Ne yazık’ki yıllardır Tofaş ve Renault markalarının yerli otomobil olarak üretildiğini unutuyoruz. 

Şimdi ilk olarak TOGG marka yerli otomobil üretiyormuş gibi, Halkı kandırmaya çalışmayın. Evet bu ülkede her kim aklı selim olarak toplum menfaatlerini düşünerek yeni çalışmalar yaparsa o yapılan üretimleri asla inkar etmeden sen ben ayrımı yapmadan verilen hizmete saygı duyarak kabul etmek gerekir.

TOGG otomobil üretiminin yüksek katma değer açısından doğrudur. Lakin Millette bu Otomobili alacak para kaldı mı diyorsunuz, vatandaş bu Otomobili alacak kadar para kazanabilecekler mi?   Şu durumda görülen şu’ki, üretilen malın satısı ancak dışarı pazarlanacak gibi geliyor. O nedenle satış için dışarıda pazar aramak gerekiyor.

TOGG Otomobilin açılışını, Cumhuriyetin kuruluşunun 99 yılına denk gelmesi çok önem arz ettiği için Cumhuriyet için tabi büyük bir kazanımdır. Ancak Ülkede Doksan dokuz yıl içinde sanayi de ve yapılan yatırımlar kazanılanlar sizce nerede ? Acaba bilenler var mı ?

Evet bu Ülke birileri tarafında kazanıldı yedi düvele karşı savaşan İnsanların Ulu önder veya Ata önder her ne derseniz deyin önemli olan toplum olarak Millet olarak sizin ne yaptığınızdır.

Her bayramlaşmada Anıtkabir ziyaretini yaparak doldurmanız Ata ya Saygıda bulunmanız unutulmaması açısında önemlidir.Yani şikayette bulunmanız yıllardır kayıp ettiğiniz hakları ,Hukuk ve Adaleti, Özgürlükleri , Yoksullukları , Yolsuzlukları geri getirecekmisiniz….

Ancak bu kazanımları geri alabilmenin yolu Hak , Hukuk ,Adalet  saydamlığı ile mücadele esaslı olarak kazanılmalıdır. Tabi bunun için en önemli kavram ilkeli ve cesaretli olmaktır. Sessizliğin bedeli açlıktır.  

Korkaklığın bedeli ise eziyet ve yokluktur.

Bir Ata sözü derki malın varsa hayırsız evlada yarar. İsmin ve namın varsa hayırlı evlada yarar . Hayırsız evlat batırır. Hayırlı evlat çoğaltır. Şimdi bakıyoruz İktidarı , Muhalefeti hiç fark etmeden ayırmadan, Bu ülkede başta Cumhuriyetin ve sonrada Milletin kazandıkları vatanın sayesinde yaşayıp geçiniyorsunuz. 

Benim kanaatim bu Millet sizi asla af etmez. Gördüğüm kadarıyla, hiç birinize yani politikacılara güvenmediği için zamanı geldiğinde gerekeni yapacaktır…..

Yukarıda bazı konulara değindikten sonra,  birazda parti içinde yaşanan haksız uygulamalara değinmeden edemeyeceğim. Yerel soygunlar, milletin parasının nasıl israf edildiği ve PANDORA KUTUSUNUN baş mimarı Yurtdışı örgütlemelerinden sorumlu Bülent Tezcan hakkındaki iddialara bir sonraki yazımda devam edeceğim.

Haftaya görüşmek dileğiyle hoşca ve dostca kalın…..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.