NE YAPMALI

Bu seçim sonuçlarını AKP ve yandaşları Kılıçtaroğlu ekibinin yenilgisi olarak okuyup, CHP içersindeki Kılıçdaroğlu karşıtlarıyla beraber bir tasfiye hareketi başlatacaklar. Şimdiden doğru aday ve istifa seslerini duymaya başladık. Tarihinin en doğru politikalarını üreten, demokrasiyi içselleştirmiş ekibi yok edip, eski CHP zihniyetini geri getirme çabalarını ileriki günlerde daha açıkça göreceğiz. AKP, MHP, HÜDAPAR gibi sağın ve […]

Yayınlama: 30.05.2023
A+
A-

Bu seçim sonuçlarını AKP ve yandaşları Kılıçtaroğlu ekibinin yenilgisi olarak okuyup, CHP
içersindeki Kılıçdaroğlu karşıtlarıyla beraber bir tasfiye hareketi başlatacaklar. Şimdiden doğru aday ve istifa seslerini duymaya başladık. Tarihinin en doğru politikalarını üreten, demokrasiyi içselleştirmiş ekibi yok edip, eski CHP zihniyetini geri getirme çabalarını ileriki günlerde daha açıkça göreceğiz.
AKP, MHP, HÜDAPAR gibi sağın ve siyasal İslam’ın en gerici ittifakı, devletin bütün gücünü
kullanıp, Makyevelist bir seçim propagandası yapıldı. Sıkıştıkça Gaz çıkaran, Petrol, Jelibon bulup, İha,Siha, Kızılelma diye savaş çığırtkanlığı yaparak, savaş çığlıkları atıp, halkın milli duygularını esir aldılar.
Montaj videolarla, Kılıçtaroğlunu kandil ve PKK ile birlikte yan yana olduğu yalan ve iftirayı en yüksek ağızdan her gün, her mitingde, aynı anda 25 televizyon kanalından naklen yayınladılar. Yalana inandırılmış köle ruhlu seçmeni, İtalya’da üretilen yüzde yüz yerli Toog otomobili diye il, il köy, köy gezdirerek milli başarı diye vatansever halkı avuttular.

Çocuğu işsiz, ekmek almaya gücü olmayan, evine et girmeyen yoksulları narkozla uyutup, avutmanın yolunu iyi buldular.
Bu, seçimin esas galibi sağı ve solu, dinli ile dinsizi, Aleviyle, Sünni’yi, Aslan ile Ceylanı yan
yana getiren Kılıçtaroğlu oldu. Bütün büyük şehirlerde, Anadolu’nun kalbi İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersinde ipi en önde göğüslediler. Kılıçtaroğlunun Babala tv de 8 saatlik programı, bütün izleyenleri hayran bırakıp, bilgi birikimine, pratik zekasına ve en kazık sorulara en doğru cevaplarıyla, büyük bir lider olduğu düşüncesi herkes tarafından kabul görür oldu. Erdoğan a açıkça meydan okuyup, istediği kanalda, istediği Gazetecilerle karşı, karşıya gelip er meydanına davet etti. Erdoğan’ı her zaman tek kale maç oynayarak, rakibine yalan ve iftira atıp, kaçak güreştiğini söyledi.
Osmanlıdan kalma, din ve milliyetçi kesim Cumhuriyetten bu yana yüzde 70 in altına hiç
inmedi. Sağ ve sığ iktidarlar, Köy Enstitülerini kapatıp, her köşe başına Cami, Kur an kursu ve bütün okulları İmam Hatip okuluna çevirdiler. Bilim ve eğitimi, din ve tarikatlara kurban edip, cahil halkı aç ve cahil bırakarak, iç Anadolu’nun kırsal kesimini, koyun gibi bir seçmene çevirdiler. Kaç milyon Suriyeli ve mültecinin ve ne kadar mükerrer oy kullanıldığı bilinmiyor. Deprem bölgelerinde, iç Anadolu’nun en kırsallarında, Konya ve Urfa’daki açık ve toplu oy kullanmalar hesapta yok.
Bu seçimler Sol ve Sosyalistlere, ayrı partilerde olsalar da, her seçimde kesinlikle birlikte
seçime girmenin elzem olduğunu gösterdi. Kılıçdaroğlu ve CHP genel ve yerel seçimlerde, Sosyalist, Devrimcileri Belediye Başkanı ve Milletvekili olarak aday göstermesini hedeflemeli. Anadolu halkı gerçekte doğru ve yiğit kahramanlar arıyor. Bu kahramanlar, zenginden alıp fakire veren, kişisel çıkarları halkın çıkarı olarak gören kamu yararı gözeten devrimcilerdir. Fatsa’da Terzi Fikri, Edirne’de Şeyh Bedreddin ‘’ Yârin yanağından gayrı, her yerde, her işte hep beraber olmaktır’’ diyen evrensel anlayıştır.

Dersim Fatihi Maçaoğlu Anadolu’nun sağcı, ülkücü, dindar dürüst, akıl yürüten ve
sorgulayan insanların büyük sempatisini kazanmıştır. TİP genel başkanı Erkan Baş, milletvekili Sera Kadıgil ve tiyatrocu vekil Barış Atayın, meclis ve tv konuşmaları bütün sağcı, solcuların en çok paylaştıkları ve sempati toplayan halkın politikacıları olmuştur. Sol Partiden Alper Taş, TKP, EMEP ve YEŞİL VE SOL PARTİ den sol değerleri ve kamuculuğu öne çıkarıp, kişisel çıkar ve hırsları geride bırakan devrimci, sosyalistler olmalıdır.
Kılıçdaroğlu ve ekibi CHP den tasfiye edilirse, bu gün CHP ye oy veren 78 ve geçmişin devrimci ruhlu insanları, bir daha CHP ye oy vermez, CHP eski Baykal dönemine döner. Sosyalistler bu günkü CHP milletvekili profilini içlerine sindiremeyip başka arayışlara yöneliyorlar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.