Paskalya gününüz kutlu olsun

Paskalya Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayramdır. Paskalya bayramı, İsrailoğulları’nın Mısır’daki kaçışını ifade eder. Hıristiyanlar için en önemli bayram olan paskalya bayramında, İsa’nın çarmıha gerildikten üç gün sonra tekrar dirilişi kutlanır. Paskalya bayramı, Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, Paskalya dönemi yaklaşık genel olarak her yılın Mart ayının sonunda başlar,Nisan ayının sonuna kadar olan dönemi […]

Yayınlama: 10.04.2020
A+
A-

Paskalya Hristiyanlıktaki en eski ve en önemli bayramdır. Paskalya bayramı, İsrailoğulları’nın Mısır’daki kaçışını ifade eder. Hıristiyanlar için en önemli bayram olan paskalya bayramında, İsa’nın çarmıha gerildikten üç gün sonra tekrar dirilişi kutlanır.

Paskalya bayramı, Doğu ve Batı kiliseleri arasında farklılıklar olmakla beraber, Paskalya dönemi yaklaşık genel olarak her yılın Mart ayının sonunda başlar,Nisan ayının sonuna kadar olan dönemi kapsamaktadır. 

Paskalya bayramı dünyanın her yerinde olduğu gibi, ülkemizdede  bazı kiliselerde kutlanan Paskalya gününün diğer isimleri ise kıyam yortusu, diriliş günü olarakta’da adlandırılır.

İlkgün Haber adına Yusuf Kahraman olarak tüm hiristiyan aleminin paskalya günü’nü kütlarım.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.