POLİTİKACILARIN “YİN YANG” PARADOKS’U

Değerli Okurlarım ! Bu gün sizlere gerçekleri yansıtan bir hikaye ile yazıma başlamak İstiyorum.. Genel seçim döneminde kendi bölgelerinden seçilerek parlamento’ya gelen milletvekillerinden, vekilin biri bir gün döner kapıdan içeri girer’ken kapıya takılırak, kapıyla birlikte döner durur. Bu arada tecrübeli olanlar bunun farkına vararak kolundan tutup içeri çekerler. Adamın söyledigi ilk söz ne olabilir sizce ? Döneklik ve çark etmek mualesef bu […]

Yayınlama: 16.01.2022
A+
A-

Değerli Okurlarım !

Bu gün sizlere gerçekleri yansıtan bir hikaye ile yazıma başlamak İstiyorum..

Genel seçim döneminde kendi bölgelerinden seçilerek parlamento’ya gelen milletvekillerinden, vekilin biri bir gün döner kapıdan içeri girer’ken kapıya takılırak, kapıyla birlikte döner durur. Bu arada tecrübeli olanlar bunun farkına vararak kolundan tutup içeri çekerler. Adamın söyledigi ilk söz ne olabilir sizce ? Döneklik ve çark etmek mualesef bu meclisin kapısında başlamıştır…

Yunanca bir kelime olan POLİTİKA “Çok yüzlülük” Anlamına geliyor. Demek’ki bu derece dönebilmenin temelinde, kavramın yapısı etkili oluyormuş. Politikacı; yaptıklarından iyi olanlarını kendine mal eder. Kötü ve yalanlarını da partisine yüklermiş.

Onun için bu tip politikacılar ne utanma bilir. Nede yüzleri kızarır. Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya işte bu tiplerde hep böyle olmaktadırlar.

Şimdi gelelim meselenin özüne. Bakalım; Kim nerede neler yapıyor. Siyaset yapmak her bireyin kendi yaşamı hakkın’da aldığı bir karardır. Tabiki ilkeli ve dürüstlük çerçevesinde siyasetcinin kalması çok önemlidir. Peki bu şartlarda bu hususları yerine getiren her hangi bir siyasi parti sizce varmıdır dersiniz ?

Görünürde ve bilinirde pek göremiyoruz…

Çünkü;  Çalmak ,Çark etmek ve Çıkarcı olmayı ilke olarak benimseyenler, sadece uykuda durabilirler diyecem amma bu tür insanlar, uyumaya çalışır’ken bile her saniye, yeni günün sabahında halkı nasıl kandıracaklarını hesaplarlar.

Sözüm onlara; Ulusalcı gibi görünen gerici Faşist beyinler iktidar olmayı asla düşünmezler. Kendi gelecekleri ve oturacakları koltukları sağlamlaştırabilme adına her türlü oyuna kalkışmaktan geri kalmazlar. Oysa bunun karşısında olan Devrimciler, Demokratlar ülkesinin ve gençliğin geleceğini hep düşünürler.

O nedenle; Açık ve net olarak bir konuyu söylemeden geçemeyeceğim. Parti ismi ismi vermek şu an için gerekmiyor. Ancak ileri’ki zamanda, yazmayacağım veya teşhir etmeyeceğim anlamına gelmiyor. İktidar olmak istiyorsanız yurt için’de ve yurt dışında Parti yönetiminde,  A takımında veya Örgüt yönetimlerinde İstenmeyen kişileri halka dayatmayın diyoruz. Şayet dayatırsanız. En büyük hayal kırıklığına uğrayacağınızı söylemek isterim.

Tüm bu nedenlerle; İvedilikle yapılması gereken önemli hususları muhataplarına hatırlatmak istiyorum. Bazı İl ve İlçeler’de Partiye büyük zararlar veriliyor. İl ve İlçe Başkanlarının durumu gözden geçirilmelidir. Bireysellik ve ahbap çavuş ilişkileri içerisinde alış verişlerden uzak durularak, gerçek anlamda örgütlere hareket sağlayacak ilkeli dürüst halk içerisinde karşılığı olan kişiler görevlendirilmelidir. Aksi halde bunun hesabını veremezsiniz…

Tabanın sesine kulak vermeyenleri,Bu Halk elbette affetmez ve yeri zamanı geldiğinde, unutmayın en ağır şekilde yarğılar diyerek sözlerimi tamamlıyorum. Haftaya tekrar İLKGÜN Gazetesinde ve ilkgunhaber.com’da görüşmek dileğiyle hoşca ve dostca kalın… 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.