Bu Rüzgardan fırtına çıkmaz

Sevgili okurlarım! Bu gün yazıma sizinle biraz geçmişe uzanarak yazmak istiyorum.Yıl 1970  6’cı filo Türkiye ye geldiği zaman, İstanbul da bütün Lüks otellerin nasıl çalıştığını her kes tahmin edebiliyor. O zaman’ki şartlarda konuyla ilgili sadece, Devrimci ve Ülke sevdalısı olan gençler ve  Sosyal demokratlar protesto eylemleri yaparken, o günün milliyetçi ve ülkücüleri devrimcilere ve demokratlara saldırıyorlardı.  Tabi o zamanki şartlarda, Alparslan […]

Yayınlama: 20.12.2020
A+
A-
Sevgili okurlarım!
Bu gün yazıma sizinle biraz geçmişe uzanarak yazmak istiyorum.Yıl 1970  6’cı filo Türkiye ye geldiği zaman, İstanbul da bütün Lüks otellerin nasıl çalıştığını her kes tahmin edebiliyor.
O zaman’ki şartlarda konuyla ilgili sadece, Devrimci ve Ülke sevdalısı olan gençler ve  Sosyal demokratlar protesto eylemleri yaparken, o günün milliyetçi ve ülkücüleri devrimcilere ve demokratlara saldırıyorlardı. 
Tabi o zamanki şartlarda, Alparslan Türkeş liderliğindeki MHP ve Erbakan liderliğinde olan MSP’nin bu vahşi ve canice saldırılardaki rolünü kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
O dönemlerde aylar öncesinden Alparslan Türkeş tarafından MARAŞ hedef olarak gösterilmişti. Sözde o ili korumak adına oraya dikkat edin diye hükümeti uyarırken alttan orayı hedef gösterme politikası uygulamıştır.
19-26 Aralık MARAŞ için karanlık bir tarih 
Yüzlerce ölümle ve yüzlerce yaralıyla sonuçlanan o katliamlar kara bir leke olarak Tarihte yerini almış’ken henüz failleri hesap vermediği halde ne yazık’ki MARAŞ katliamının yıl dönümünde hayatını yitiren canları anmak yerine, Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler sanki çok önemliymiş gibi, Türkeş’in evinde, Seval Türkeş’i ziyaret etmek, bence  o günün acısına ve anısına yapılmış olan en büyük hakarettir.
Sanki başka gün yokmuş gibi aynı gün bu program kim veya kimler tarafında yapıldıysa bana göre bilinçli olarak, bir komplo olarak uygulanmıştır. Şayet Sayın Genelbaşkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilindeyse bu daha da vahim bir hal almıştır.
Günlerdir yüzlerce kişi arayarak sordukları tek soru, bu acı günümüzde bizlere yapılan bu hareketi nasıl buluyorsunuz, soruları karşısında,  açık ve net olarak söylüyorum,şahsen genel başkanın bir yakın çalışma arkadaşı olarak,ben doğru bulmuyorum. Çünkü, Mızrap çuvala sığmıyor…
Mevcut iktidar ın eski ortaklarından olan Fetö bir açıklamasında şunu belirtiyor. MGK daki toplantıda Ecevit bizi savundu Alevi olan paşaları Çavuş yaptık. Kılıçdaroğlu nun etrafını Tunceliler ve aleviler sarmıştır bunların içini karıştırmalıyız. Diye fetva veriyor devam ediyor kim benimle uğraşıyorsa iflah olmuyor.
Durum böyleyken hangi akla hizmet ederek Cumhuriyet halk partisinin mozaik i ve Temel taşı olan, Alevilerin acı gününde böyle bir ziyaret gerçekleştiriyorsunuz. Şimdi bu topluma nasıl bir cevap vermek istiyorsunuz. Şunu iyice aklınıza sokunuz Alevi toplumu hiç kimsenin oy deposu olmadığı gibi, Arka bahçeside degildir. Hesapladığınız o sağ eksenli Rüzgarı fırtınaya çeviremiyeceginiz gibi,evdeki bulgurdan olmadan her kesin bir an önce aklını başına almasında fayda vardır diyor, bir sonraki yazımda tekrar İLKGÜN Gazetesi ve ilkgunhaber.com ‘da buluşmak dileğiyle hoşca ve dostca kalın…  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.