SEÇİM İÇİN SAKLANAN HESAP

Genel olarak her hafta sizlerle farklı bir konu ile buluşmak ve yazmak istemişimdir. Ancak başımızdaki yönetim biçimine baktığımda böyle bir şansa sahip olmadığımı görüyorum. Mevcut iktidar tarafından ister yandaşa, ister kardeş’e, ister beşli çete arasında zam yarışması içerisinde olduğu için, Halkın ve milletin sırtındaki yük her geçen gün daha ağırlaştığı için, vatandaşın artık nefesi kokmaya başlamıştır. Tabi iktidar ve […]

Yayınlama: 06.03.2022
A+
A-

Genel olarak her hafta sizlerle farklı bir konu ile buluşmak ve yazmak istemişimdir. Ancak başımızdaki yönetim biçimine baktığımda böyle bir şansa sahip olmadığımı görüyorum. Mevcut iktidar tarafından ister yandaşa, ister kardeş’e, ister beşli çete arasında zam yarışması içerisinde olduğu için, Halkın ve milletin sırtındaki yük her geçen gün daha ağırlaştığı için, vatandaşın artık nefesi kokmaya başlamıştır.

Tabi iktidar ve yandaş kuruluşları bu durumdan gayet memnunlar. Onları etkilemediği için rahatsız oldukları bir durum söz konusu değildir. Mevcut iktidarın bir Milletvekili şöyle diyor; “Vatandaş hala olup bitenler için bize başvuruyorsa  demek’ki çare bizdedir.”

Al buyur bu konuşulan söze ne diyeceksiniz?

Akıl dağıtıldığı anda, bunun başının üstünde ya şapka varmış, yada Şemsiye tutulmuştur. Be adam vatandaş sana oy verip iktidar ettigi için sana soruyor ve bu ülkeyi nasıl bu hale getirdin diyor. Nasıl bizi bu hale getirdiysen, bizleri bir ekmege muhtaç ettiysen öylede kurtarmak zorundasın diye hesap soruyor. Sen anlamıyorsan vatandaş ne desin!

O nedenle yapılanlar karşısında, millet büyük hesaplaşmayı sandıkta vermek için sabırsızca bekliyor. Siz hiç merak etmeyin.

Bunlara herhangi bir konu hakkında soru sorulduğu an hemen yalan torbasından tek tek söylemeye başlarlar. Yol yaptık, köprüleri yaptık, ekonomiyi yükselttik diye sıralar ve itibarımızı yükselttik diye övünürler. Evet on üç uçan saray üç tane yüzen saray altı tane duran saray yani adamların her tarafı olmuş saray…

Saray hastası olmak kadar kötü bir alışkanlık olamaz. Millet can çekişiyor çöplerden ekmek topluyor. Hastalıklarına karşı ilaç bulamıyor.

Saray hastası olan mevcut iktidar itibardan bahsediyor. Anlamıyorum şahsen Ülke böyle hale gelmiş yangın yerine dönmüş. Ülkede nasıl itibardan konuşuyorlar doğrusu merak ediyorum. İşte ne yazık’ki Ülkemizde böyle bir yönetim vardır. Yorumunu sizlere bırakıyorum.. 

Zaman geldi ve aklınızı başınıza alın diyorum. Akıllı toplum ,Akıllı soru, ve Akıllı sandık sonrası’da, Hakkınız olan Akıllı hesap sormaktır.

Gelin bu gün “TALAN” adlı bir Şiir’le bu hafta yazımı tamamlayayım

Bir talan sürüyor’ki bir talan. Akıl fikir alacak gibi degil.Gemi öyle bir azıya almış ki alan.Bir saniye bir an duracak gibi degil zaman.

Bir gömlegimiz kaldı sırtımızda almadık. Bir de mintanımız içre kuru canımız.Öyle doymaz bir iştahı var ki arsızın. Rahmet okutur yedi sülalesine yavuz hırsızın…

Bir talan sürüyor ki bir talan,Gökteki turnanın boğazına dikmiş gözünü, Hey Allahım Bu ne haldir ? Bu ne bela başımızda dolanan?

Ne bir kelam,Ne de bir söz kızartmıyor yüzünü. Dere tepe, ağaç orman Viran ediyor Viran. Sen sormazsan. Ben sormazsam eger, olmazsa soran, Bu hırsızlar , Bu arsızlar can dahi koymaz bizde…

Helal bilmez , Ne de haram. Hortumlar oluk oluk , NE bir dirhem  , Ne bir gram, Kan dahi koymaz bizde.  Kalk ta görsün yedi cihan , İşçinin emekçinin cüssesini. Haykır duysun cümle alem, Gümbür gümbür duysun sesini,Yıkan sensin kuran da sen,Tüm tarih bilir seni….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.