Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun!

31 Mart 2024 yerel seçimleri, iktidar açısından bir hüzünle sonuçlanmıştır. Halkı yakından ilgilendiren sosyal siyasal ve ekonomik şartlar başta olmak üzere, bir çok bazı etkenler bu seçimde bir psikolojik tepki olarak sandığa yansıdığı görülmüştür.

Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-

Dünya siyasetinde olduğu gibi Ülkemizde’de kadınlar artık söz sahibi oluyor gibi…

Son Yerel seçimler’de Kadınların siyasetteki rolü, bir hayli ilerlemeye başladı. Artık söz ve karar sadece erkeklerin olamayacaktır. Bunun en güzel örneği bu seçimde gözler önüne serilmeye çalışıldı.

Kadınların siyasi arenada daha aktif bir rol alma talepleri, kendilerini daha güçlü ifade ettiklerini ve bu değişimin Türkiye’nin demokratik sürecine de olumlu yansıdığı görülüyor. Kadınların alanlarda ve yönetim arenasında söz sahibi olabilmeleri, ülkemiz açısından elbette büyük bir kazanım ve önemli bir gelişmedir. Eskiye oranla daha fazla kadınlara biraz öncelik tanınması, büyük bir gelişmeyide beraberinde getirmiştir…

Bir çok Kadın adayların Muhtar, Meclis üyesi ve Belediye başkanı olarak seçilmiş olması memnuniyet vericidir. İnanıyorum kadınlar, seçilmiş bulundukları makam ve görevleri en iyi şekilde yöneterek,önemli hizmetlere imza atarak halkın güvenine layık olacaklardır.

31 Mart 2024 yerel seçimleri, iktidar açısından bir hüzünle sonuçlanmıştır. Halkı yakından ilgilendiren sosyal siyasal ve ekonomik şartlar başta olmak üzere, bir çok bazı etkenler bu seçimde bir psikolojik tepki olarak sandığa yansıdığı görülmüştür. Vatandaşlar mevcut iktidara yönelik tepkisini sandık’la göstererek büyük bir mesaj vermiştir. Bu saatten sonra önemli olan verilen mesajın anlaşılmasıdır.

Vatandaşın açlığa sefalete işsizliğe ve bir ekmeğe muhtaç hale sokularak çileden çıkartılması, iktidar açısından büyük bir hüzün yaratmıştır. Dolayısıyla vatandaşın vermiş olduğu bu mesaj, yetkili merciler tarafından dikkate alınırmı bilemiyorum. Ancak var olan gerçek budur…

Bu yerel seçimde; vatandaş mevcut iktidara cezayı sandıkta keserek, muhalefet partilerine yönelmiştir.Ana muhalefet partisi ve YRP’nin almış olduğu oy oranı küçümsenemez. Seçimin galibi bana göre CHP’den ziyade bu seçimde oylarını sıfırdan yüzde 6-7 lere çıkaran YRP’si olmuştur.

Yerel seçim sonucuna göre ülkenin her yerinde, çoğunlukla CHP’li belediye başkanları seçilmiştir. Ancak elde edilen bu başarıdan dolayı dilerim zafer sarhoşluğu içerisinde, geçmişte olduğu gibi vahamet’e kapılmadan dürüst bir şekilde halka hizmet üretmeye çalışırlar.

Bu başarı muhalefet parti adaylarının çok iyi kişilerden belirlenmiş olması veya seçim sürecinde çok iyi çalışarak halka umut olmasından kaynaklanmıyor. Ülkede yaşanan sosyal siyasal ekonomik sıkıntılara maruz bırakılmış olan vatandaşların, iktidar’a olan öfkesinin sandığa yansımasından kaynaklanmaktadır.

Bu arada 14 milyona yakın bir seçmen kitlesi değişik bahaneler ile sandığa gitmedi.Gidenler ise tepkilerini sandığa yansıtarak, şayet fanatk partiliyse kendi partisine veya düşüncesinin zıtı olan bir partiye oy vererek iktidarı cezalandırmaya kalkışıldı.. Dileriz İktidar ve muhalefet partileri, tüm yaşananlardan bir ders çıkartarak, vatandaşın derdine derman olmaya çalışırlar.

Vatandaşın iradesine ipotek katılamaz

Vatandaşın taleplerine kulak tıkamanın bedeli ağır oluyormuş. Bana göre bu talep ve iradeyi kullanmada çok gec kalınmış bir bedel ödetme şeklidir.31 Mart 2024 günü yapılan yerel seçimin, bir genel seçim havasına dönüştürülmesi düşündürücüdür. Burada ne yapılmak istenmiştir? Doğrusu tam anlamıyla daha çözmüş değilim. Birileri düğmeye basmış gibi görülüyor. Bu düğmeye neden genel seçimde değilde, yerel seçimde  basılmaya çalışıldı. Bekleyip hep beraber göreceğiz…

Her şeye rağmen, tüm partilere bir uyarı anlamında olan bu seçim sonuçları umarım bir ders olur.Derler ya hani, Her şerde bir hayır vardır diye… Dileriz tüm seçilenler gerçek anlamda bir hizmet üreterek vatandaşın gönlünde bir taht kurmaya çalışırlar.Bekleyip yaşıyarak göreceğiz. Haydi Hayırlısı olsun…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.