YEREL BASIN YOK SAYILAMAZ

Onbir ilimizde olduğu gibi kentimizde de yaşanan depremin etkisini daha üzerimizden atamaz?ken, bir gazeteci olarak?ta asıl ikinci büyük depremi BİK?in almış olduğu yeni yönetmelik ve kararla yaşamanın hezeyanı içerisinde, yerel gazetecilere adeta yaşam h

Yayınlama: 17.03.2023
A+
A-

Uzun süredir elimizde olmayan nedenlerle, depremde yaşamış olduğumuz maddi manevi bazı sıkıntılardan dolayı İLKGÜN olarak, siz takip ve okuyucularımızdan uzak kalmış ve yayın hayatımıza ara vermek zorunda kalmıştık. Sizlerden özür dilemeyi borç biliriz.

Ancak; Onbir ilimizde olduğu gibi kentimizde de yaşanan depremin etkisini daha üzerimizden atamaz’ken, bir gazeteci olarak’ta asıl ikinci büyük depremi BİK’in almış olduğu yeni yönetmelik ve kararla yaşamanın hezeyanı içerisinde, yerel gazetecilere adeta yaşam hakkı tanınmama kararının alındığı görülmektedir.

Yapılmak istenen ve var olan gerçek elbette gözardı edilemez. Yerel gazeteler ekonomik olarak yıpratılarak yerel gazetelerin kapanması ve adeta halkın haber alma özgürlüğü engellenmek ve susturulması amaçlanmaktadır.

BİK’in almış olduğu ve 1 Nisanda yürürlüğe girecek olan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Hala ümidimizi yitirmemeyi bekliyor ve alınan bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini bekliyoruz.

Yerel Basın yok sayılamaz…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.