Siyasetin nabzı Adana’da atıyor…

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İttifaklar konusunda görüşmeler yaptığı “basına yansımıştı. CHP, öncelikle cumhurbaşkanlığı seçiminde hayır bloku’nu bir arada tutmak istiyor ve   görüşmelerini bu ana eksen üzerinde yaparak, cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesi ihtimaline göre; CHP’nin adayına oy verilmesini istiyordu.  Bazı parti sözcüleri ‘ikinci tura kalır’ dese de, CHP görüşmeleri ‘ilk tur’ varsayımına göre yapıyor.  Olası ittifak partileri […]

Yayınlama: 29.04.2018
A+
A-

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlununİttifaklar konusunda görüşmeler yaptığı basına yansımıştı.

CHP, öncelikle cumhurbaşkanlığı seçiminde hayır bloku’nu bir arada tutmak istiyor ve  

görüşmelerini bu ana eksen üzerinde yaparak, cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesi ihtimaline göre; CHP’nin adayına oy verilmesini istiyordu. 

Bazı parti sözcüleri ‘ikinci tura kalır’ dese de, CHP görüşmeleri ‘ilk tur’ varsayımına göre yapıyor. 

Olası ittifak partileri ile bu konuda uzlaşma sağlanması için çaba sarfediyordu 

Ancak, AK Parti ve MHP’nin Cumhur ittifakından sonra muhalif kanatta yürütülen  ittifak görüşmeleri sonuçsuz kaldı gibi görülüyor.

Partilerin üst organları kendi cumhur adaylarını belirleme çalışmalarını yürütürken,İyi Parti genel başkanı Meral Akşener,Recep Tayyip Erdoğan gibi net olarak,ben adayım diyor.Akşener’in kendi adaylığında israrcı davranması,muhalif kanatta cumhur ittifak adayı teke indirilemedi.

Sadet partisi Abdullah Gül üzerinden çalışmalarını yürütüyordu,ancak bu öneri karşılığını bulamadı.

CHP’de  cumhurbaşkan adaylığı için çeşitli isimler ortaya atılırken,HDP’de Selahattin Demirtaş ismi gündemde görülüyor.

Peki bu arada partilerin üst organları bunlarla uğraşırken,tabanda’ki partililer  ne diyor…

Merkez sağda olduklarını adlandıran bazı partiler geçmişte il başkanlığı,ilçe başkanlığı veya yöneticilik yapmış olan bazı insanlar ve tabanın sesine peki ne demeli…

Tavan birleşmezse taban birleşir diyen Adana’da bazı DP’li,DYP’li,Anap’lı,Mhp’li ve bazı Hdp’li eski yöneticiler bir arada toplandılar.Ülkenin var olan acı gerçekleri konusunda,değerlendirmede bulundular.

Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleştirilen toplantıya katılan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşı Hüseyin Karabulut toplantıya katılanlar tarafından büyük ilgi gördü .Sorulan tüm soruları cevapsız bırakmayan Karabulut,”Şu an ayrılığa değil,birliğe ihtiyaç vardır” Demokrasi’ye ve demokratik ortama bir an önce geçebilmek birlik ve beraberlikten geçiyor.Demokrasi’yi gerçek anlamda yeniden ülkemiz’de yerleştirebilmek için önümüzde büyük fırsat bulunmaktadır.Gelin bu fırsatı hep beraber çok çalışarak ,diktaya dur diyelim dedi.

Adana’da siyasetin ve tabanın nabzı,iki gün boyunca Adana’nın değişik alanlarında çeşitli toplantılar düzenlenerek, sorunlar masaya yatırıldı.Büyük bir coşku içerisinde yapılan bir toplantıda CHP’de ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen,İlhan Kesici’nin canlı olarak Telefonla katılması DP’li vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Karabulut,CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gecesini gündüze katarak ülkenin ve vatandaşın menfahati için çaba sarfettiğini,bu çabaya ülkede yaşayan tüm yutseverlerin,demokratların,demokrasi ve özgürlüklerden yana olan her kesimin destek vermesini istedi.Yapılan bu  görüşmelerden oldukca memnun ayrılan Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşı Hüseyin Karabulut, vatandaşlardan  almış olduğu dilek ve önerileri genel başkana ileteceğini belirterek Adana’dan ayrıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.