Maoculuğu icat eden cia ajanı

1960 Yılında Hindistan Yeni Delhi emrine atanan CIA ajanı Duana Claridge in dünyadaki Maoculuğu nasıl icat ettiğini [ karanlıklar prensi] 1997 Her devrin casusu adlı kitabında anlatıyor. Mao Zedung önderliğindeki Çin Komünist partisi 15 yıl süren halk savaşından sonra 1 Ekim 1949 yılında iktidarı ele geçirdi. 1950 yılında çıkan Kore savaşından sonra Kuzey Kore kurulmuş. […]

Yayınlama: 11.12.2020
A+
A-

1960 Yılında Hindistan Yeni Delhi emrine atanan CIA ajanı Duana Claridge in dünyadaki
Maoculuğu nasıl icat ettiğini [ karanlıklar prensi] 1997 Her devrin casusu adlı kitabında anlatıyor.
Mao Zedung önderliğindeki Çin Komünist partisi 15 yıl süren halk savaşından sonra 1 Ekim
1949 yılında iktidarı ele geçirdi. 1950 yılında çıkan Kore savaşından sonra Kuzey Kore kurulmuş.
Vietnam da Ho Chi Minh önderliğinde Fransızlara karşı başlatılan halk savaşında 1954 kuzey Vietnam kurulmuş, savaş Amerika’yla devam etmişti. Vietnam’da Amerika resmi rakamlarına göre 20 bin bağımsız gözlemcilere göre 60 bin Amerikan askeri ölmüş. Dünyada Sosyalist Komünist faaliyetler her ülkede Amerika yı zorluyordu. ABD nin Sovyetlere karşı verdiği soğuk savaşta, bütün güney Asya yı kaybetme korkusuna başlamıştı.
Hindistan’da 1962 seçimlerini Hindistan Komünist Partisinin [ HKP] kazanacağı kesin gibiydi.
Claridge Hindistan Komünist Partisi içindeki ikinci adam rolündeki, Medras il örgütü lideri Çharu
Mazumdara. CIA nın elde ettiği Çin Kominist Partisi yazışma antetli[ başlıklı] kağıtlarına, Maonun
ağzından yazılmış gibi bir mektup yazar. Mao nun ünlü sözü, Devrim tarihin Lokomotifidir gibi Mao sloganlarıyla süsler. Bu yazışmalar devam eder ve Çin Komünist Partisi adına Mao nun emriyle biri Mazumdar ve adamlarıyla görüşür. Mao nun kendilerini her konuda destekleyeceği sözü verilir. Böylece dünyada ilk olan 1969 Hindistan Kominist Partisi- Marksist Leninist [ HKP-ML] kurulur. Bu parti kurulmadan önce Komünist partisi ikiye bölünmüştür. 1962 Hindistan seçimlerini ABD yanlısı Cevahirlal Nehrunun Kongre Partisi alır. 1966 seçimlerinide alan Nehru Mazumdarı cezaevine gönderir. Mazumdar kalp krizinden öldü denilir, cenazesi bile ailesine verilmez. Hindistan’da ikiye bölünmüş Komünistler bir daha seçim alacak o eski gücüne hiçbir zaman kavuşamaz.
Claridge Hindistan başarısından sonra, 1968 yılında Türkiye’ye gönderilir, İstanbul istasyon
şefi olur. 1965 yılında Türkiye İşçi Partisi [ TİP] 15 Milletvekiliyle Meclise girmiş, Amerika için korku vermeye başlamıştır. Türkiye’de Üniversiteler Sendikalar hatta Lise ve Ortaokullara kadar Sosyalist sol inanılmaz bir hızla ilerlemektedir. 68 kuşağının önderleri Deniz Gezmiş Mahir Çayan ve bütün sol guruplar TİP in içindedirler. Türkiye’deki bu sol bütünlük bir daha toparlanamayacak şekilde nasıl dağıtılacaktır onun reçetesi Claridge dedir.
Türkiye’de Maocu hareket önce Sovyet karşıtlığıyla işe başlar, sonra Dev-Genç çıkar TİP ten
kopuşlar başlar. Türkiye de solun bölünmesinde Doğu Perinçekin başını çektiği Aydınlık çevresinde, bir siyaset metni vardır. HKP-ML Genel sekreteri Mazumdarın –sekiz ilkesi-silahlı mücadele hedeflenir. 1972 yılında İbrahim Kaypakkaya nın TKP-ML si bir yol arayışı içindedir. Örgütlerin sonuna ML yani Marksist Leninist konulması CIA ajanı Claridgenin bir eseridir denilebilir. TİP ten ayrılanlar TİP te kalanları pasiflikle suçlarlar.
Claridge İstanbul MİT başkanı Tarık Şahingiray ile öyle samimi olurlar ki, oğlunun adını Tarık
koyar. MİT ve Claridge Hiram Abbasla ve başka Türk istihbaratçıyla, nice kıymetli dostluklar kurar, Claridgenin Türkiye’de ki başarısı bütün dünyada yeni komplolarla 1979 Kontra olayıyla
devam eder. Doğu Perinçeğin Maoculuk entrikaları, her dönem bin bir renge bürünerek sol adı
altında solun mezar kazıcılığında kazma sallamaya devam eder.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.