Efendim; Bugün 4 Aralık madenciler günüymüş….

Bazı siyasetcilerin Ülkede yaşanan maden facialarında veballeri sanki yokmuş gibi, kalkıpta efendim kutlama mesajları yayınlamaları veya yaşanan olaylarda timsah gözyaşları dökmeleri inanın kanıma dokunuyor ve içim sızlıyor…

Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

Efendim;  Bugün 4 Aralık madenciler günüymüş….

Her yıl olduğu gibi yine bir 4 Aralık ve madenciler günü kutlamaları.Bazı siyasetcilerin Ülkede yaşanan maden facialarında veballeri sanki yokmuş gibi, kalkıpta efendim kutlama mesajları yayınlamaları veya yaşanan olaylarda timsah gözyaşları dökmeleri inanın kanıma dokunuyor ve içim sızlıyor…


Unutuldumu sanıyorsunuz 13 mayıs 2013 tarihinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 301 madencimiz o karanlığın altında hayata veda ettiklerini unuttukmu sanılıyor. Soma denilince madenciye inen tekmeler gözlerimizin önünde….

Tüm olanlara rağmen maden faciaları dinmek bilmiyor. Olan gidene ve onların yakınlarına oluyor. Siyasi erkin görevi sorumsuzluğa son vermektir. Suçluları gerçek anlamda ortaya çıkarabilmektir. Tüm bunların olması gerekir’ken gerçek anlamda bir çaba sarfedilebilmişmidir Taktirini Kamuoyuna bırakıyorum.

Bu güne kadar defalarca maden faciaları yaşandı ve yaşanmaya devam edecek gibi görülüyor. Eh bu tür vahim olaylar Ülkemizde bunca yaşanır’ken, siyasiler ne yapıyor. Onların vebali yokmu sanıyorsunuz. Elbette vardır. İktidarın görevi o alanlarda sağlıklı güvenlik önlemlerinin takipçisi ve denetleyicisi olmalıdır. Ülkede bunca faciya yaşanmışsa bir yerlerde aksaklık var demektir.

Yazık günah binlerce ekmeğinin peşinde olan insanların, kader denilen şeyle terbiye edilmeye kalkışılması çaresizliğin ta kendisidir. Yıllar geçmesine rağmen Soma faciası hala belleklerimizde yaşıyor. Yaşananlar o kadar acı bir durum’ki yine bu yılda, yani; “madenciler gününde” yürekleri buruk bir şekilde madenciler hayatta kalmaya ve çilelerlede olsa yaşamaya devam ediyorlar.

Buradan bir kez daha madende can vermiş tüm emekçi kardeşlerime rahmet diler’ken, tüm facialarda hayatlarını kaybedenleri elbet’te hiçbir kömür ısıtmayacak ve onların çocuklarının yüreğini yakan sızının asla dinmeyeceğini biliyorum.

Bir madenci gününde’de olsa madende çalışanların güvenliği için yeteri derecede önlem alması gereken tüm yetkili mercileri göreve davet ediyor ve bu madenci kardeşlerimiz için Yüz karası değil,Kömür karası olduğunu hatırlatmak istiyoruz….  

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.