Üçüncü İttifakmı geliyor

Kısa dönem içerisinde bir çok yeni parti kuruldu. Kurulmaya’da hala devam ediyor gibi görülüyor.  İşin enterasan tarafı iki kutuplu bir ittifak’la ülke bu kadar gerilirken üçüncü bir ittifakın oluşmasıyla ülke insanı daha’da gerilmeyecekmi sorusu akla geliyor. Ancak olası bir 3. ittifak yeni kurulan sağ eksenli muhalefet blokunda oluşacak gibi görülüyor. Son günlerde siyaset sahnesinde erken […]

Yayınlama: 22.02.2021
A+
A-

Kısa dönem içerisinde bir çok yeni parti kuruldu. Kurulmaya’da hala devam ediyor gibi görülüyor.  İşin enterasan tarafı iki kutuplu bir ittifak’la ülke bu kadar gerilirken üçüncü bir ittifakın oluşmasıyla ülke insanı daha’da gerilmeyecekmi sorusu akla geliyor.

Ancak olası bir 3. ittifak yeni kurulan sağ eksenli muhalefet blokunda oluşacak gibi görülüyor. Son günlerde siyaset sahnesinde erken seçim talepleri bibiri ardına mualefet tarafından dillendirilmeye başlamıştı. Mualif kanatta  demokrasi üzerinde uzlaşma arayışları, Demokratik parlementer sisteme yeniden dönüş arayışları hakim görülüyor.

CHP ve İyi parti cephesinde bu böyle devam eder’ken Sadet partisi ve diğer  mualif kanatta bulunan partilerin gösterecekleri tavır önem arzediyor. HDP’ni tavrı önem arz ederken,sahne arkasında HDP’nin desteğine talip olanlar, sahne önünde HDP’nin  öcü gibi gösterilmesi anlaşılır gibi değil. İYİ Parti ve CHP’den ayrılanlar yeni parti kurma çabasındalar. Kurulan bu partilerin tutum ve davranışlarını çok yakında hep beraber bekleyip göreceğiz.

Örneğin geçen günlerde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya önemli olan “demokrasi üzerinde uzlaşma” yanıtı vermiş, “Ali de olur Veli de olur” değerlendirmesinde bulunmuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda yöneltilen bir soruya, “İnatla, ‘ben ben’ deme gibi bir yönüm yok. Bu milletin herkesin nefes alma hakkı var. İnsanları üzen taraf olmayız” demişti.

Bu haliyle millet ittifakını oluşturan  muhalefetin ortak bir cumhurbaşkanı adayıyla çıkmaya hazırlandığı yorumlarına neden olmuşdu.

Yeni partilerin kurulmasıyla birlikte muhalefet cephesinde muhafazakar-sağ merkezli bir 3. ittifak olasılığı gündemde. Ancak olası bir 3. ittifak muhalefet blokunda bir bölünme, ayrışma olarak değerlendirilmiyor. Ama kesin olan şu. 3. ittifak olursa bu ittifak muhalefetin ortak seçim stratejisinin bir ürünü olacak deniliyor. Eh bunlar oluşur’ken Cumhur ittikı 2023 yılına kadar durmak yok yola devam diyor. Haydi hayırlısı…

Bir vatandaş olarak tek isteğimiz siyaset dilini, siyasetçilerin iyi kullanmalarıdır. Toplum çok gerildi. Patlamaya hazır bir bomba misali lütfen dikkat diyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.