VAY BU MİLLETİN HALİNE

İçinde bulunduğumuz ortam’da, bir Koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Ülkemizce alınacak tedbirler kapsamında, sosyal izalasyon, hijyen ve korunma mesafesini anlayışla karşılıklı uygulamamız gerekmektedir. Bu kurallara uymak ve hepsini yapmak doğru olanıdır.Bunu yapar’ken sadece şeffaf  samimi ve dürüst bir anlayışa sahip olmak gerçekten önemlidir. Ülkemiz sıkıntılı bir süreç yaşar’ken sosyal devlet politikası devreye girmesi gerektigi yerde, evinde kal uygulamasıyla, […]

Yayınlama: 25.01.2021
A+
A-
İçinde bulunduğumuz ortam’da, bir Koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz.
Ülkemizce alınacak tedbirler kapsamında, sosyal izalasyon, hijyen ve korunma mesafesini anlayışla karşılıklı uygulamamız gerekmektedir.
Bu kurallara uymak ve hepsini yapmak doğru olanıdır.Bunu yapar’ken sadece şeffaf  samimi ve dürüst bir anlayışa sahip olmak gerçekten önemlidir.
Ülkemiz sıkıntılı bir süreç yaşar’ken sosyal devlet politikası devreye girmesi gerektigi yerde, evinde kal uygulamasıyla, halkına yardım etmek yerine, İban Numurası dağıtarak yardım kampanyası başlatmayı uygun bulmak sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz.
Bu güne kadar toplanan yardımların eşit şeffaf şekilde, nereye ve nasıl harcandığına dair bir açıklama ihtiyacı duyan oldumu veya bilen varmı?
Vergi toplamaya gelince, yardım istemeye gelince her kes vatandaş oluyor ama ihaleye gelince, para dağıtmaya gelince, sadece yandaş aranıyor. Bunun adına eşit hak hukuk İçinde bir yaşam diyebilirmiyiz?  Tabiki Hayır diyemeyiz..
Bu ülkede akşam yatarken, yoksul veya orta durumda olan yandaş rantçı bazı kişiler, sabahleyin milyarlık ve holding sahibi olarak uykudan uyandılar. İşte bu süreçte bile, bir aşı getirme olayını kime ve kimler üzerinden  getirtmek istedikleri kişi veya kişiler kamuoyunda hala mechul görülüyor. Toplumun şu an en önemli konusu sağlık olmasına rağmen, bu konuda dahi sınıfta kalan bir iktidar yönetimi vardır.  
Zamanında nasıl adrese teslim şekilde İhale verildiği gibi, bu günde getirmiş olduğunuz o aşıları’da yandaşlara verdiniz.  Şimdide o rantçılarınıza adrese teslim fatura ve iban numurası gönderirseniz doğru olur. Bu yokluk,yoksulluk çeken halka yüklediginiz kanburdan vazgeçin artık.
Gelelim yerel yönetimlere: Hangi partinin belediyesi olursa olsun, bir çok belediye kendi bölgesinde halkına eşit davranmamakla birlikte, halka kapısını kapatmaktadırlar.
Türkiye Cumhuriyetin’de 81 il Belediyesi 919 ilçe Belediyesi 397 Belde Belediyesi Olmak üzere toplam 1397 Belediye Başkanları bulunmaktadır. Bunların içinde, Halkın sorunlarına egilen, Halkın İçinde olan aradıklarında çok rahatlıkla ulaşılaşılabilen veya ciddi olarak bölgede, her alanda sorumluluk taşıyan, liyakat esasdır anlayışını kullananlar,çok az sayıda olup, buda istisnadır.
Bu konuda iddialıyım,hiç sorun degil, istiyen istedigi şekilde algılasın ve derdine yansın. Bu Pandemi sürecinde sabırlı olmak adına bir şey demiyorum. Ama Süreci atlattıkdan sonra başta İgneyi kendimize batırmayı, kendimize Öz eleştiriyi yapmak adına, kim kimdir, neler yapmış. Ne yapıyor ve yukarıda kimin arkasına sığınmış, kimi arkasına almış veya alıyor. Bunların hepsini tek tek ifşa etmek asli görevim olacaktır.
Tabiki bu belediyelerin çalışma şekline baktığınızda, milletle arasında oluşturulmuş bir yapı
olmadığı gibi, işine geldigi veya menfaatleri olan kişilerle görüşmek istiyorlar. Daha ne söyleyeyim. İşte belediyelerin yönetim biçimi… 
Böyle olduğundan dolayı ne oluyorsa gerçekten millete oluyor. Vay bu Milletin haline diyor ve haftaya tekrar İLKGÜN Gazetesi ve ilkgunhaber.com ‘da görüşmek dileğiyle, hoşca ve dostca kalın…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.