Yüz yüze eğitim tekrar başlıyor

Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin beklediği yüz yüze eğitim, nihayet 6 Eylül tarihinde ülke genelinde başlıyor. Okullar tüm kademede bulunan öğrencilere kapılarını nihayet açacaktır. Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir okulların kapalı olduğunu söylersek sanırım yanılmış olmayız. Ülkemiz’de ilk koronavirüs vakası 2020 yılının Mart ayında ortaya çıkmıştı. Koronavirüs vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte okullar da kapanmıştı. Zaman zaman kısıtlıda olsa bir […]

Yayınlama: 03.09.2021
A+
A-

Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin beklediği yüz yüze eğitim, nihayet 6 Eylül tarihinde ülke genelinde başlıyor. Okullar tüm kademede bulunan öğrencilere kapılarını nihayet açacaktır.

Yaklaşık iki yıla yakın bir süredir okulların kapalı olduğunu söylersek sanırım yanılmış olmayız. Ülkemiz’de ilk koronavirüs vakası 2020 yılının Mart ayında ortaya çıkmıştı.

Koronavirüs vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte okullar da kapanmıştı. Zaman zaman kısıtlıda olsa bir müddet yüz yüze devam eden eğitim koranavirüs nedeniyle iptal edilerek, öğrencilerin mağdur olması adına uzaktan’da olsa eğitim süreci, ülkemizde yürürlüğe girmiş olmuştu. Tekrar yüz yüze eğitimin başlayacak olması her şeye rağmen sevindirici bir durumdur.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı takvimini açıkladı. 2 Eylül’de yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yeni dönemde uygulanacak eğitim öğretim yılına ilişkin alınan tedbirler paylaşıldı.

Açıklanan paylaşıma göre 2021-2022 eğitim öğretim yılında, okullar’da yüz yüze eğitim 6 Eylül tarihi itibarıyla başlamış oluyor. Okullar açılır’ken zorunlu aşı yapılma olayı tekrar güncelliğini korumaya başlamış oldu.

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde en kritik dönemeçlerden geçiyoruz. Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı ve Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katılım sağladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında,uzaktan eğitim seçeneğinin asla olmayacağı belirtiliyor.

6 Eylül’de okular açılacak. Okullar açılır’ken eğitim çalışanlarının aşılanma sorunu tekrar gündeme gelmiş oldu. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu bulunmadığını açıklıyor. Bunu söyler’ken aşı olmayan personel için’de alınacak önlemlerin, Sağlık Bakanlığı tarafından belirleneceğini açıklıyor.

Tüm öğretmen ve eğitim çalışanları kendi sağlıkları ve öğrencilerin korunması için, eğitim hizmetlerinin bir daha aksamaması için, aşı olsunlar uyarısını’da yapmaktan geri kalmıyor.

Eh burada bize düşen görevde,Haydi hayırlısı demekten başka bir şey kalmıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize ve insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.

Haftaya tekrar görüşmek dileğiyle, Hoşca ve dostça kalın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.