Sen neymişsin be kuru fasülye

Genellikle yemek planlamaları yaparken ilk akla gelen kuru fasulye-pilav, köfte-ayran, karnıyarık-pilav hep akla gelmezmi?

Yayınlama: 10.08.2023
A+
A-

Sen bu işi bilmiyormusun? Doğrusu anlamadım be kardeşim. Ne işin var, bezelye havuç la… kuru fasülye pilavın yanında, bezelyenin lafımı olur!

Genellikle yemek planlamaları yaparken ilk akla gelen kuru fasulye-pilav, köfte-ayran, karnıyarık-pilav hep akla gelmezmi?

Ne işin var? Bezelye-havuçla, noktası virgülü, biberi tuzu ve ayracından sana ne kardeşim… sana ne?  Sana ne bazı gıdaları birlikte tüketmenin, bazı olumsuz sonuçları yaratacağından. Bırak; çok güzel ve abur cubur da olsa, birlikte tüketsinler.

Kim ne tür yerse yesin bezelye-havucu… Bak Televizyon kanallarında bir sürü yemek proğramları var. Başkasına yazmaya çizmeye, sormaya gerek varmı? Açar oradan izlersin. O da yetmezse, açarsın google amca yı görürsün orada ustayım diye geçinenleri saymakla bitmez. Bir çoğu her şeye maydonoz olur. Oysa yediği pekmez, iştiği ayran. Bunun üstüne birde soğan ve ortasındaki cülüğü gördümü, sorma gitsin, aklı bir karış havada kalanları çok görürsün.

Yaşamın cilvesi bu olsa gerek. İnsan hayat ta her şeyle karşılaşabiliyor. Hiç kimse ne oldum demesin. Her çıkışın mutlaka bir inişi olacaktır. En büyük güç akıl ve doğanın kendisidir. İnsan ne yaparsa kendine yapar.

Ancak; insanı üzen tek şey, dost sandığın kişinin nasıl da seni yerden yere vurmaya çalıştığını görmek veya hissetmek, elbet te insanı üzer. Dedim yaa kim ne yaparsa kendine yapar.  Ne diyor şahı merdan Ali bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Herkes her şeyi bilecektir diye bir kaide yoktur. Öğrenmek istiyorsa insan, her türlü çabayı gösterir ve bilmediğini mutlaka öğrenir. Önemli olan bir bilen ve ustayım diye geçinen kişinin de kapris içerisinde tavır sergilememesidir. Kapris ve havalanma çok kötü bir şeydir. Ancak öğrenen insan da nankör olmamalıdır. Nankörlük adam satma, arkadan iş çevirme çok kötü bir şeydir. İnsan açık şeffaf ve net olmalıdır.

Yemeğin biberi tuzu, noktası virgülü eksik olabilir. İnsanız beşeriz. Herkes hata yapabilir. Hatasız kul olmaz. Hiç kimse dört dörtlük değildir. Bezelyeyi pişirirken yanlış yapılabilir. Önemli olan bilenin kendisini kasmadan, havalara girmeden, bezelyenin yanlış yapıldığını, yapan kişi ye özverili bir şekilde hatırlatabilmek sanırım daha iyi olacaktır.

Haydi bu günlük te kuru fasülye pilav ve bezelye-havuç la ilgili kısadan hisse köşe yazımız bu kadarlık olsun. Sağlık ve mululuk içinde dostça kalın…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.