O Makamın yüceliğine inanıyorum

Ülkemizde yıllarca, yakın zamana kadar, insanların Dini ve manevi değerlerini istismar ederek faaliyetlerini yürüten bir ihanet şebekesi, yıllarca iktidarın gücünden faydalanarak kendi sapkın örgütlenme yapısını din kisvesi altında yürütebilmenin cesareti içerisinde, adeta Türkiye düşmanlarının maşası haline gelmiş olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe kalkışmasının üzerinden tam 6 yıl geçti. O günün şartlarında 15 Temmuz günü ülkede demokrasiye ve […]

Yayınlama: 16.07.2022
A+
A-

Ülkemizde yıllarca, yakın zamana kadar, insanların Dini ve manevi değerlerini istismar ederek faaliyetlerini yürüten bir ihanet şebekesi, yıllarca iktidarın gücünden faydalanarak kendi sapkın örgütlenme yapısını din kisvesi altında yürütebilmenin cesareti içerisinde, adeta Türkiye düşmanlarının maşası haline gelmiş olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe kalkışmasının üzerinden tam 6 yıl geçti.

O günün şartlarında 15 Temmuz günü ülkede demokrasiye ve mevcut iktidara karşı yapılmak istenen kanlı hain darbe girişimine Türkiye halkı, iktidarıyla mualefetiyle topyekun bir direniş göstererek FETÖ örgütünün hain emellerine fırsat vermemişlerdir.

Türkiye halkına ve demokrasiye karşı hain emeller içerisinde olan bu örgütlenme yapısını Rahmetli Tunceli Milletvekili Kamer Genç yıllar öncesinden bu tehlikeyi farkederek mecliste dile getirmişti. AK Parti milletvekilleri Rahmetli Kamer Genç’i adeta linç edercesine üzerine yürüdüklerini sanırım Türkiye halkı unutmamış olsa gerek diyoruz…

Hain darbe girişiminin üzerinde tam 6 yıl geçti. Geçti geçmesine’de, bu güne kadar ne hikmetse bir türlü bu fetö örgütünün siyasi ayagı ortaya çıkarılamamıştır. Fetö örgütüyle ilgili gerçek anlamda bir mücadele verildiğine dair kamuoyunda bir güvensizlik oluşuyorsa sorun var demektir. 

Hemen hemen her alanda, devletin önemli mevzilerine kendi elemanlarını yerleştirerek, bu alanları kendi düşünceleri doğrultusunda kullanmaya kalkışanlar, araştırılarak ortaya çıkarılıp gözaltı ve görevden uzaklaştırma yapılır’ken, neden bu örgütün siyasi ayağı bu güne kadar ortaya çıkarılmamış olması,Türkiye kamuoyunda çeşitli soruları beraberinde getiriyor.

Türkiye halkı bu yılda bir 15 Temmuz  Demokrasi ve milli birlik günün’de, Hain darbe girişimi veya kalkışma ile ilgili hayatını kaybeden şehit ve gazilerini birlik ve beraberlik çerçevesinde anmayı bekliyordu.Ancak; siyasi erkin yapmış olduğu bazı açıklamalar ile bu önemli güne adeta gölge düşmüştür. Türkiye halkının bu tür davranışları hak etmediğine inanıyoruz. Oysa Böylesi önemli bir günde her zamankinden daha öte, birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır.

Bir Türkiye vatandaşı olarak, ülkemin Cumhurbaşkanının daha birleştirici bir açıklama yapmasını bekler’ken aynı doğrultuda mualefetinde açıklamalarına daha özenli bir dil kullanmalarını beklerdim. Günün mana ve önemi bakımından Sn Cumhurbaşkanımız bir siyasi parti lideri gibi değilde ülkenin Cumhurbaşkanı olarak daha birleştirici ayrım yapmadan,hiç bir siyasi parti liderine sataşma yapmadan bir açıklama yapması, daha olumlu ve duyarlı olacaktı.

Bir olmaktan, iri olmaktan ve birlikte Türkiye olmaktan bahseder’ken, 84 milyon halkın Cumhurbaşkanı olduğunu açıklayıp konuşmasında defalarca bay Kemal şunu dedi, Bay kemal bunu yaptı gibi ifadeler hoş olmadı Sn. Cumhurbaşkanım hoş olmadı.

Oysa o makam, ülkemin temsiliyeti anlamında en yüce makam olduğuna inanıyor ve makama saygımdan dolayı, o makamda bulunan kişinin, böylesi önemli bir günde daha birleştirici bir tavır sergilemesini beklerdim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.