14 Mayıs Seçim sonucunu merakla bekliyorum

Yeşil Sol Parti) Ankara’da düzenlediği toplantıyla 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarını ?Birlikte değiştireceğiz? sloganı ile kamuoyuna tanıttılar.

Yayınlama: 14.04.2023
A+
A-

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlerdeki çatı partisi olan Yeşil Sol Parti Ankara’da düzenlediği toplantıyla, 14 Mayıs seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarını “Birlikte değiştireceğiz” sloganı ile kamuoyuna tanıttılar.

Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz” sloganıyla yola çıkan Yeşil Sol Parti bildirgesinde “Kürt sorunu, ekonomide adalet, demokratik anayasa, tam bağımsız yargı, kadın hakları, laiklik gibi çok sayıda vaatleri vermesiyle beraber, Milletvekili aday listelerinde en fazla kadın adaylara yer veren bir parti olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Yeşil Sol Parti’de bunlar yaşanır’ken diğer partilerin Aday belirleme yöntemi ve açıklanan listeler, partilerin kendi tabanlarında rahatsızlık versede, geçen birkaç gün içinde şu an durulmuş gibi görünüyor. Türkiye halkı 14 Mayıs seçimlerine 4 Cumhurbaşkanı adayı ile giriyor. Bazı adaylar kazanamayacağını bildiği halde, seçimi ilk turda bitirmek varken, 2. tura kalmasını bekliyor. Doğrusu bu zat neyin peşinde olduğunu anlamış değilim.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde her bir oyun önemi elbette çok değerlidir. Halkın iradesinin güvenli ve şeffaf bir biçimde sandığa yansıması elbette çok önemlidir. Türkiye’de demokrasinin gerçek anlamda işlerlik kazanması ve insan hak ve özgürlüklerine saygı duyulması, tüm sorunların çözümüne katkı sunacaktır.

Hiçbir insan kimliğinden, siyasi düşüncesinden, kökeninden, mezhebinden, inancından, inançsızlığından veya yaşam tarzından dolayı dışlanarak ötekileştirilmemelidir. Türkiye halkını kutuplaştırmak, ülkeye yapılan en büyük kötülük olacaktır.

İktidarlar seçimle gelip, seçimle gitmelidir.Bu da demokrasınin gereğidir. Aksini düşünenler varsa, bunlar ülkeye ve ülke insanına en büyük kötülüğü yaparlar. Hiç kimse kusura bakmasın. İktidarlar gelip geçicidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan asla şüpheniz olmasın. Hiç kimse kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasın… işine geldiği gibi hareket etmek devlet adamlığına insanlığa da yakışmaz.

Hiç kimsenin diğer bir kimseye hakaret etmeye hakkı yoktur ve olmamalıdır. Adaletten şaşmamak lazımdır. Şaşıldığı an adaleti yok sayarsınız ve bir gün gelir o adaleti mumla ararsınız. O nedenle lütfen rica ediyorum. Hiçbir kimse karşısında bulunan kişininde bir insan olduğunu unutmadan, ona göre davranmalıdır.

Ne diyor Hünkar Hacı Bektaşı Veli: İncinsende incitme, Nefsine ağır geleni bir başkasına tatbik etme. Düşmanınızın dahi bir  insan olduğunu unutmayınız … diyor.

Öyle ise bu hırs, bu kin niye be kardeşim. Dünya fanidir gelip geçici. Kalp kırmaya, insan onuruyla oynamaya değermi? Hak sevginin içinde ise, bu kötü dil nedendir….anlamış değilim.

Yapılması gereken ve çözüm bekleyen yığınla sorunlar mevcut iken bu güne kadar, iktidarı ile mualefeti ile sorunlara çözüm bulunabildimi? Vatandaş sizlerden çözüm bekliyor…. Hayat pahallılığı almış başını gidiyor. İnsanlar perişan.Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle acı ıstırap sefalet devam ediyor.

İnsanların evi başına yıkılmış ve binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Konut sorunu en büyük sorun. Büyükşehirlere deprem bölgesinden göç devam ediyor. Kiralar ateş pahası…

Daha önce ülkemize giren milyonlarca mülteci göçü ve bunun getirmiş olduğu yükle, konut fiyatları ve kiralar üzerinde oluşturduğu baskı yetmezmiş gibi vatandaşlık için yabancılara yapılan konut satışları, konut fiyatlarını astronomik düzeylere çıkarmıştı.

Şu an ise depremin getirdiği çöküntü insanları daha’da çıkmaza sokmuştur. Satılık veya kiralık evlerin yanına yaklaşılmıyor. İktidar ve mualefet öncelikle bu soruna ne gibi önlemler almış ve yapabilmiştir. İşte tüm bunların cevabını 14 Mayıs’ta bu ülkenin vatandaşları ne şekilde verecektir doğrusu merakla bekliyorum. Haydi hayırlısı olsun. Sevgi ve sağlıkla kalın….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.